eToro vs Degiro: Kumpi sijoitusalusta on parempi?

Oikean osakevälittäjän valinta on tärkeää. Turvalliseen ja onnistuneeseen sijoituskokemukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten merkintäpalkkiot, nostokulut, luotettavuus, turvallisuus ja paljon muuta. Ennen kuin päätät eToron tai Degiron välillä, lue mitä ominaisuuksia ne tarjoavat ja selvitä sitten kumpi niistä sopii sinulle paremmin.

Netissä toimivat osakevälittäjät ovat olleet suuren mielenkiinnon kohteena viime vuosina. Vuoden 2020 pörssiromahduksen jälkeen kaikki kiinnostuivat sijoittamisesta ja siitä voisiko nettialustojen avulla ansaita rahaa lyhyellä tai pitkällä aikavälillä lähitulevaisuudessa. Kaikki alkoi siitä kun kryptovaluutat kuten bitcoinin, ethereumin ja muut digitaaliset valuutat nousivat uutisotsikoihin ja saivat kaikki ajattelemaan, että niihin sijoittaminen voisi olla todella kannattavaa. 

Degiron ja eToron kaltaisten sijoitusalustojen avulla kuka tahansa voi myydä tai ostaa osakkeita. Useimmille siitä on tullut kannattavampi vaihtoehto kuin rahojen pitämisestä pankissa, jossa korot eivät pysty kattamaan edes nousevaa inflaatiota.

Sisällysluettelo

Vastuuvapauslauseke:
51% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Etoro on paras osakevälittäjä

Tietoa eTorosta

eToro perustettiin vuonna 2007 Israelissa. Se on yksi maailman tunnetuimmista välittäjistä, joka toimii yli 140 maassa ja sillä on yli 30 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Vuoteen 2021 mennessä yrityksen arvo on noussut yli 10 miljardiin dollariin. 

eToro mainostaa palveluaan edullisena. Toinen tärkeä ominaisuus on “sosiaalinen kaupankäynti”, joka taas tarkoittaa sitä että välittäjä toimii myös eräänlaisena sosiaalisen mediana elikkä voit seurata ja kopioida menestyneiden sijoittajien kauppoja. Tämän ominaisuuden avulla aloittelijat voivat alkaa kopioida tunnettuja sijoittajia ja oppia sijoittamaan niin kutsutun turvaverkon avulla.

Lue myös: eToro Suomi: Kokemuksia & Arvostelu (2022)

Degiro

Tietoa Degirosta

Degiro on välittäjä Euroopasta ja sen pääkonttori sijaitsee Hollannissa. Palvelulla on yli 2 miljoonaa käyttäjää ja se on Euroopan suurin välittäjä pelkästään pankkien lisensoitujen täytäntöönpanojen osalta.

Kuten eToro, myös DEGIRO:n sijoitusalusta tunnetaan alhaisista palkkioistaan ja helppokäyttöisestä käyttöliittymästään, joten se sopii niin uusille kuin edistyneemmillekin sijoittajille.

eToro vs Degiro: Maksut

Molemmat kaupankäyntialustat tunnetaan edullisista kuluista ja ne ovat sijoittajille edullisia vaihtoehtoja. Näiden kahden välillä on kuitenkin joitain eroja. On tärkeää tietää, kuinka paljon maksat talletuksista tai nostoista ja kuinka paljon välittäjäsi veloittaa, jos sijoitat pitkällä aikavälillä.

Jos olet kiinnostunut osakkeista ja ETF:istä, niin on sinun onnenpäivät, sillä näille eTorolla on alhaiset sijoituskustannukset. Alusta takaa että lähes jokainen ETF-rahastoihin ja osakkeisiin sijoitettu sentti jää omalle tilille, mikä on merkittävä etu muihin välittäjiin verrattuna.

Toisaalta Degirolla on nollamaksupolitiikka, mutta se koskee tiettyjä kauppoja ja esimerkiksi vain tiettyjä ETF:iä. Muiden osakkeiden ja ETF:ien maksut vaihtelevat, mutta ovat selvästi markkinoiden keskiarvon alapuolella.

On hyvä kuitenkin olla tietoinen siitä, että vaikka alusta ei veloita talletusmaksua, niin eToro tukee vain USD-talletuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että eToro käyttää vaihtokurssiaan tilillesi talletetun summan suhteen. Lisäkustannusten välttämiseksi voit käyttää usean valuutan pankkitiliä talletuksen tekemiseen.

Jos sinulla on esimerkiksi Revolut-tili, voit tehdä talletuksen Yhdysvaltain dollareissa ja näin ollen välttää siirron kustannukset. Kotiutukset ovat taas ilmaisia Degirolla, mutta maksavat 5 dollaria eTorolla. Tämä on hyvä pitää mielessä etenkin jos nostat pienempiä summia.

Jos käytät eToroa, sinun on myös kirjauduttava tilillesi vähintään kerran vuodessa tai tileiltä, jotka eivät ole olleet aktiivisia 12 kuukauteen veloitetaan kiinteä 10 dollarin kuukausimaksu. Välttääksesi tämän riittää, että kirjaudut tilille vähintään kerran vuodessa. Degiro ei puolestaan veloita passiivisuusmaksua,

Lopuksi on vielä hyvä muistaa, että Degiro veloittaa niin sanotun vaihtomaksun. Alusta veloittaa 2,50 euroa vuodessa jokaisesta myydystä pörssistä.

eToro vs Degiro: Mihin sivustoilla voi sijoittaa?

Molemmat välittäjät tarjoavat sinulle pääsyn laajaan valikoimaan eri sijoituskohteita kuten osakkeet, joukkovelkakirjat ja ETF:t. eToro ottaa ylimääräisen askeleen ja tarjoaa myös CFD-sopimuksia.

Turvallisuus

eTorolle ja Degirolle turvallisuus on ensisijaisen tärkeä asia. Mitä tulee rahan ja sijoituksien turvaamiseen, niin molemmat alustat tekevät hyvää työtä.

eToroa säätelevät arvostetut tahot, kuten FCA, CySEC ja ASIC. Kaikki sen taloudelliset tiedot ovat myös julkisesti saatavilla avoimuuden lisäämiseksi.

Degiron toimintaa myös valvoo johtavat viranomaiset. Tämä eurooppalainen välittäjä toimi ensin FCA:n alaisuudessa Isossa-Britanniassa ja Alankomaiden keskuspankissa kotimaassaan. Toisin kuin eToro, Degiro toimii nykyään myös pankkilisenssillä ja sen pankkitoimintaa valvoo Euroopan keskuspankki.

Helppokäyttöisyys

Helppokäyttöisyys -kategoriassa ei ole paljon sanottavaa. Degiron ja eToron välillä on tiukka kilpailu. Molemmat alustat on suunniteltu aloittelijaa ajatellen, joten jokainen tarjolla oleva työkalu on helposti saatavilla ja ymmärrettävä.

Molempien alustat ovat käyttäjäystävällisiä ja niitä on loogista käyttää. Käyttäjille on luotu jopa minivideoita, joissa selitetään miten ominaisuudet toimivat.

Muut ominaisuudet

Yksi ominaisuus josta mainitsimme aikaisemmin oli CopyTrader.

eToro tarjoaa niin sanottua “sosiaalista kaupankäyntiä”. Tällä toiminnolla voit kopioida kuuluisien ja edistyneempien sijoittajien osakesalkkuja. CopyTraderilla voit tarkkailla miten eri sijoittavat ovat aiemmin menestyneet ja helposti kopioida heidän strategiansa.

Smart Portfolio on toinen eToro-työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat ryhmitellä vapaasti omaisuutta (osakkeet, joukkovelkakirjat jne.). “Star Traders” mainostaa aina osakesalkkua, johon kannattaa sijoittaa. Sinun tulee vain vilkaista sen aiempi tuotto ja päättää haluatko sijoittaa tähän tiettyyn sijoituskohteeseen.

Yhteenveto

Molemmat eToro ja DEGIRO ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta parhaan osakevälittäjän valinta riippuu viime kädessä omista tarpeista.

Käytä vertailutyökaluamme löytääksesi parhaan vaihtoehdon. Sinun tarvitsee vain vastata muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen ja algoritmit valitsevat helposti ja nopeasti tarjonnan keskeltä juuri sinulle sinulle sopivan osakevälittäjän.

Lue myös:

eToro vs Nordnet vertailu

Vastuuvapauslauseke:
51% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

eToro on monen omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Tämä julkaisu on tarkoitettu ainoastaan antamaan tietoa ja opetusta palvelusta, eikä sitä pidä pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

CopyTrading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitusten arvo voi vaihdella. Pääomasi on vaarassa.