Nordnet Vertailussa

Nordnet kokemuksia sijoittajilta ja arvostelu (2023)

Todennäköisesti suurin osa suomalaisista nimeäisi ensimmäisten joukossa Nordnetin, kun kysyttäisiin netissä toimivista sijoitusalustoista. Nordnet on tuttu ja turvallinen, jo vuonna 1996 perustettu yritys, jolla on paljon kokemusta suomalaisista, sekä muista pohjoismaalaisista asiakkaista.

Nordnet on suunniteltu ajatellen Pohjoismaissa asuvia asiakkaita ja siksi Nordnet on erinomainen osakevälittäjä suomalaisille.

Varsinkin piensijoittajat pitävät palvelun helppokäyttöisyydestä ja suomenkielisestä asiakaspalvelusta. Nordnet on myös paketoinut helppokäyttöiseen palveluunsa sekä osakkeiden, että rahastojen ja muiden hyödykkeiden ostamisen ja säilyttämisen.

Vuonna 2022 Suomi on Nordnetin ylivoimaisesti suurin markkina-alue, sillä Nordnetilla on kokonaisuudessaan vähän yli 300 000 aktiivista suomalaista käyttäjää.

Tällä sivulla voit lukea esittelyn Nordnetistä ja selvittää miksi yli miljoonalla sijoittajalla ympäri maailmaa on positiivisia Nordnet kokemuksia.

Sisällysluettelo

Arviomme:

Välityspalkkio

0 EURO

Tilinhoito

0 EURO

Mikä tekee Nordnetista niin suositun?

Nordnet tarjoaa kattavasti erilaisia palveluita sijoittajille

Nordnet todella on suosituin suomalaisten keskuudessa käytetty sijoitusalusta, mutta mikä siitä tekee niin suositun?

Monet pitävät palvelun helppokäyttöisyydestä ja asiakaspalvelusta ja se on saanut todella hyvät arvosanat monessa itsenäisessä arvostelussa. Palvelu on kehitetty asiakkaiden tarpeita ajatellen ja siitä on kehitetty aidosti asiakasystävällinen kaupankäyntialusta.

Palvelun hinnasto on saanut sekä kehuja, että moitteita. Pienillä summilla kaupankäynti voi käydä kalliiksi, mutta toisaalta osa palvelun toiminnoista on verrattain edullisia.

Nordnet tarjoaa maksutta esimerkiksi:

Näiden lisäksi Nordnet tarjoaa mm:

Mitä Nordnet tarjoaa? Sijoitustilit ja Nordnet rahastot kokemuksia

Sen lisäksi että Nordnet mahdollistaa asiakkailleen erittäin helpon ja edullisen sijoittamisen, johon pääsee alkuun jo 15 euron kuukausittaisella säästämisellä, tarjoaa palvelu valtavasti muutakin.

Rekisteröidyttyäsi Nordnettiin pankkitunnuksillasi voit hyödyntää näitä palveluita:

Arvo-osuustili

Lyhykäisyydessään arvo-osuustili on tili, jolle osake-, sekä muut omistukset merkitään. Nordnet tarjoaa asiakkailleen ilmaisen arvo-osuustilin tai osakesäästötilin, joiden avulla voit käydä kauppaa esimerkiksi Helsingin Pörssin osakkeilla.

Osakesäästötili

Uusi ja paljon kohuttu osakesäästötili kuuluu ilmaisena Nordnetin valikoimaan ja osakesäästötilin avulla omaisuuden kartuttaminen on normaalia arvo-osuustiliä helpompaa. Osakesäästötilille voi siirtää maksimissaan 50 000 euron verran pääomaa, mutta osakesäästötilin sisällä on mahdollista käydä osakekauppaa ja saada rajattomasti osinkoja.

Osakesäästötili mahdollistaa osakekaupan ja osinkojen hyödyntämisen uusiin sijoituksiin, sillä verot maksetaan vasta, kun rahaa otetaan tililtä ulos. Normaalissa osakesijoittamisessa veroja maksetaan kaikista voitoista ja osingoista, mutta osakesäästötilillä osinkoja ja muita voittoja voi kierrättää kasvattaakseen pääoman määrää.

Osakkeet

Osakkeet ovat yleensä se keskeisin syy rekisteröityä Nordnetiin, mutta kertauksena tai uutena tietona, alusta tarjoaa valtavan määrän erilaisia osakkeita lähes jokaisesta maailman kauppapaikasta. Nordnet mahdollistaa suorat osakesijoitukset ja osakkeiden sekä rahastojen etsiminen on palvelussa helppoa.

Osakkeisiin liittyvät uutiset, sekä erilaiset tiedotteet ovat helposti saatavissa. Voit siis saada reaaliajassa kaikki tarvitsemasi tiedot ja uutiset. Myös osakkeiden historiallinen kehitys näkyy palvelussa varsin pitkältä ajalta.

ETF-Rahastot

ETF-rahastot ovat pörssinoteerattuja, yleensä hyvin hajautettuja rahastoja, joiden arvo määrittyy pörssissä rahaston arvon perusteella. ETF-rahastot ovat edullisempi ja yleisesti yksittäisiä osakkeita turvallisempana pidetty vaihtoehto. ETF-rahastojen osto tapahtuu samalla tavalla, kuin pörssiosakkeiden ostokin, sillä ne ovat nimenomaan pörssinoteerattuja rahastoja.

Rahastot

Osakeostojen lisäksi valikoimassa on myös hyvä määrä erilaisia rahastoja. Sijoittamalla rahastoihin ja hajauttamalla omistuksiaan saa oman osakesalkkunsa kestämään kriisejä paremmin. Rahastot ovatkin palvelun suosituimpia tuotteita, ja monilla on todella positiivisia Nordnet rahastot kokemuksia.

Nordnetin omat superrahastot

Nordnet tarjoaa omia superrahastoja, jotka ovat täysin kuluttomia indeksirahastoja. Monen sijoittajan ensikosketus sijoittamiseen tapahtuukin juuri näiden rahastojen kautta. Yksinkertainen sijoittaminen ilman mitään maksuja tai kuluja on ollut hyvä houkutteluvaltti sijoittamaan näihin superrahastoihin.

Jokaisen maan omaan Superrahastoon sijoittaminen on ilmaista, mutta muiden maiden rahastojen kohdalla peritään pieni valuutanvaihtokulu, joka kuitenkin on sekä osto-, että myyntitilanteissa vain 0,25%.

Superrahastoissa on valittavissa Norjan, Ruotsin, Suomen tai Tanskan alueen indeksirahastoja. Indeksirahastot sijoittavat oman maansa pörssin vaihdetuimpiin osakkeisiin.

Kööpenhaminan pörssiin sijoittavassa rahastossa on 20 eri osaketta, Helsingin ja Oslon pörsseihin sijoittuvissa rahastoissa taas on molemmissa 25 eri osaketta, mutta Ruotsin, eli Tukholman pörssiin sijoittavassa rahastossa on hulppeat 70 osaketta.

Indeksit ja hyödykkeet

Nordnet tarjoaa myös laajan valikoiman erilaisia indeksirahastoja ja hyödykkeitä. Osakkeiden ja muiden tuotteiden tavoin myös näiden sijoitustuotteiden ostaminen on hyvin helppoa. Tutustu kuitenkin ensin sijoitustuotteisiin huolella, jotta tiedät mitä olet ostamassa.

Nordnet ja sosiaalisen median palvelut

Nordnet ja sen henkilökunta on verrattain aktiivinen erilaisissa sosiaalisen median palveluissa. Nordnetin aktiivisuus sosiaalisessa mediassa onkin ihan eri luokkaa mihinkään muuhun rahoituslaitokseen tai sijoituspalveluun verrattuna. Palvelu jakaa paljon erilaisia sijoitusvinkkejä ja viestii ajankohtaisista talousasioista tavoittaen näin laajan joukon asiakkaita.

Yksi Nordnetin parhaiten menestyvistä sosiaalisen median palveluista on ”Rahapodi”, joka on todella suosittu, raha-aiheinen sijoitus- ja talouspodcast. Podcast on saanut monia eri palkintoja, sekä innostanut ja saanut suomalaisia sijoittamaan aktiivisemmin. Podcast kerää kuukausittain jopa yli 300 000 kuuntelijaa. Rahapodia voit kuunnella esimerkiksi Youtubesta ja kaikki jaksot löytyvät jälkikäteen helposti tallenteina ja täysin ilmaiseksi.

Sokerina pohjalla on Nordnetin oma ”Shareville”, joka on sijoittajille tarkoitettu sosiaalisen median palvelu. Shareville toimii ympäri pohjoismaita ja on myös alueen ylivoimaisesti suurin sijoittajien yhteisö. Yhteisössä voit jakaa oman salkkusi muille ja tutkia muiden salkkuja, Näin voit saada saada sijoitusvinkkejä ja palautetta kaikilta palvelun yli 200 000 rekisteröityneeltä käyttäjältä.

Voit seurata muiden tekemiä ostoja ja myyntejä aivan reaaliajassa, myös Sharevillen helppokäyttöisellä mobiilisovelluksella.

Lue myös: Degiro vs Nordnet: Kumpi kaupankäyntialusta kannattaa valita?

Nordnet hinnasto, sekä välityspalkkiot

Nordnetin tarjoamien palveluiden hinnastot riippuvat paljon siitä mitä ostaa ja kuinka paljon kauppaa käydään. Kun teet kauppaa kotimaisilla osakkeilla ja rahastoilla, on käytössä aivan eri hinnasto kuin ulkomaalaisia sijoituksia tehdessä.

Nordnetin yleisimmin käytettyjen ominaisuuksien hinnastot:

Helsingin Pörssin kaupankäyntihinnasto:

Yleisesti ottaen kulut riippuvat siis täysin edellisenä kuukautena käytyjen kauppojen määrästä.

Kaupankäyntikulut muiden maiden pörsseissä:

Nordnet luotto kaupankäyntiin

Muiden rahoituslaitosten tavoin Nordnet tarjoaa luottoa kaupankäyntiä varten. Nordnetin tarjoama luototusmalli kuitenkin eroaa muista, sillä Nordnetin kautta otetun luoton vakuutena toimivat arvopaperit.

Luottomahdollisuus toimii hyvin velkavipuna ja parantaa kaupankäyntiä. Luottoa voi saada jopa niinkin edullisella korolla, kuin 0,99%, jonka ansiosta voit saada hyvää lisätuottoa pääomallesi.

Nordnetin verotus

Nordnetin kautta sijoittaminen on tehty verotuksen puolesta todella helpoksi. Käytännössä veroasioiden hoitamisen voi unohtaa kokonaan, sillä Nordnet tekee automaattisen veroraportoinnin verottajalle.

Nordnet ilmoittaa verottajalle:

Voit näin säästää aikaa ja vaivaa käyttämällä palvelua, sillä se hoitaa kaiken tämän paperisodan puolestasi.

Nordnet - Plussat ja miinukset

Kuten kaikissa muissakin palveluissa, on Nordnetilla sekä hyviä, että huonoja puolia.

Plussaa Nordnet saa:

Miinusta Nordnet saa:

Asiakkuus on ilmainen

Korkeat välityspalkkiot

Asiakaspalvelua on saatavilla suomeksi sähköpostitse ja puhelimitse

Vähäisestä kaupankäynnistä ”rangaistaan” korkeammilla välityspalkkioilla

Laaja ja kattava valikoima eri maiden rahastoja

Ei tarjoa demotiliä

Tarjolla työkaluja, jotka monipuolistavat sijoittamista ja auttavat kehittymisessä

Ei tarjoa kryptovaluuttoja, vain sertifikaatteja

Palvelun toimintavarmuus ja luotettavuus

Virheettömät ja kattavat raportit

Yhteenveto

Nordnetin palvelua voi parhaiten suositella kotimaisiin ja pohjoismaisiin osakkeisiin sijoittavalle piensijoittajalle. Nordnetin kautta kaupankäyminen on helppoa ja mahdollistaa helpon sijoittamisen ilman hirveää paperisotaa automaattisen raportoinnin ansiosta. Nordnetin suomenkielinen asiakaspalvelu on hyvä tuki muita kieliä huonosti hallitseville.

Nordnet ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille, kuten niille, jotka kokevat kulut kalliiksi. Vähän kauppaa tekeville voivat muut, edullisemmat palvelut, kuten eToro olla parempi vaihtoehto. Myös ETF-rahastojen kulut voivat tuntua korkeahkoilta, joten kannattaa vertailla näitä hintoja muihin palveluihin.

Jos olet kiinnostunut käymään kauppaa kryptovaluutoilla tai Aasiassa noteeratuilla osakkeilla, palvelut ei ole hyvä vaihtoehto, sillä se ei tarjoa kumpaakaan. Perinteiseen osakesijoittamiseen Nordnet on kuitenkin loistava sijoituspalvelu ja siksi sillä onkin jo yli 300 000 suomalaista asiakasta.

Lue myös: eToro vs Nordnet? Sijoituspalveluiden merkittävimmät erot (2022)

Usein kysytyt kysymykset

Ei maksa. Voit rekisteröityä Nordnetin käyttäjäksi täysin ilmaiseksi

Nordnetilla on sivuliike Suomessa, joten voit asioida suomeksi puhelimitse ja sähköpostitse. Voit tarvittaessa myös mennä paikan päälle heidän toimipisteeseensä Helsinkiin.

Kyllä, voit avata palvelussa osakesäästötilin samoilla lainmukaisilla ehdoilla, kuin muissakin palveluissa.

Kyllä. Salkun arvosta ja sisällöstä riippuen voit nostaa lainaa vivuttamiseen.

Valitettavasti Nordnetin valikoimassa ei ole kryptovaluuttoja, joten kryptovaluuttaan sijoittaminen ei ole mahdollista

Kyllä, palvelu ilmoittaa puolestasi kaikki verottajalle kuuluvat tiedot, joten säästät runsaasti aikaa ja vaivaa.