eToro vs Nordnet? Sijoituspalveluiden merkittävimmät erot (2024)

Oletko aloittamassa sijoittamista ja mietit kumpi osakevälittäjä on parempi valinta, eToro vai Nordnet? Kumpikin palveluntarjoaja antaa suomalaisille asiakkaille mahdollisuuden ostaa mm. osakkeita, rahastoja, sekä muita sijoitusinstrumenttejä.

Molemmat palveluntarjoajat mahdollistavat helppokäyttöisen palvelunsa kautta sijoittamisen. Palveluiden kuluissa, tuotteissa, sekä muissa ominaisuuksissa on kuitenkin eroja.

Nordnetin tarjoama sijoitusalusta muistuttaa suurelta osin perinteistä nettipankkia, kun taas eToron palvelu on hieman erilainen ja keskittyy enemmän tarjoamaan sosiaalista sijoittamista hyvin edullisilla kuluilla. Lue eToro vs Nordnet vertailumme ja valitse sinulle edullisin sijoituspalvelu.

Nordnet vs eToro — Palveluiden hyvät ja huonot puolet

Heti alkuun on todettava kummankin palvelun olevan hyvin erinomaisia kaupankäyntialustoja, mutta kumpikin näistä on tarkoitettu erilaista kohderyhmää oleville sijoittajille. Tämän vuoksi molemmat myös tarjoavat palveluitaan eri tavalla. Palveluiden hyvät ja huonot puolet kannattaakin ottaa huomioon ennen tilin avaamista.

Olemme koonneet avuksesi tietoa molempien sijoituspalveluiden hyvistä ja paremmista puolista, mutta myös puutteista ja huonoista puolista. Molemmat palvelut ovat kuitenkin hyvin tasaväkisiä, joten sinun kannattaa itse tehdä valinta näiden tietojen pohjalta.

Sisällysluettelo

eToro — Hyvät ja huonot puolet

eToro Vertailussa
76% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa tämän palveluntarjoajan hinnanerosopimuksilla.

Nordnet — Hyvät ja huonot puolet

Nordnet Vertailussa

Palveluiden kulut ja hinnastot

Sekä eToro, että Nordnet antaa asiakkailleen ilmaisen säilytyksen niin osakkeille, kuin rahastoille, mutta muuten niiden tuotteiden hinnastoissa ja kustannuksissa on joitain eroavaisuuksia.

eToro tarjoaa paljon CFD-tuotteita, joiden vertailu Nordnetiin on hieman hankalaa, sillä niiden verotus eroaa suorista osakekaupoista suuresti. Alla olevaan listaukseen olemme keränneet sinulle muutamia esimerkkejä palveluiden hinnastoista helposti vertailtavaan muotoon. Huomaa kuitenkin että CFD:t, eli hinnanerotussopimukset eivät erilaisen verotuskäytännön vuoksi ole suoraan vertailtavissa osakekauppaan.

Palveluiden yleisimmät kulut. Huomioi, että näiden lisäksi on mahdollista syntyä myös muita kuluja palveluiden käyttämisestä.

eToro

Nordnet (4. taso)

Yhdysvaltalaisen osakkeen ostaminen

0,00€

0,30%, minimissään 15,00€

Suomalaisen osakkeen ostaminen

0,00€ (eTorossa vain CFD-kauppoina)

0,20%, minimissään 9,00€

Ruotsalaisen osakkeen ostaminen

0,00€

0,25%, minimissään 10,00€

Kryptovaluuttojen ostaminen

1% oston arvosta

0,00€, alle 100€ arvoisista kaupoista 3€ (Vain sertifikaatteja)

Viputuotteet

0,00€ (CFD)

0,00€, alle 100€ arvoisista kaupoista 3€ (Nordnet Markets)

Kuukausittainen rahastosäästäminen

0,00€

0,00€

Kulu rahan nostamisesta palvelusta

5,00€

0,00€

Keräsimme tiedot molemmista palveluista 2.5.2022, emme vastaa näiden tietojen oikeellisuudesta

Nordnet on jakanut palvelun asiakkaat 4 eri tasolle riippuen siitä kuinka paljon asiakas käy kauppaa kuukausittain. Ne asiakkaat, jotka eivät ole tehneet ollenkaan kauppaa edellisenä kuukautena, ovat tasolla 4. Jos käyt enemmän kauppaa, laskevat myös kuukausittaiset kustannukset. Olemmekin laskeneet taulukon hinnat juurikin tason 4. perusteella. Vaihtoehtoisesti taas eToron asiakkaat ovat samassa asemassa, eikä kaupankäynnin määrä vaikuta hintaan, ollen siis kaikille asiakkaille sama.

eToro on monipuolinen kaupankäyntialusta

Israelista lähtöisin oleva eToro on globaali toimija, jonka tarjoamaa sijoitusalustaa käytetään kansainvälisesti lukuisissa maissa ympäri maailmaa. eToro on saanut usean sijoitusalustojen valvonnasta vastaavan viranomaisen ja toimijan hyväksynnän.

eToro on keskittynyt ensisijaisesti tarjoamaan sosiaalista kaupankäyntiä. eToron ja sen alustan tarjoama erikoisuus onkin ”CopyTrader”-mahdollisuus, jonka ansiosta voit halutessasi kopioida vaikka koko salkun toiselta sijoittajalta tai hänen kaikki tekemänsä kaupat. Voit näin oppia kokeneempien sijoittajien tekniikoita ja taktiikoita.

Kaupankäyntiä varten tarjoaa eToro varsin laajan valikoiman erilaisia kohteita. Varsinkin ulkomaiset isot pörssit ja niiden tarjoamat osakkeet ovat hyvin laajalti saatavilla. Palvelussa voit käydä suoraan kauppaa lukuisilla eri kryptovaluutoilla. eToro mahdollistaa myös CFD-kaupankäynnin hyvin suurella valikoimalla niin osakkeilla, johdannaisilla, kuin myös valuutoilla.

Sijoituspalvelu sopii hyvin aloitteleville sijoittajille, sillä eToron tarjoama mahdollisuus sosiaaliseen sijoittamiseen auttaa aloittelevia sijoittajia oppimaan CFD-kaupankäyntiä kokeneemmilta. CFD-kaupankäynnissä onkin hyvin suuri riski menettää rahaa, jonka vuoksi on erityisen tärkeää perehtyä mm vipuvaikutukseen, sekä CFD:n ja suorien ostojen eroon. Jos haluat perehtyä kaupankäyntialustaan tarkemmin, voit vielä lukea tyypillisiä eToro kokemuksia käyttäjiltä ja meidän arviomme alustasta.

Nordnet sopii hyvin pitkäjänteiselle sijoittajalle

eToro on Nordnetiin verrattuna hyvin paljon modernimpi osakevälittäjä. Siinä missä Nordnet on modernia verkkopankkia muistuttava, enemmän pitkäjänteiseen sijoittamiseen painottunut sijoituspalvelu, on eToro nopeaan, CFD-kauppaan keskittynyt toimija. Nordnet tarjoaa mahdollisuuden ostaa osakkeita kaikkien Pohjoismaiden, sekä mm USA:n, Saksan ja Kanadan pörsseistä.

Nordnetin tarjoamat kätevät työkalut soveltuvat hyvin esimerkiksi sijoittamiseen säästämällä kuukausittaiseen- tai ETF-rahastoon. Nordnetin rahastoihin sijoittamiseen ei tarvita suurta pääomaa, sillä voit säästää rahastoon jo 15 eurolla kuukaudessa.

Nordnetin tarjoama sivusto, sekä sovellus ovat molemmat erittäin käyttäjäystävälliseksi tehtyjä, joten niiden käyttäminen, sekä eri ominaisuuksien löytäminen on helppoa. Nordnet tarjoaa myös ”Shareville” nimisen yhteisöpalvelun, jossa on mahdollista jakaa oma sijoitussalkku muiden kanssa nähtäväksi, sekä tutustua muiden käyttäjien salkkuihin.

Nordnet ei tarjoa ollenkaan kryptovaluuttoja tai CFD-tuotteita. Kuitenkin valikoimissa ovat Nordnet Markets-tuotteet, kuten sertifikaatit nimeltään ”Bull” ja ”Bear”, joilla kauppaa käydäksesi vaaditaan sinulta paljon perehtymistä tuotteisiin. Ennen kuin sinun sallitaan käydä kauppaa näillä tuotteilla, on sinun suoritettava testi, jolla varmistat tietäväsi tarpeeksi ja tiedostavasi riskit.

Oikeastaan tärkein Nordnetin tarjoamista ominaisuuksista on vuonna 2020 julkaistu osakesäästötili, jonka sisällä käydystä kaupasta ei makseta veroja. Osakesäästötilin veroetu on merkittävä, sillä voitoista maksetaan verot vasta niiden tililtä nostamisen jälkeen. Voit siis käydä kauppaa ja saada osinkoja ilman verojen maksua, mahdollistaen niiden sijoittamisen uudelleen osakesäästötilin sisällä. eToro puolestaan ei tarjoa osakesäästötiliä.

Erot eToron ja Nordnetin tarjoamissa kaupankäyntituotteissa

Molempien alustojen palveluissa ja tuotteissa on paljon yhtäläisyyksiä, mutta myös eroavaisuuksia. Vertailussa suurimpia eroja aiheutuu CFD-tuotteista, jollaisia ei Nordnetin tarjonnasta löydy. Nordnetiin verrattaessa on eToron tarjoama valikoima huomattavasti laajempi ja monipuolisempi, mutta tiettyjä puutteita myös löytyy.

eToro

Nordnet

Helsingin pörssin osakkeet

Vain osa ja vain CFD-tuotteina

Kyllä, kaikki Helsingin Pörssin osakkeet

Pörssimaita palvelussa yhteensä

17

7

Erilaiset viputuotteet

Kyllä, CFD-tuotteita

Kyllä, mutta kuitenkin vain Nordnet Marketsin rajatusta valikoimasta

Yhdysvaltain markkinoilla olevien yritysten osakkeet

Kyllä

Kyllä

Kryptovaluutat palvelussa

Kyllä

Ainoastaan sertifikaatit kryptovaluutoista

ETF-muotoiset rahastot

Kyllä

Kyllä

Hyödykkeet

CFD-muotoisina

Nordnet Marketsin tuotteina

Keräsimme tiedot eToron palvelusta 2.5.2022.

Yhteenveto — parhaan osakevälittäjän valintaan vaikuttaa monet asiat

Suoraan näiden tietojen perusteella ei voi sanoa kumman palveluntarjoajan palvelut ovat sijoittajan tarpeisiin parempia. Kuitenkin asiaa voi tiivistää näin:

Näistä kahdesta kaikille sijoittajille se varma valinta on Nordnet. Niin aloitteleville, kuin osaaville, sekä varsinkin kuukausisäästäjille. Puolestaan eToro on useimmissa asioissa edullisempi ja sen tarjoamat mahdollisuudet laajemmat. Kuitenkin eToron suurimpia ongelmia on sekava valikoima kryptovaluuttoja, CFD-tuotteita ja osakkeita samalla sivustolla.

Jos tavoitteena on käydä nopeaa kauppaa, treidata osakkeilla tai ostaa kansainvälisiä osakkeita, on eToro kuitenkin selvästi parempi ja halvempi osakevälittäjä. eToron tarjoamat sosiaaliset ominaisuudet ja maksuton ”CopyTrader”-ominaisuus mahdollistaa oppimisen toisilta, kokeneemmilta sijoittajilta.

76% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Tähän kysymykseen ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta, sillä paras osakevälittäjä riippuu siitä mihin aiot sijoittaa. eToro ja Nordnet ovat molemmat erinomaisia sijoitusalustoja, mutta suosittelemme eToroa.
Osakesijoittamisen osalta eToro on selvä valinta. Toisin kuin Nordnet, eToro ei peri lainkaan välitysmaksuja osakekaupasta.

Voit nostaa sijoituksesi Nordnetin kautta ilmaiseksi, mutta joudut maksamaan 5€ jokaisesta nostosta eTorolla.

eToro on paras treidaus alusta, sillä se ei peri lainkaan välitysmaksuja osakkeista toisin kuin Nordnet. eToro kuitenkin perii 1 %:n kuluja kryptovaluutta kaupoista, mutta Nordnet ei edes tarjoa tätä mahdollisuutta.