Swing-treidaus – opas aloittelijoille (2022)

Tiedätkö mitä on swing-treidaus? Swing-treidaus ei välttämättä terminä ole kovin monelle tuttu, mutta moni on tietämättään voinut toimia tällä tavalla. Alla olevassa artikkelissa kerromme sinulle lisää swing-treidaamisesta ja sen hyödyistä.

Sisällysluettelo

Mitä Swing-treidaus on?

Treidaaminen on varmasti monelle tuttu kaupanteon muoto, joten on varmasti helppoa omaksua myös swing-treidaus, joka nimensä mukaisesti on yksi treidauksen muoto. Swing-treidauksessa käytetään hieman pidempää aikaväliä, kuin mitä perinteisesti treidauksessa on totuttu tekemään. Normaalisti treidaus on päiväkauppaa, mutta swing-treidauksessa voidaan puhua myös viikoista tai jopa kuukausista.

Kuten treidauksesa, on swing-treidauksessa tarkoitus hyötyä markkinoilla tapahtuvista liikkeistä, jolloin osakkeen tuleva arvostus tuottaisi voittoa, joko ostettaessa osake takaisin alhaisemmalla hinnalla, tai myydessä se ostohintaa kalliimmalla. Tarkoituksena on siis hyötyä kurssin kehityksestä tavalla tai toisella, joten swing-treidaus eroaa oleellisesti pitkäjänteisestä sijoittamisesta, jossa toivotaan osakkeiden arvon kasvavan pitkällä aikavälillä.

Kuten tiedettyä, on treidaamisessa aina riskinsä ja swing-treidaaminen ei eroa riskien suhteen muusta treidaamisesta, eikä se automaattisesti tuota rahaa. Jopa kaikkein kokeneimmat treidaajat epäonnistuvat välillä.

On siis muistettava, että jokaiseen kaupankäyntiin sisältyy riskejä. Kannattaa siis harjoitella ensin käyttämällä pienempiä summia, sillä tässä kaupankäyntitavassa suurin osa sijoittajista menettää rahaa sen ansaitsemisen sijaan.

Aloita Swing-treidaus eTorossa

68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Swing-treidaaminen — hyvät ja huonot puolet

Swing-treidaus ja sen hyödyt sekä haitat

Kannattaa siis muistaa ettei treidaus ole koskaan riskitöntä ja mahdollisuus pääoman menettämiseen on olemassa. Lisää riskejä aiheuttaa vivutus, jos siis sellaista on käytetty. Kannattaa siis olla valmistautunut myös niihin riskeihin, joita kaikki sijoittaminen sisältää.

Swing-treidaukseen kuuluu kuitenkin huonojen puolien lisäksi myös oikeasti hyviäkin puolia, joiden vuoksi sitä käytetään. Swing-treidauksen yksi parhaimmista puolista on sen tuottama ajansäästö, kun sijoitusinstrumentteja ei tarvitse tarkastella palvelusta yhden vuorokauden tai vieläkin lyhyemmän aikajänteen sisällä.

Swing-treidauksen hyviä puolia:

Swing-treidauksen huonoja puolia:

Kuinka Swing treidaaminen toimii käytännössä?

Kuten jo aiemmin tuli todettua, on Swing-treidaaminen normaalia treidaamista pidemmällä, kuten viikkojen tai kuukausien aikajänteellä tapahtuvaa treidaamista. Treidauksen lisäksi Swing-treidaus on sijoittajien keskuudessa yleisesti käytetty sijoitusmenetelmä.

Swing-treidaajien yleisimmin käyttämä työkalu on tekninen analyysi, jonka avulla on tarkoitus pyrkiä ennustamaan kurssien tulevia muutoksia. Analyysillä on tarkoitus tutkia osakkeiden, indeksien tai muiden, analysoinnin kohteena olevien instrumenttien kurssien muutoksia graafisessa muodossa.

Swing-treidaalle tärkeitä kohteita, joita analyysissä etsitään, ovat muun muassa instrumenttien mahdollisen ostopaineen ilmaisevia kynttilöitä. Näiden lisäksi etsitään tietynlaisia, esimerkiksi toistuvia muodostelmia ja kuvioita, sekä muita erilaisia merkkejä, jotka voivat ilmaista kurssien mahdollisia tulevia muutoksia.

Swing-treidaamisessa, kuten tavallisessakaan treidaamisessa ei ole pakollista keskittyä pelkästään analysoimaan kursseja ja tietoja teknisesti, sillä suurin osa kurssien muutoksista on psykologiaan perustuvaa. Kuitenkin isoimmat taloustapahtumat, kuten tulosjulkistukset tai esimerkiksi tulosvaroitukset, sekä valtiotason kauppatasejulkistukset voivat vaikuttaa kursseihin suuresti.

Swing-treidaaja voikin hyödyntää mitä tahansa haluamiaan työkaluja, vaikka teknistä analyysiä satutaan suosimaan eniten sen mekaanisuuden ja helppouden vuoksi. Tärkeintä onkin löytää itselle sopivin tapa sijoittaa ja hyötyä markkinoista parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Aloita Swing-treidaamaan näin:

1. Valitse treidaamiseen sinulle sopivin alusta

Aloita vertailemalla välittäjiä ja valitse käyttöösi sellainen palvelu, joka tarjoaa kaikki haluamasi ja tarvitsemasi ominaisuudet. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätiliä kyseiseen palveluun esimerkiksi aikaisemman sijoittamisen jäljiltä tai että olisit muuten sitä aiemmin kokeillut, luo uusi käyttäjätili ja toimi ohjeiden mukaisesti, jotta tilisi rekisteröidään ja vahvistetaan käyttöösi.

2. Yritä löytää mahdollisia ostopaikkoja

Treidaajat, kuten Swing-treidaajat pyrkivät löytämään erilaisia, mieluiten mahdollisimman hyviä ostopaikkoja esimerkiksi juuri teknistä analyysiä käyttämällä. Treidatessa kannattaa olla hyvin kärsivällinen, sillä eihän kauppaa kannata tehdä, ellei hyvää paikkaa treidaamiselle löydy. Useat palvelut tarjoavat mahdollisuuden demotiliin ja sitä kannattaakin käyttää Swing-treidaamisen harjoitteluun.

3. Aloita avaamalla treidi

Löydettyäsi parhaan kaupankäyntialustan treidille, on avattava positio. Positioiden kanssa on mietittävä kumpaan suuntaan olet uskomassa kurssin kehittyvän. Alaspäin kehittyvää kurssia varten laitetaan ”Short-positio” ja ylöspäin kehittyvää varten taas vuorostaan ”Long-positio”.

On siis muistettava laittaa treidi oikeaan suuntaan, eli toivottuun tai ennustettuun kurssin kehitykseen nähden. Voit myös mahdollisuuksien mukaan saada hyödynnettyä ”Stop Loss”-, sekä ”Take Profit”-toimintoja. Jos olet vivuttamassa, muista että treidatessa voit menettää suuria summia rahaa hyvin lyhyessä ajassa.

68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Onko Swing-treidaaminen kannattavaa?

Toisille treidaus on ensisijainen sijoitustapa, kun taas toiset pitävät sitä hyödyttömänä, lähinnä ajanhukkana. Swing-treidaus voi kuitenkin olla hyvin tuottoisaa puuhaa, vaikka siihen liittyy paljon riskejä.

Perinteiseen treidaukseen verrattuna Swing-treidauksen position pitkä avoinna olon aika lisää riskejä varsin paljon. Jos esimerkiksi olet ajatellut kurssin lähtevän päinvastaiseen suuntaan, mutta ajan kuluessa arvostus muuttuu juuri vastoin odotuksiasi, voi tappioistasi tulla paljon suurempia. Toisaalta treidauksella voi kerryttää samalla aikavälillä erillisistä, pienemmistä ja yksittäisistä positioista tappioita saman verran.

Riskejä lisää myös se, että yleensä Swing-treidauksessa käytettävät summat ovat yksittäisissä positioissa huomattavasti suuremmat, kuin perinteisessä treidauksessa. Kuitenkin tappioiden lisäksi myös tuotto voi tällöin olla paljon suurempaa.

Sijoittajan kannattaa myös huomioida erilaiset kulut, jotta tuotto saataisiin maksimoitua. Pelkän ostamisen ja myymisen lisäksi kuluja voivat aiheuttaa myös esimerkiksi vivuttamalla toteutetun CFD-treidaamisen mahdolliset yönylimaksut, joiden tuomat lisäkustannukset voivat olla suuri kuluerä.

Esimerkiksi Capital.com ja eToro tarjoavat hyvän mahdollisuuden Swing-treidaukseen erilaisilla tuotteilla. Capital.comin valikoimista löydät treidaukseen sopivia, mutta ainoastaan CFD-muotoisina tuotteina osakkeita, sekä kryptovaluuttoja, indeksirahastoja, valuuttoja ja hyödykkeitä. eToro puolestaan tarjoaa laajan valikoiman osakkeita, kryptovaluuttoja, sekä CFD-tuotteita.

Pakollisena muistutuksena haluan muistuttaa CFD-tuotteiden olevan monimutkaisia instrumenttejä, joissa on suuri riski menettää rahaa.