Välittäjävertailu 2024 – mikä on paras välittäjä sijoittamiseen?

Osakkeiden ostaminen ja sijoittaminen on tätä nykyä helpompaa kuin koskaan aiemmin. Netti on pullollaan erilaisia välittäjiä, jotka tarjoavat toinen toistaan mielenkiintoisempia sijoituskohteita sekä halvempaa osakekauppaa. Sijoittajan voi silti olla haastavaa tehdä päätös, mikä alusta olisi itselle paras vaihtoehto ja mitä välittäjän valinnassa tulisi ottaa huomioon.

Teimme välittäjävertailun, jossa ovat mukana 5 alan suurimpiin kuuluvaa välitysalustaa, jotka ovat saatavilla suomalaisille sijoittajille. Vertailussa käymme läpi, millaisia ominaisuuksia kullakin osakevälittäjällä on ja millaiseen kaupankäyntiin ne soveltuvat parhaiten. Avaamme myös millaisiin kuluihin sijoittajan tulee tiettyä alustaa käyttäessään varautua ja mistä mahdolliset kulut koostuvat.

Vertailussa mukana olevat osakevälittäjät ovat Nordnet, eToro, Plus500, Degiro sekä Capital. Kaikki nämä ovat saatavilla lähes kokonaan suomen kielellä ja niillä on monien samankaltaisuuksiensa lisäksi myös huomattavia eroja.

Tämän vertailun luettuasi on sinun paljon helpompaa tehdä päätös, millä alustalla sinun kannattaa aloittaa sijoittaminen.

Sisällysluettelo

Vertaa kaikki välittäjät

Ominaisuudet:

Välityspalkkio

0 EURO

Avausmaksu

0 EURO

Ominaisuudet:

Välityspalkkio

0 EURO

Avausmaksu

0 EURO

Ominaisuudet:

Välityspalkkio

0 EURO

Avausmaksu

0 EURO

79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa. Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Ominaisuudet:

Välityspalkkio

0 EURO

Avausmaksu

0 EURO

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

eToro Vertailussa

eToro – Paras välittäjä vuonna 2024

eToro on varmasti monelle sijoittajalle tuttu alusta sen sosiaalisen elementin sekä näyttävän markkinoinnin kautta. eToro on alkujaan perustettu vuonna 2007 ja sen ehdottomiin kilpailuvaltteihin kuuluvat aiemmin mainittu alustan sosiaalisuus sekä edulliset välityspalkkiot.

eToron alusta on hyvin tuttu sosiaalisen median käyttäjille ja siellä onkin tarjolla eri aihetunnisteen alla olevia keskusteluja sekä niin kutsuttuja eToro – vaikuttajia, joiden tekemistä voit seurata ja kopioida.

eToron tarjonta on erittäin laaja ja sen valikoimista löytyykin lähes mitä vain aina osakkeista kryptovaluuttoihin sekä erilaisiin viputuotteisiin. Pohjoisamerikkalaisiin osakkeisiin sijoittavalle sijoittajalle eToro onkin yksi parhaista vaihtoehdoista, sillä tarjolla on erittäin kattavasti osakkeita.

eToron kulut & ominaisuudet

Kaiken hyvän lisäksi näistä osakekaupoista ei peritä lainakaan kuluja, olipa kyseessä sitten myynti- tai ostotapahtuma.

Vaikka edellä mainittiin, että eToron osakekauppa on kulutonta, ei asia aivan näin kuitenkaan ole. Sen kulut on piilotettu spreadiin, eli eToro ostaa osakkeita hieman kurssihintaa halvemmalla, mutta myy niitä vastaavasti hieman kalliimmalla. Tämä erotus jää alustan kuluksi ja voitoksi.

eToron portfolioon kuuluu osakkeiden lisäksi muite mielenkiintoisia instrumentteja. Aiemmin mainitut ovat yksi osa kaupankäyntikohteita, mutta tarjolla on myös CFD:tä eli hinnanerosopimuksia.

Vaikka CFD:t ovatkin hyvin mielenkiintoinen kaupankäyntiväline, joka mahdollistaa esimerkiksi lyhyeksimyynnin, ei suomalaisen sijoittajan kannata näitä välttämättä hankkia, sillä mahdollisia CFD:stä muodostuvia tappioita ei voi vähentää verotuksessa.

eToron hyvänä puolena jo aiemmin mainittu sosiaalisuus on hyvin mielenkiintoinen aspekti monelle sijoittajalle. Varsinkin kokemattomammille sijoittajille tämä ominaisuus voi tuoda hyvää oppia sijoittamisesta, sillä sijoittajan on mahdollista seurata menestyneitä sijoittajia ja kopioida heidän salkkunsa sisältö.

Vaikka kopioiminen kuulostaakin hyvältä mahdollisuudelta, on aina syytä tarkastaa, sisältääkö salkku CFD:tä, sillä niihin sijoittaminen ei ole suomalaiselle kovinkaan järkevää.

Monen mielestä eToro on yksiselitteisesti se paras osakevälittäjä sijoittamiseen, mutta eToro vs Nordnet vertailumme antaa asiaan toisen näkökulman. Tästä huolimatta eToro on eittämättä edullisin ja helppokäyttöisin välittäjä useimmille sijoittajille.

Nordnet Vertailussa

Nordnet – Pohjoismaalaista osaamista

Nordnet on monelle suomalaiselle sijoittajalle tuttu välityspalvelu. Nordnet on perustettu jo vuonna 1996 Ruotsissa ja se tarjoaa osake- ja rahastovälityspalveluita Ruotsin lisäksi Norjassa, Suomessa sekä Tanskassa. Suomessa tämä palvelu on ollut jo pitkään erittäin suosittu ja monet ammattisijoittajat ja treidaajat käyttävätkin alustaa omana osakevälityspalvelunaan.

Nordnet on saavuttanut vankan suosion monista eri syistä. Käytännössä pohjoismaisille asiakkaille tarkoitetulla alustalla, tilin voi perustaa ilmaiseksi ja se on kaiken lisäksi todella helppoa.

Sijoittaja ei myöskään joudu maksamaan minkäänlaisia perustamis- tai hallinnointikuluja arvo-osuustilistä tai osakesäästötilistä. Kulut ovat erittäin maltilliset ja läpinäkyvät, sillä sijoittaja maksaa vain tekemistään kaupoista välityspalkkion.

Nordnetissä on tarjolla laaja joukko pohjoismaisia indeksirahastoja, jotka toimivat kokonaan ilman välityskuluja. Tämä tarjoaa erittäin sijoittajille erittäin edullisen tavan sijoittaa.

Nordnet kulut & ominaisuudet

Nordnetin kuluista puhuttaessa puhutaan yksistä maailman läpinäkyvimmistä välityspalveluiden hinnoitteluista. Kaikkia kulut esitetään sijoittajille erittäin selkeästi eikä piilokuluja pääse näin muodostumaan.

Itsessään kulut voivat olla pienemmillä summilla sijoittaville hieman korkeita, sillä ne ovat lähes aina kiinteitä kuluja. Toisaalta tämä kuitenkin tarkoittaa, että kulut ovat suuremmissa kaupoissa suhteessa huomattavasti matalammat. Halvat hinnat koskettavat kuitenkin lähinnä pohjoismaisia osakkeita ja esimerkiksi Yhdysvaltalaisten osakkeiden ostoon on tarjolla halvempiakin alustoja, kuten eToro.

Nordnetin kautta sijoittajalle on tarjolla erittäin kattava paketti eri maiden pörssejä. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan osalta tarjolla ovat kaikki maiden pörssit ja lukematon määrä listaamattomia osakkeita. Yhdysvaltojen osalta tarjolla ovat Nasdaq, OTC Markets sekä New York Stock Exchange. Tarjolla on kuitenkin myös mahdollisuus sijoittaa Portugaliin, Ranskaan, Saksaan, Hollantiin, Belgiaan, Iso-Britanniaan sekä Kanadaan.

Nordnetin hyvänä puolena voidaan mainita myös sen helppous verotuksen kannalta. Kaikki tiedot ilmoitetaan Suomessa verottajalle automaattisesti, joten sijoittajan tulee vain tarkastaa, että automatiikka on toiminut oikein.

Capital.com kaupankäyntialusta

Capital – CFD-kauppaa 0% kuluilla

Capital on vuonna 2016 perustettu kaupankäyntialusta, jossa voi käydä kauppaa vain CFD:illä eli hinnanerosopimuksilla. Hinnanerosopimuksilla kaupankäynti tarkoittaa siis sitä, että voit sijoittaa osakkeisiin tai ETF:iin ilman kaupan perustana olevia varoja.

Capital on vielä kohtuullisen tuore tulokas välittäjäpalvelumarkkinoilla ja esimerkiksi suomalaisille sijoittajille se on tästä syystä vielä kovin vieras.

Kaikkiaan maailmanlaajuisesti Capitalilla on yli 500,000 käyttäjää. Pohjoismaissa pääosin toimiva Nordnet esimerkiksi on saavuttanut yli miljoonan käyttäjän rajan, joten tämä antaa suuntaviivoja kahden palvelun tunnettuudesta Suomessa.

Capitalin sijoitusalusta on hyvin selkeä ja sen käyttäminen on nopean perehtymisen jälkeen oikein helppoa ja sujuvaa. Tarjolla on hyviä raportteja markkinatilanteesta normaalien tietojen lisäksi.

Capital sopii siis työkaluksi niin kokeneelle kuin aloittelevallekin sijoittajalle. Suomalaiselle sijoittajalle pelkkä CFD kaupankäynti on kuitenkin verotuksellisesti hyvin riskaabelia, sillä tappioita ei voi vähentää verotuksessa.

Capital.com kulut & ominaisuudet

Capitalilla on tarjolla varsin kattavasti erilaisia sijoituskohteita ja sen kulut ovat erittäin matalat verrattuna moniin muihin välittäjiin.

Mielenkiintoisena lisänä voidaan mainita myös ilmainen demotili, jolla alustan käytön ja esimerkiksi swing-treidaamisen opetteleminen on helppoa ja riskitöntä. Suomalaisia sijoituskohteita tai osakkeita on kuitenkin tarjolla todella vähän, joten sijoittajan tulisi olla mieluiten suuntautunut ulkomaisille markkinoille saadakseen palvelusta kaiken parhaan irti.

83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa. Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Plus500 Vertailussa

Plus500 – Nopeasti kasvava CFD-välittäjä

Plus500 on monille sijoittajille tuttu alusta, joka on toiminut vuodesta 2008 alkaen. Alkuperältään israelilainen yhtiö on yksi maailman johtavista hinnanerosopimusten välittäjistä. Plus500 tarjoaa CFD-kauppaa monipuolisesti erilaisilla instrumenteilla.

Nopeasti kasvava Plus500 tarjoaa kaikkiaan yli 2000 erilaista sijoitusinstrumenttia CFD-kauppaan ja tarjolla on niin osakkeita, kryptovaluuttoja kuin ETF:iä. Laajan valikoiman ansiosta Plus500 on hyvä vaihtoehto aktiviisille sijoittajille, jotka tekevät kauppaa päivittäin. Jos treidaaminen on esimerkiksi mieleesi, on Plus500 erittäin varteenotettava vaihtoehto välittäjäksi.

Plus500 nopeasta kasvusta kertoo sen laajeneminen entistä useampiin maihin viime vuosien aikana. Vuonna 2020 Plus500 on saatavilla jo yli 30 eri kielellä, joista Suomi on myös valikoimissa. Tämän lisäksi rekisteröityneitä käyttäjiä on vielä useammasta maasta. Kaikkiaan alusta on suomalaiselle erittäin helppo ymmärtää ja oppia, joten sitä on helppo käyttää, vaikka ei olisikaan sijoittajana kaikista kokeneimmasta päästä.

Plus500 kulut & ominaisuudet

Osakkeiden osalta tarjolla on hyvin laaja määrä mielenkiintoisia kohteita suomalaiselle sijoittajalle. Kotimaahan sijoittavat löytävät palvelusta kotimaisia menestyjiä, mutta myös ulkomaisiin yrityksiin sijoittaville tarjolla on kattava paketti. Yhdysvaltalaisista menestysyhtiöistä tarjolla ovat muun muassa Apple, Tesla sekä Microsoft.

Osakkeiden lisäksi tarjolla ovat suosituimmat kryptovaluutat, Valuutat eli FOREXit, indeksirahastot sekä hyödykkeet, kuten kulta ja öljy. Suomalaisille sijoittajillekin tarjolla on siis mielenkiintoisia sijoituskohteita.

Ainoastaan CFD-kauppaa tarjoavana alustana on suomalaisten sijoittajien osalta huonona uutisena se, että CFD-kaupan tappioita ei voi suomalaisessa verotuksessa vähentää.

Alusta on kuitenkin todella halpa, sillä esimerkiksi kuukausimaksu, talletuspalkkio ja tilinhoitomaksu loistavat poissaolollaan. Myöskin valuutanmuutosmaksu on korkeitaan 0,7 %, joten sekin on kohtuullisen halpa moniin muihin vaihtoehtoihin verrattuina.

Lue myös: eToro vs Plus500

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia välineitä, joissa on suuri riski nopeasta rahan menettämisestä vivutuksen vuoksi. 77% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Harkitse, ymmärrätkö, miten CFD:t toimivat, ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Degiro

DEGIRO – Kustannustehokas välittäjä Hollannista

Degiro on alun perin Hollantilainen kaupankäyntialusta, joka on erittäin hyvä vaihtoehto niin kokeneemmille kuin aloittelevillekin sijoittajille. Degiro on aloittanut toimintansa vuonna 2013 ja se on sen jälkeen laajentunut aktiivisesti muihin Euroopan maihin.

Degirolla yksityisillä sijoittajilla on mahdollisuus osallistua osakekauppaan pienillä kuluilla ja sujuvalla alustalla. Vuonna 2020 Degiro yhdistyi saksalaisen välittäjän flatexin kanssa, joka entisestään paransi Degiron toimintaa ja mahdollisti sijoittajille aiempaa sujuvamman kaupankäynnin.

Degiron avulla sijoittaja pääsee käsiksi monenlaisiin sijoitusinstrumentteihin. Degiron kautta voi käydä kauppaa osakkeilla, ETF:illä, rahastoilla, johdannaisilla, bondeilla, warranteilla sekä monille muilla sijoitusintrumenteilla.

Kaikkiaan Degirolla on tarjolla yli 50 eri pörssiä yli 30 maasta.

Degiron kulut & ominaisuudet

Degirolla käytön aloittaminen on ilmaista, sillä itse tilin luominen ei maksa mitään. Kuitenkin rekisteröityessä palveluun on tilillä oltava vähintään 0,01 euroa. Degiron käyttäminen on todella halpaa verrattuna moniin kilpailijoihin, mutta täysin ilmainen ei senkään palvelu ole. Osasta arvopapereita joutuu maksamaan säilytyspalkkioita, mutta esimerkiksi rahansiirrot palveluun ovat lähtökohtaisesti ilmaisia.

Kaupankäynnin kulut ovat sijoittajille kiinteitä, joten todella aktiivisille sijoittajille kulut voivat karata hieman korkeaksi verrattuna kilpailijoihin. Kuitenkin rauhallisemmalle sijoittajalle, joka tekee vain muutamia kauppoja kuukaudessa, ei hinta todellakaan ole liian korkea.

Suomalaiselle sijoittajalle palvelussa on pari asiaa, joissa se häviää esimerkiksi Nordnetille. Tarjolla ei ole enää laisinkaan suomalaisia osakkeita, joten kotimaiseen kaupankäyntiin tämä alusta ei ole sovelias. Myöskin verottajalle tiedot sijoituksista joutuu tekemään itse, eikä mitään automatiikkaa ole tarjolla.

Palvelusta on kuitenkin saatavilla selkeät raportit, joiden avulla tiedot on helppo ilmoittaa. Se kannattaako sinun valita Nordnet vai Degiro tai mikä tahansa muu välittäjä riippuu kuitenkin ennen kaikkea tavoitteistasi ja sijoituskohteistasi.

Lue myös:

eToro vs Degiro: Kumpi sijoitusalusta on parempi?

Binance vs Kraken: Mitä alustaa sinun tulisi käyttää kryptovaluutta kauppaan?