Degiro vs Nordnet: Kumpi kaupankäyntialusta kannattaa valita?

Oletko aloittamassa sijoittamista ja samalla monelle eteen tulevassa tilanteessa, jossa joudut pohtimaan aloitatko sijoittamisen mieluummin Degiron vai Nordnetin palvelussa?

Nopealla tarkastelulla huomaa Degiron olevan hinnastoltaan halvempi, mutta tarkoittaako halvempi hinta automaattisesti parempaa alustaa? Monet pitävät Nordnetia helppokäyttöisempänä ja suoraviivaisempana sijoituspalveluna. Monille suomalaisille sijoittajille Nordnetin pohjoismaisuus ja suomenkielinen tuki ovat todella tärkeitä.

Tässä Degiro vs Nordnet välittäjävertailussa käymme läpi näiden kahden osakevälittäjän eroja, sekä niiden eri ominaisuuksia, valikoimia ja hintoja.

Meidän suosituksemme on valita Nordnet. Nordnet tarjoaa helppokäyttöisen sivuston, automaattiset veroilmoitukset, ja suomenkielistä asiakaspalvelua. Tämän lisäksi vain Nordnetissä voi käydä kauppaa Helsingin Pörssiin listatuilla osakkeilla.

Sisällysluettelo

Ominaisuudet

Välityspalkkiot

0 EURO

Avausmaksu

0 EURO

Degiron ja Nordnetin ominaisuudet

Degiro vs Nordnet ominaisuudet

Molemmat palvelut tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin, optioihin, sekä esimerkiksi ETF:iin. Molemmat osakevälittäjät myös tarjoavat käyttäjilleen ilmaisen sijoitustilin, sekä ilmaisen mobiilisovelluksen, jonka avulla voit käydä kauppaa missä tahansa.

Asiakkaiden antamat palautteet ja arviot ovat hyvänä tukena valitessa parasta välittäjää.

Monena vuotena Nordnet on asiakkaiden mielestä ollut Suomen paras osakevälittäjä ja se on saanut tunnustusta mm. seuraavista asioista:

Kuitenkin Nordnetin valikoima on hyvin paljon suppeampi, kuin Degiron. Nordnet toimii neljässä eri Pohjoismaassa ja Nordnetin valikoimiin kuuluu mahdollisuus kaupankäyntiin:

Degiron palvelu on puolestaan saanut kansainvälisiä palkintoja jopa 66 kappaletta ja kiitosta sivusto onkin saanut paljon esimerkiksi näistä asioista:

Nordnet vs Degiro – kaupankäyntikohteet

Degiro tarjoaakin palvelussaan pääsyn yli 50 eri pörssiin 30 maassa. Se onkin Nordnetia huomattavasti kansainvälisempi sijoituspalvelu. Toisin kuin Nordnet, Degiro ei myöskään enää tarjoa Helsingin pörssiin listattuja osakkeita. Tämä puute on mielestäni suomalaisille hyvin tärkeä ja kääntää kokonaisuuden enemmän Nordnetia suosivaksi.

Sinulla on kuitenkin mahdollisuus ostaa Helsingin pörssiin listattuja osakkeita toisen palveluntarjoajan välityksellä ja sen lisäksi käyttää ulkomaisten osakkeiden ostamiseen Degiroa. Jos et kuitenkaan halua käyttää kahta eri palvelua, vaan hoitaa kaiken kaupankäynnin saman palvelun kautta, kannattaa silloin Degiron sijaan valita Nordnet.

Osakkeilla treidaamista harrastaville puolestaan kannattaa suosia Nordnetin sijaan Degiroa, sillä sen valikoimissa on valtava valikoima juuri treidaamiseen sopivia osakkeita. Kaikkein paras palvelu treidaamiseen on kuitenkin eToro. Lue miksi suosittelemme sijoituspalvelua eToro vs Nordnet vertailussamme.

Kaupankäyntialustojen käytettävyys

Miten Degiro eroaa käytettävyydessä Nordnetista? Molempien kaupankäyntialustojen alustojen tarjoamat sivustot ja mobiilisovellukset ovat toimivuudeltaan, sekä käytettävyydeltään hyviä, mutta suosimme Nordnetia enemmän sen tarjoamien ominaisuuksien takia. Nordnet tarjoaa esimerkiksi suomenkielisen asiakaspalvelun, sekä välineitä sijoittamisessa oppimiseen ja kehittymiseen, kuten esimerkiksi sosiaalisen sijoitusyhteisön nimeltään Shareville.

Nordnetin automaattisesti verottajalle ilmoittamat tiedot:

Nordnetin tarjoama automaattinen veroilmoitus helpottaa sijoittajan elämää ja säästää aikaa ja vaivaa niin paljon, että Nordnet vs Degiro vertailumme kallistuu selvästi Nordnetin puolelle. 

Degiro on välittäjänä halpa, mutta sen sivustojen suomennos on kehno. Suomenkielistä asiakaspalvelua saa vain sähköpostitse ja palvelun hinnasto on epäselvä ja sekavahko. Degiro ei myöskään lähetä verotietoja verottajalle automaattisesti. Nordnet onkin sijoittajan kannalta paljon parempi vaihtoehto.

Nordnet Vertailussa

Nordnetin hinnat

Nordnetin palvelussa osa ominaisuuksista ja toiminnoista on käytettävissä ilmaiseksi.

Nordnetin kulut syntyvätkin transaktioista. Kaupankäynnistä syntyy kuluja sen määrän ja aktiivisuuden mukaan. Jokainen kauppa hinnoitellaan erikseen, mutta jos olet käynyt esimerkiksi osakekauppaa aktiivisesti edeltävänä kuukautena, sinulta veloitettavat kaupankäyntipalkkiot alenevat tämän myötä.

Taso 1. on asiakkaan kannalta edullisin, mutta se vaatii hyvin aktiivista kaupankäyntiä. Tällä tasolla asiakkaan tekemistä kaupoista veloitetaan 0,06%, mutta kuitenkin minimissään 3€ tehtyä kauppaa kohden. Jos käyt vielä aktiivisemmin kauppaa, voit saada välityspalkkiot vieläkin edullisemmin.

Jos kuitenkaan et tee kuukauden aikana yhtään kauppaa, nousee välityspalkkio jo 0,20% tehdystä kaupasta, ollen minimissään 9€ tehtyä kauppaa kohden. Kaupankäyntiin Nordnet onkin piensijoittajalle kalliin puoleinen alusta.

Uutena asiakkaana saat käydä 2 ensimmäisen kuukauden ajan osakekauppoja parhaimmalla tasolla, edullisimmilla kustannuksilla.

Degiro

Degiron hinnat

Voit avata Degiroon tilin maksutta, jonka jälkeen kuluja Degirossa syntyy vain ulkomaisten osakkeiden säilytyksestä, sekä kaupankäynnistä. Maksat kuitenkin maksimissaan vain 2,50€/vuosi jokaista käyttämääsi pörssiä kohden.

Nordnetiin verrattuna Degiro on hinnoitellut palvelunsa välityspalkkiot huomattavasti edullisemmiksi. Varsinkin yhdysvaltalaisia osakkeita välitettäessä hintaero on huomattava.

Degiron hinnastot ovat hyvin vaikeasti ymmärrettävät, joten niihin tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa ja tutkia huolella kaikki vaihtoehdot. Hinnat vaihtelevat esimerkiksi sen mukaan, oletko käynyt aikaisemmalla vuosineljänneksellä kauppaa ja jos, kuinka paljon.

Vaikka siis Nordnet onkin kalliimpi, se on myös selkeämpi ja tarjoaa rahoille paljon enemmän vastinetta.

Kannattaako valita Nordnet vai Degiro?

Kumpi onkaan kannattavampaa valita kaupankäyntialustakseen, alankomaalainen Degiro, vai ruotsalainen Nordnet? Vastaus tähän kysymykseen riippuu tavoitteistasi.

Haluatko sijoittaa osakkeisiin mahdollisimman kansainvälisesti, monien eri pörssien kautta? Silloin paras valintasi on DEGIRO.

Jos sijoitusstrategiaasi taas kuuluu kotimaisiin tai muuten pohjoismaisiin osakkeisiin sijoittaminen, sekä halu saada mahdollisimman laadukasta palvelua ja automaattinen veroraportointikäyttöösi, kannattaa tili avata Nordnettiin. Kannattaa kuitenkin lukea DEGIRO kokemuksia ennen lopullisen päätöksen tekemistä tai avata tilit molempiin palveluihin.

Avaa ilmainen Nordnet tili ja aloita sijoittaminen

Usein kysytyt kysymykset - Degiro vs Nordnet

Kumpaankaan palveluun rekisteröityminen ei maksa mitään. Voi siis avata tilin molempiin palveluihin ilmaiseksi ja kokeilla kumpi välittäjä on sinulle parempi.

Kyllä. Nordnet tarjoaa automaattisesti veroraportoinnin, joka säästää aikaa ja vaivaasi.

Valitettavasti et voi. Degiro ei valitettavasti tarjoa enää Helsingin Pörssissä listattuja osakkeita. Nordnet kuitenkin tarjoaa kaikki Helsingin pörssissä listatut osakkeet.
Valitettavasti kumpikaan palvelu ei tarjoa kryptovaluuttoja suoraan. Nordnet tarjoaa ainoastaan kryptovaluuttojen sertifikaatteja. Degiro puolestaan tarjoaa kryptovaluuttoja ETF (Exchange Traded Fund) eli indeksiosuusrahastoina ja ETN (exchange-traded note) eli pörssinoteerattuina velkakirjoina.

Ei maksa. Kumpikin palvelu tarjoaa ilmaisen osakesäästötilin osakkeiden säilyttämiseen.