Miten sijoituskassaa voi kasvattaa? 4 parasta keinoa

Varmasti kaikkien sijoittajien tavoite on kasvattaa sijoitusomaisuutensa arvoa mahdollisimman paljon. Kaikilla piensijoittajilla ei kuitenkaan ole suurta käteiskassaa, joilla ostaa osakkeita tai muuta sijoitusomaisuutta parhaimpana mahdollisena hetkenä.

Onneksi myös piensijoittajille on olemassa mahdollisuuksia oman sijoituskassan kasvattamiseen.

1. Laadi budjetti

Pikavoittoja sijoituskassan kasvattamiseksi on harvemmin tarjolla, joten sijoituskassan kartuttamiseen on parhainta käyttää pitkäjänteisiä keinoja.

Suunnitelmallisuus ja tavoitteiden asettaminen auttavat päämäärien saavuttamisessa. Erilaisten laskelmien ja taulukoiden laatiminen on hyvä tapa järkeistää ajatuksia ja saada ne kirjoitettua ylös, ymmärrettävään muotoon.

Budjetin laatimisella voit havaita millä tavalla erilaiset summat kasvattavat kumulatiivista sijoituskassaasi.

2. Hae lainaa

Oivan paikan tullen voi olla tarve nopealle osakekaupalle, tai muulle sijoitusvarallisuuden hankkimiselle. Jos tämä tilaisuus on oikeasti kannattava, voi olla järkevää hankkia lisäpääomaa hakemalla pikavippiä.

Lainojen koroissa ja kuluissa on kuitenkin eroa, joten pikavipit kannattaa ensin kilpailuttaa. Tarkista siis pankkien ja muiden rahoituslaitosten tarjoamien lainojen korot ja kustannukset ennen lainan nostamista. Kun tiedät, kuinka paljon rahaa tarvitset, voit hakea pikavippiä esimerkiksi täällä.

3. Säästä rahaa

Lähestulkoon aina on mahdollista saada lisäsäästöjä nykyisestä kulutuksesta käymällä läpi omaa budjettiaan. Pienetkin toistuvista maksuista saatavat säästöt kertautuvat ja ajan kuluessa kasvavat suuremmaksi summaksi.

Monesti oma kulutuksemme perustuu tietynlaisiin rutiineihin, kuten noutokahvin hakemiseen kahvilasta tai erilaisten suoratoistopalveluiden tilaamiseen. Nämä, sekä kaikki muut kulut kannattaa käydä läpi, jotta näet mihin rahasi menevät. Tarvitsetko oikeasti kaikkea sitä mistä maksat?

Kaikki nämä säästöt, pienetkin sellaiset, kannattaa laittaa sijoittaa esimerkiksi osakesäästötilille, jossa voit kasvattaa säästöjäsi entisestään.

4. Myy turhia tavaroita

Harvalla meistä ei ole mitään ylimääräistä, josta eroon pääsemisellä voisi saada lisää pääomaa sijoitettavaksi. Turhista tavaroista kannattaa kuitenkin pyrkiä pääsemään eroon, jotta ne eivät täytä kotisi nurkkia. Samalla saat muutettua tarpeettomat tavarat rahaksi, sekä sijoitusomaisuudeksi, joka kotisi täyttämisen sijaan täyttää lompakkoasi.

Erilaiset design esineet ja muut arvotavarat kannattaa pyrkiä myymään paikoissa, joista niistä saa suurimman mahdollisimman hinnan. Älä siis laita 200 €:n lasilintua tavalliselle kirpputorille, vaan pyri myymään se vaikkapa sosiaalisen median kauppapaikalla tai kyseisiin esineisiin erikoistuneella sivustolla.

Turhia tavaroita myydessä kannattaa muistaa, ettei tule hankkineeksi niiden tilalle vastaavia tuotteita. Varmista siis, että myyntitulosi menevät varmasti säästöön.

5. Tee lisätunteja tai lisätöitä

Onko sinun mahdollista saada lisätunteja nykyisestä työstäsi? Jos on, voit pyytää lisätunteja työnantajaltasi saadaksesi lisätuloja. Näin saat lisää sijoituspääomaa, jolla voit kasvattaa varallisuuttasi entisestään.

Jos sinun ei kuitenkaan ole mahdollista saada lisätunteja nykyiseltä työnantajaltasi, mieti voisitko harkita toisen työn aloittamista.

Esimerkiksi keikkatyö voi tuoda mukavaa lisätuloa, vaikka tekisit vain muutaman vuoron kuukaudessa. Jos olet laskenut budjetin nykyisten tulojen mukaan, kaikki tämä ylimääräinen on pelkkää plussaa varallisuutesi kerryttämiseen.

Voit tehdä lisätyötä myös ammateissa, joihin ei vaadita paljoa koulutusta. Esimerkiksi kaupan ala tai avustava työ vaikkapa erilaisten tapahtumien järjestämisessä voi tuoda hyviä lisätienestejä myös epäsäännöllisesti tehtynä.

Sijoituskassaa voi kasvattaa monella eri tavalla

Lisätienestejä ja lisäpääomaa voi hankkia monilla eri keinoilla. Sijoituskassaa kasvattavien lisätienestien hankkimisessa on suunnitelmallisuus ja tavoitteiden asettaminen tärkeässä roolissa.

Pitkäjänteisyyden avulla varmistat, että saavutat tavoitteesi, vaikka kohtaisitkin matkallasi erilaisia ongelmia ja haasteita.

Lisärahaa voit hankkia esimerkiksi omaisuutesi myynnillä, säästämisellä, lisätyöllä tai hakemalla pikavippiä. Koska korotonta lainarahaa on kuitenkin harvemmin tarjolla, on syytä huomioida lainarahalle tuleva hinta, jotta et jää tappiolle.