Binance arvostelu ja kokemuksia (2023)

Vuoden 2009 alussa tuntematon internet-henkilö nimeltä Satoshi Nakamoto ilmoitti tunnetun nettifoorumiyhteisön jäsenille, että hän oli lanseerannut uudenlaisen vertaisvaluutan. Tämä uusi raha käytti lohkoketjuteknologiaa, joka mahdollisti lähes välittömän ja rajoittamattoman arvonsiirron maapallon eri puolilla ilman kolmannen osapuolen apua.

Tästä uudesta maagisesta internet-rahasta, jota kutsumme Bitcoiniksi, tuli lähtökohta täysin uudelle omaisuusluokalle, joka on nyt synnyttänyt monen miljardin dollarin kryptovaluuttasektorin. Binance perustettiin vuonna 2017 Changpeng Zhaon toimesta, kun Bitcoin-verkon käynnistämisestä oli kulunut lähes kymmenen vuotta.

Tässä Binance-arvostelussa tarkastellaan yhden maailman johtavan kryptopörssin hyviä ja huonoja puolia.

Sisällysluettelo

Binance kryptovaluutta-alusta

Mikä on Binance?

Binance on Caymansaarilla sijaitseva kryptovaluuttapörssi. Binance on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, joka tarjoaa yli 500 eri kryptovaluuttaa, joilla voi käydä kauppaa erittäin kilpailukykyisillä hinnoilla. Binance Coin (BNB), joka on heidän oma valuuttansa, on yksi niistä. Binance tarjoaa erinomaisen valikoiman kryptovaluuttoja ja ominaisuuksia, joihin tutustumme seuraavaksi tarkemmin.

Plussat

Miinukset

Kryptovaluuttojen valikoima
Binance tarjoaa valtavan valikoiman kryptovaluuttoja, mikä ei ole yllättävää alustan suosion vuoksi. Alustan avulla asiakkaat voivat ostaa yli 500 eri virtuaalivaluuttaa.

Vaikea käyttää 
Binance voi olla monimutkainen ja jopa vähän arveluttava alusta aloitteleville sijoittajille, sekä jopa niille, joilla on aiempaa kokemusta kryptovaluuttakaupasta. Jopa kokeneilla kauppiailla voi olla vaikeuksia navigoida Binance-pörssissä sen monimutkaisen luonteen vuoksi.

Kaupankäyntitavat
Kaupankäyntitapojen osalta Binance ei ole kuin mikä tahansa muu kaupankäyntialusta, kuten useimmat pörssit. Marginaalikauppa, trailing stop-lossit ja peer-to-peer-transaktiot ovat nimittäin kaikki Binance-käyttäjien saatavilla.

Heikko sääntely
Binance ei ole markkinoiden säännellyin pörssi. Turvallisempaa ja säännellympää pörssiä etsivät sijoittajat, saattavat haluta välttää Binancea.

Kattava alusta
Binancen kattava alusta on rakennettu korkeimman tason kaupankäyntiä varten, ja se tarjoaa käyttäjilleen pääsyn rahoitusvälineisiin, kuten optioihin, analysointityökaluihin ja parhaisiin saatavilla oleviin teknisiin indikaattoreihin.

Onko Binance turvallinen palvelu?

Binancen kryptopörssissä on eniten kryptovaluuttoja

Pelkällä Google-haku hakusanalla “cryptocurrency hack” löytää satoja henkilöitä, joiden kryptovaluutat on varastettu viimeisten kymmenen vuoden aikana. Mt Goxin saaga kummittelee yhä veteraanikryptovaluuttasijoittajia, joten se tulee varmasti kaikkien mieleen: Onko Binance siis turvallinen?

Toukokuun 7. päivänä 2019 Binance hakkeroitiin, minkä seurauksena alustalta varastettiin yli 7000 bitcoinia. Siitä lähtien Binance ei ole säästänyt palvelinten ja alustan turvallisuudesta tai yksityisyydensuojasta. Kryptopörssi tarjoaa nyt erilaisia palveluja, jotka auttavat ihmisiä suojaamaan tilinsä, mukaan lukien kaksivaiheisen todennuksen.

Binancen turvaominaisuuksiin kuuluvat IP-osoitteiden ja laitteiden luettelointi, kylmäsäilytys ja uusi SAFU (Safe Asset Fund for Users) sekä muita toimenpiteitä. Vaikka mikään pörssi ei voi taata turvallisuutta kaikkia tietoturvaloukkauksia vastaan, Binancella on useita vankkoja turvamekanismeja riskien minimoimiseksi.

Binance ei ole tiukasti säännelty toimija, koska se ei kuulu suurten, tiukasti finanssialan toimintaa sääntelevien valtioiden, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen, finanssiviranomaisten sääntelyn piiriin. Käyttäjien, jotka haluavat sijoittaa rahansa säänneltyihin pörsseihin kannattaa tutustua muihin vaihtoehtoihin.

Alusta ja ominaisuudet

Binance tarjoaa alustastaan kahta eri versiota: toinen on tarkoitettu yhdysvaltalaisille käyttäjille ja toinen asiakkaille kaikkialla muualla maailmassa. Binancesta on kaksi eri variaatiota juuri sääntelyrajoitusten vuoksi. 

Yhdysvalloissa sijaitseva alusta on huomattavasti rajoitetumpi kuin sen ulkomainen vastine, juurikin oikeudellisten rajoitusten vuoksi. Se ei ole myöskään käytettävissä kaikissa osavaltioissa. 

Binance, kuten useimmat pörssit digitaalisella aikakaudella, tarjoaa palvelustaan työpöytäversion ja mobiilisovelluksen. Binance-sovellus sopii eri taitotasojen sijoittajille. Kryptopörssi on sisällyttänyt sovellukseensa “lite”-ominaisuuden, joka tekee käyttöliittymästä yksinkertaisemman aloitteleville sijoittajille. Tällä lite-toiminnolla puututaan yhteen Binance-yhtiön tärkeimmistä puutteista: siihen, että se on liian sekava ja monimutkainen.

Binance-pörssissä voit käyttää erilaisia maksuvaihtoehtoja, alusta tukee erilaisia fiat-valuuttoja ja tarjoaa useita tapoja siirtää rahaa tilillesi ja tililtäsi. Pankkisiirrot, SEPA, tilisiirrot ja käteistalletukset ovat joitakin käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Binance on yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä, jonka avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa kryptovaluutoilla yli 500 kolikolla ja 25 valuuttaparilla. Alustan kehittyneet kaupankäyntiominaisuudet, indikaattorit ja analysointityökalut tarjoavat kauppiaille kaikki heidän tarvitsemansa ominaisuudet.

Lopuksi Binance on seurannut muiden suurten pörssien jalanjälkiä tarjoamalla mahdollisuuden tuottaa korkoa kryptovaluuttaomistuksillesi. Vähimmäistalletus korkotilille on 0,1 BTC ja enimmäistalletus 100 BTC.

Binance kulut

Binance kaupankäyntipalkkiot ovat alan kilpailukykyisimpiä. Alusta ei tällä hetkellä veloita talletusmaksuja ja se veloittaa vain kiinteän nostomaksun, jolla katetaan kryptovaluutan siirtämisestä Binance-tililtä aiheutuneet transaktiokustannukset.

Hinta, jonka maksat kryptovaluutan nostamisesta Binance-pörssistä, vaihtelee sen mukaan, mistä lohkoketjuverkosta nostat valuuttaa, sekä sen mukaan, kuinka paljon muita nostajia on nostohetkellä.

Tässä esiteltynä joitain Binance-kuluja:

Kryptovaluuttapörssi on huomattavasti halvempi kuin muut alustat, kuten voit huomata. Vaikka Binancen yhdysvaltalaiset käyttäjät joutuvat maksamaan kuluja hieman enemmän, heidän kulunsa ovat silti huomattavasti alhaisemmat kuin muiden suosituimpien välittäjien perimät maksut.

Binance Visa kortti

Binance Visa kokemuksia

Binance Visa -kortilla voit käyttää suosikkikryptovaluuttojasi yli 60 miljoonassa paikassa ympäri maailmaa. Siirrä vain kryptot henkilökohtaisesta lompakostasi tilillesi ja voit käyttää korttia. Voit nyt maksaa ostoksesi kryptovaluutalla missä ja milloin tahansa.

Binance Visa -kortin avulla voit käyttää kryptovaluuttoja paikoissa, jotka hyväksyvät vain Fiat-valuutan luotto- tai maksukortteja. Oston yhteydessä kryptosi muunnetaan Fiat -rahaksi (ilman provisioita), joten sinun ei tarvitse säilyttää Fiat valuuttaa. Voit tilata Binance Visa -kortin ilmaiseksi tilisi avaamisen ja KYC:n suorittamisen jälkeen.

Binance Visa -kortti on loistava  maksukortti päivittäiseen käyttöön, koska voit käyttää kryptoja maksamiseen kaikkialla. Lisäksi korttiin kuuluu erittäin hyvä cashback-ominaisuus!

Binance Visa kortti pähkinänkuoressa:

 • Täysin ilmainen ja kuluton prepaid kortti
 • Voit maksaa kryptoilla missä tahansa
 • Ansaitse jopa 8 % käteispalautusta kaikista Binance Visa ostoksista!
 • Turvallinen ja helppokäyttöinen maksukortti

Millä sijoitustuotteilla Binancessa voi käydä kauppaa?

Binancella on yksi alan laajimmista kryptovaluuttojen valikoimista. Se tarjoaa tällä hetkellä yli 500 erilaista kryptovaluuttaa sekä laajan valikoiman rahoitusvälineitä kaupankäyntiin. Katsotaanpa joitakin heidän suosituimmista sijoitustuotteistaan.

 • Kryptovaluutat 

Binance on kryptovaluuttapörssi, jonka avulla kauppiaat voivat ostaa yli 500 eri kryptovaluuttaa. Melkein loputtaman mittaisen valuuttaluettelon ansiosta voit löytää jopa kaikkein harvinaisimpia kryptovaluuttoja, joita markkinoilla on saatavilla. 

 • Futuurit

Binance-pörssi, on yksi harvoista kryptovaluuttapörsseistä, joka tarjoaa tällaisia kaupankäyntivälineitä.

 • Johdannaiset

Binance-pörssissä voit myös käydä kauppaa erilaisilla johdannaissopimuksilla. Yhtiö on kuitenkin päättänyt lopettaa futuuri- ja johdannaistuotteidensa tarjoamisen suurimmassa osassa Eurooppaa, sillä Euroopan eri lainkäyttöalueiden sääntelyrajoitteet vaikeuttavat toimintaa huomattavasti. Näihin alueisiin kuuluvat Yhdistynyt kuningaskunta, Saksa, Italia ja Alankomaat.

Binance tarjoaa myös muita palveluita, kuten kryptopörssin ja erilaisia rahoituspalveluita. Binance tarjoaa myös markkinoiden suurimman NFT-markkinapaikan. Binancessa voit käydä kauppaa NFT tokeneilla ja jopa antaa niitä lahjaksi muille.

Yli 500 kryptovaluuttaa kaupankäyntiin

Binance tukee yli 500 eri kryptovaluuttaa sijoittamiseen ja kaupankäyntiin. Olemme listanneet alle joitain alustan suosituimpia kryptovaluuttoja:

 • Bitcoin (BTC)
 • Basic Attention Token (BAT)
 • Ethereum (ETH)
 • Binance USD (BUSD)
 • Litecoin (LTC)
 • Binance Coin (BNB)
 • Ripple (XRP)
 • Chainlink (LINK)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cosmos (ATOM)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • Dash (DASH)
 • Tether (USDT)
 • EOS (EOS)
 • TrueUSD (TUSD)
 • Nano (NANO)
 • TRON (TRX)
 • Paxos Standard (PAX)

Tilin avaaminen

Tilin luomisesta Binanceen on tullut melko nopeaa ja se kestää enintään yhden työpäivän. Aloita siirtymällä Binancen verkkosivuille. Heidän verkkosivustollaan löydät vaihtoehdon “Rekisteröidy nyt”. Voit aloittaa tilin luomisen Binanceen napsauttamalla tätä linkkiä ja samalla nauttia edullisemmista kuluista.

Voit valita matkapuhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen, kun luot tilisi. Sinun on vahvistettava valintasi lähettämällä koodi sähköpostitse tai tekstiviestillä riippuen siitä, valitsitko ensimmäisen vai jälkimmäisen vaihtoehdon.

Kun olet suorittanut tämän toimenpiteen, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi Binance-pörssissä. Tätä varten sinun on toimitettava kopio henkilöllisyystodistuksesta, kuten passista tai henkilökortista, ja läpäistävä kasvojentunnistus ottamalla kuva itsestäsi. Jos tarvitset lisäapua varmistusprosessin suorittamisessa, etsi opetusvideo sivun oikeasta yläreunasta.

Binancen käyttöä opetellessa on helppo hämmentyä. Ennen kuin jatkamme, katsotaanpa, miten voit tallettaa ja nostaa rahaa Binanceen.

Valitse “korttitalletus” pudotusvalikosta, kun teet ostoksen Binancessa. Vaihtoehtoisesti talletukset voidaan tehdä valitsemalla “lompakko” -vaihtoehto näytön vasemmassa yläkulmassa.

Jos haluat nostaa varoja Binance-tililtäsi, siirry näytön vasempaan yläkulmaan ja valitse “lompakko” Valitse pudotusvalikosta “fiat and spot”. Voit valita tällä sivulla, haluatko nostaa rahasi tietylle pankkitilille tai tietyssä valuutassa.

Näin aloitat kaupankäynnin kryptovaluutalla

Puhutaanpa seuraavaksi siitä miten voit käydä kauppaa Binancella, sillä Binancen arvostelu ei ole täydellinen ilman sitä. Katsotaanpa miten Binance-kolikkoa (BNB) ostetaan ja miten sillä voidaan käydä kauppaa alustalla. Näet samalla suosituimpia Binance-kaupankäyntipareja, jotka löytyvät “Trade”-sivulta. Kuten näet, Binance tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja kaupankäyntiinmukaan lukien Binance-marginaalikaupan ja kehittyneemmät kaupankäyntitekniikat. 

Kaupankäyntinäyttö tulee näkyviin, kun valitset jonkin vaihtoehdo, jonka jälkeen siirryt Binance-kauppapaikalle. Voit selata valuuttapareja näytön vasemmassa yläkulmassa laittamalla kursorin sinne ja kirjoittamalla hakemasi parin.

Pääset osto-/myyntitoimeksiantoihin napsauttamalla näytön alareunassa olevia hinta/määrä-kuvaajia. Näiden kahden vaihtoehdon avulla voit syöttää haluamasi toimeksiannot. On erittäin suositeltavaa, että harjoittelet treidaamista ensin pienellä rahalla, ennen kuin käyt tekemään suurempia kauppoja tai marginaalikauppaa.

Yhteenveto

Huolimatta alustan sääntelyhaasteista, Binancen alhaiset maksut, monipuolinen tarjonta ja edistynyt kaupankäyntialusta takaa sen, että Binance-pörssi on edelleen suurin haastaja muille kryptoalustoille. 

Jos pidit tästä Binance-arvostelusta ja haluat lisätietoja parhaista kryptovaluuttapörsseistä, löydät sivustoltamme kaikki parhaat kryptovaluutta-alustat. Vertaa alustat sinulle tärkeiden ominaisuuksien perusteella ja valitse lopuksi suosimasi palveluntarjoaja.

Usein kysytyt kysymykset

Binance on vahvasti säädelty kryptopörssi, jolla on jo yli sata miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.  Binancen lisäksi suosittelemme kryptovaluutta sijoittamiseen myös toista turvallista palveluntarjoajaa, eToroa.

Valitettavasti Binance ei tarjoa suomenkielistä palvelua, mutta englanninkielisen version lisäksi löytyy noin parikymmentä muuta tuettua kieltä.

Kyllä voit. Voit käydä kauppaa tuhansista NFT tokeneista Binancen kautta.

Binancen alustalla voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla monilla eri tavoilla. Kaupankäyntiin on tarjolla esimerkiksi myös futuureja ja johdannaisia.