Parhaat kryptovaluutat sijoittamiseen vuonna 2024

Oletko harkinnut kryptovaluutta sijoittamisen aloittamista? Tällä sivulla kerromme sinulle parhaat kryptovaluutat, joihin kannattaa sijoittaa vuonna 2024.

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen, on helpompaa kuin koskaan. Jos olet vasta tutustumassa tarjolla oleviin vaihtoehtoihin niin älä ole huolissasi, koska meistä jokainen on ollut samassa tilanteessa jo aiemmin.

Ymmärrämme kuinka hämmentävää on etsiä se paras kryptovaluutta ja löytää tietoa kryptovaluutta sijoittamisesta. Siksi olemme täällä auttamassa sinua ja koonneet listan parhaista kryptovaluutoista.

Sisällysluettelo

Sijoita kryptovaluuttaaan turvallisesti

TOP-10 parasta kryptovaluutta

Alla on lueteltu parhaat kryptovaluutat, joihin kannattaa sijoittaa tänä vuonna. Käsittelemme jokaista näistä yksityiskohtaisesti seuraavassa osiossa.

Muista: kryptovaluuttoihin sijoittamiseen liittyy aina riskejä

Onko kiikarissasi seuraavaa lupaava uusi kryptovaluutta, johon sijoittaa vuonna 2024?

Mietitkö usein: “Pitäisikö minun sijoittaa bitcoineihin?” tai “pitäisikö minun ostaa lisää memecoinseja?” Tai ehkä olet jo sijoittanut tiettyihin kryptovaluuttoihin, mutta sinulla ole aavistustakaan mihin sijoittaisit seuraavaksi?

Vaihtoehtoja on paljon ja voi olla vaikeaa valita seuraava sijoituskohde, etenkin kun kryptovaluutoilla on samat tavoitteet luoda menestynyt valuutta, josta tulisi suosittu sijoittajien keskuudessa ja menestyisi vuosikymmeniä.

Lisähaasteita mihin kannattaisi sijoittaa tuo se, että kryptomarkkinat ovat jatkuvassa murrostilassa. Kauppiaiden ja sijoittajien kiinnostuksen kohteet muuttuvat, infrastruktuuri kehittyy, valuutta voi olla yhtenä päivänä erittäin suosittu ja seuraavana päivänä se unohdetaan.

Yllä mainitut kryptovaluutat kuuluvat parhaimpiin kryptovaluuttoihin, joita kannattaa ostaa niiden laajan vetovoiman ja arvonnousupotentiaalin vuoksi.

Tutustumme niihin seuraavaksi tarkemmin, mutta kannattaa hankkia ensin kryptolompakko ennen kuin alat ostamaan kryptovaluuttaa.

Bitcoin-(BTC)

1. Bitcoin (BTC)

Kaiken kaikkiaan vuonna 2024 uutena sijoittajana bitcoin on paras kryptovaluutta ostettavaksi ja sijoitettavaksi. Olet varmasti miettinyt että kannattaako bitcoiniin sijoittaa, kun se on niin kallis?

Jos olet aivan uusi kryptovaluuttamaailmassa, niin bitcoin saattaa olla yksi edullisimmista vaihtoehdoista, joita on tällä hetkellä saatavilla.

Tämä johtuu siitä, että verrattuna muihin tunnetuimpiin kryptoihin bitcoinin arvo on ollut toukokuun alusta lähtien suurin piirtein yhtä suuri. Sen hinta on liikkunut noin 18 000-22 000 euron välillä.

Niinpä bitcoinin arvon suhteen ei ole ollut mitään suuria vaihteluja viimeisten kuukausien aikana, joka antaa erilaiset lähtökohdat sijoittamisen opetteluun.

Lisäksi bitcoinin ostamisen etuna on se, että voit jakaa sen pieniksi osiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ostaa pienen prosenttiosuuden yhdestä bitcoin-yksiköstä.

Jos yhden bitcoinin hinta on vaikka 50 000 euroa ja haluaisit sijoittaa siihen vain 50 euroa, niin voit ostaa 0,1 prosenttia yhdestä kolikosta.

Tämä sopii erinomaisesti ihmisille, jotka ovat uusia bitcoinin käyttäjiä ja haluavat saada kokemusta ilman, että heidän tarvitsee sijoittaa paljon rahaa.

Ethereum-(ETH)

2. Ethereum (ETH)

Ethereum on selvä valinta sijoittajille vuonna 2024. Suuri osa NFT-teoksista ja erilaisista kryptovaluuttahankkeista perustuu Ethereumin lohkoketjuun.

Tähän törmää lähes poikkeuksetta kaikissa vastaantulevissa meemikolikoissa ja metaversiohankkeissa, joten jos haluat sijoittaa kryptovaluuttoihin on tärkeää ottaa huomioon myös Ethereumin.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos olet valmis sijoittamaan rahaa Ethereumiin pitkällä aikavälillä sen mahdollisista riskeistä huolimatta, niin se on osoittautunut hyväksi valinnaksi.

Sillä on potentiaalia päihittää kaikki muut kryptovaluutat ajan mittaan. Jo nyt Ethereumin hinta on noussut merkittävästi. Vuosien 2016-2023 välillä sen arvo nousi yli 32 000 prosenttia, noin 10 dollarista yli 3550 dollariin.

ApeCoin

3. ApeCoin

ApeCoin on toinen erinomainen kryptovaluutta, johon kannattaa sijoittaa nyt heinäkuussa. Tämä pelivaluutta on lanseerattu vuonna 2022, jonka takaa löytyy ryhmä Bored Ape Yacht Clubin tekijöitä.

Kyseessä on alusta, joka koostuu 10 000:sta ainutlaatuisesta kerättävästä Bored Apesin non-fungible tokenista (NFT).

ApeCoin on kryptovaluutta, joka sisältää hallinto- ja hyötyominaisuuksia. Kun se lanseerattiin, niin sen hinta oli noin 6,40 dollaria.

Muutaman tunnin sisällä APE-hinnat olivat jo noin 42 dollaria per token. Kirjoitushetkellä tämän valuutan arvon on laskenut noin 55 % tästä.

ApeCoin on luotu Metaverse-projektina. Shopping.io-sivustolla voit tehdä netistä ostoksia kryptoilla. Näin voit maksaa kryptovaluutalla esimerkiksi eBayssä, Home Depotissa, Amazonissa, Walmartissa ja useilla muilla sivustoilla. Coinbase hoitaa maksujen käsittelyn.

Kannattaa huomioida, että ApeCoinin käyttäjät saavat kahden prosentin alennuksen ostoksistaan tekemällä ostokset tällä valuutalla.

Useimpien ApeCoinin hintaennusteiden mukaan se on yksi parhaista kryptoista, joihin kannattaa sijoittaa.

Voit myös lisätä sen salkkuun yhdeksi vaihtoehdoksi, jotta saat hajautettua sijoituksiasi.

Binance-Coin-(BNB)

4. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) on yksi mielenkiinnolla seurattavista kryptovaluutoista vuonna 2024. Binance on maailman suurin kryptovaluuttapörssi kaupankäyntivolyymin ja käyttäjämäärän suhteen.

Tällä alustalla on myös oma digitaalinen valuutta, BNB, jonka avulla asiakkaat voivat säästää rahaa palkkioissa.

Binance-kolikkoa voidaan käyttää moniin muihin tarkoituksiin, kuten sijoittamiseen ja maksujen käsittelyyn. Sitä voi myös vaihtaa muihin kryptovaluutoihin kuten ethereumiin tai bitcoiniin.

Binance Coin otettiin käyttöön heinäkuussa 2017. Se on digitaalinen valuutta, joka tukee Binance Smart Chain -ketjua, joka sisältää erilaisia vähemmän tunnettuja kryptovaluuttoja.

Monien muiden kryptovaluuttojen tapaan myös Binance Coinin arvo on viime aikoina kärsinyt pahasti. Token on laskenut jo useita kertoja alle 410 euron vuonna 2022, mikä viittaa siihen että sen ostaminen alle 410 eurolla tarkoittaa hyviä kauppoja.

Uniswap

5. Uniswap

Seuraava kryptovaluutta, jonka ostamista kannattaa harkita on Uniswap. Sen tärkein ominaisuus on hajautettu vaihto, jonka avulla asiakkaat voivat käydä kauppaa digitaalisilla valuutoilla ilman kolmatta osapuolta.

Tämän suosion seurauksena Uniswap on saavuttanut 5,70 miljardin dollarin markkina-arvon vuoden 2022 alussa.

Uniswap on sittemmin kehittänyt liiketoimintastrategiaansa perustamalla verkkomarkkinat yhteistyössä NFT:iden ja metaversumin toimijoiden kanssa. Tämä ei ainoastaan paranna kaupankäyntikokemusta kryptovaluuttojen kanssa, vaan ostajat ja myyjät voivat käydä kauppaa hajautetusti Uniswap-verkon ansiosta.

Hintaennusteiden mukaan tämän kolikon odotetaan nousevan 18 dollariin vuonna 2022. Tokenia myydään tällä hetkellä siis yli 60 prosenttia halvemmalla ennusteeseen verrattuna.

Solana (SOL)

6. Solana (SOL)

Solana on avoimen lähdekoodiin perustuva kryptovaluutta, jossa hyödynnetään lohkoketjuteknologian hajautettua luonnetta rahoitusratkaisujen (DeFi) tarjoamiseksi. Huolimatta siitä, että Solana-idea syntyi viisi vuotta sitten, niin virallisesti se lanseerattiin maaliskuussa 2020.

Bitcoinin hinta on laskenut viimeisen kuukauden aikana ja saatat miettiä olisiko nyt mahdollisesti aika aloittaa sijoittaminen bitcoiniin uudelleen? Onko nyt aika ostaa ensimmäiset bitcoinit? Jos olisit sijoittanut 1 000 dollaria Solanaan, kun se debytoi vuonna 2020 hintaan 0,78 dollaria, niin olisit saanut tuottoa valtavasti.

Solanan (SOL) hintaennusteiden mukaan sen arvon ennustetaan nousevan yli 450 prosenttia vuonna 2022 ja ylittävän 450 dollarin rajan.

Dogecoin

7. Dogecoin

Dogecoin on yksi aliarvostetuimmista kryptovaluutoista, johon saattaa kannattaa sijoittaa, koska sillä on merkittävää nousupotentiaalia.

Se oli viime vuonna yksi ostetuimmista kryptovaluutoista. Onhan Elon Musk maininnut Dogecoinin useita kertoja Twitterissä, mikä edesauttoi meemikolikon nopeaa nousua.

Tammikuussa 2021 dogecoin maksoi 0,002 dollaria, joten olisiko dogecoin hyvä sijoitus vuonna 2023?

Dogecoinin hinta nousi noin 19 000 prosenttia 2021-2022 välisenä aikana. Ensimmäisen viiden kuukauden aikana kolikon arvo nousi noin 0,76 dollariin. Seuraavan puolentoista vuoden aikana Dogecoinin hinta nousi 21 000 prosenttia.

Sittemmin sen hinta on laskenut ja hintavaihtelut tasaantuneet.

Pitkän aikavälin sijoituksena Dogecoinin hintaennusteiden mukaan sen hinnan arvioidaan nousevan yli yhden dollarin joulukuun 2022 loppuun mennessä.

Näin ollen siihen sijoittaminen on nyt varteenotettava vaihtoehto ja voi hyvällä tuurilla tarjota sinulle erinomaisen tuoton, jos itse uskot näihin ennustuksiin.

Cardano-(ADA)

8. Cardano (ADA)

Seuraava suosittu kryptovaluutta, johon kannattaa sijoittaa on Cardano. Nimi lausutaan “card-a-no”. Tämä krypto edustaa tunnettua, nopeasti kasvavaa lohkoketjuteknologiaa, joka edistää turvallisia ja pitkäaikaisia lohkoketjun käyttökohteita ja kohteita.

Cardano voi auttaa “jakamaan vallan uudelleen vallanpitäjien rakenteista käyttäjille”, eli tavallisille ihmisille.

Cardano kutsuu protokollaansa kolmannen sukupolven lohkoketjuksi, joka on suunniteltu mahdollistamaan älykkäät sopimukset, joilla on tulevaisuudessa mahdollista toteuttaa erilaisia sovelluksia laadunvalvonnassa ja toimitusketjujen hallinnassa.

Siihen sijoittaminen vuonna 2024 on viisas valinta, koska se on erittäin avoin ja mielenkiintoinen ympäristö, joka toimii samalla tavalla kaikille käyttäjilleen.

Kaupankäyntiin tai sen aloittamiseen ei ole mitään esteitä. Alkuun pääsee sillä, kun tekee jonkinlaisen talletuksen ja näin olet valmis sijoittamaan kryptovaluuttoihin.

Cardano-kolikon odotetaan kukoistavan tulevaisuudessa ja sen myötä koko kryptovaluuttamarkkinoiden. Rahan digitalisointi tulee vaikuttamaan merkittävästi markkinoihin jossain vaiheessa, joten Cardanon kaltaiset kryptovaluutat tulevat olemaan silloin merkittävässä asemassa.

Avalanche-(AVAX)

9. Avalanche (AVAX)

Viimeiseksi vielä yksi kryptovaluutta, johon sijoittamisesta kannattaa harkita vuonna 2024.

Avalanche on avoimen lähdekoodin ohjelmistoalusta hajautetuille sovelluksille (Dapps) ja se antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda älykkäitä sopimuksia (Smart contract), joita kuka tahansa voi ohjelmoida ja avoin lähdekoodi sallii koodin kehittämisen.

Avalanchella on ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista alustoista. Nämä ominaisuudet tekevät siitä täysin ainutlaatuisen ja erilaisen verrattuna muihin markkinoilla oleviin kryptovaluutta-alustoihin.

Ethereumin tapaan se pyrkii olemaan älykkäiden sopimusten lohkoketjujen ykkönen. Avalanchella on useita etuja kuten suurempi, jopa 6500 tps:n, transaktioteho ja skaalautuvuus.

Se tarjoaa huomattavasti paremman skaalautuvuuden verrattuna muihin suuriin lohkoketjuihin, kuten bitcoiniin ja ethereumiin. Avalanchen kryptovaluutta on AVAX ja se on ollut erittäin suosittu sijoituskohde vuonna 2022.

Mikä on paras kryptovaluutta vuonna 2024?

Jos olet kiinnostunut sijoittamaan kryptovaluuttaan, NFT:hen tai Metaverseen, kannattaa toimia varovaisesti. Monet markkina-analyytikot uskovat, että tätä innovatiivista alaa tulee mitä todennäköisimmin hallitsemaan muutamat jättimäiset toimijat.

Jos etsit hyvää kryptoa mihin sijoittaa vuonna 2024, harkitse vaihtoehtojen joukosta esimerkiksi moneen tarkoitukseen sopivia Solana tai Ethereum kolikoita.

Muista kuitenkin että virtuaalivaluutat ovat erittäin epävakaita ja riskialttiita. Rahasi ovat vaarassa ja mahdollisuus pääoman menettämiseen on olemassa.

Usein kysytyt kysymykset

Kyllä voi. Kryptovaluuttoja voi myös ostaa vain osissa.
Kyllä on. Voit vapaasti valita mistä kauppapaikasta ostat kryptovaluuttasi.

NFT-tuotteet ovat sijoituksia siinä missä muutkin sijoitukset ja niiden arvo voi vaihdella suuntaan ja toiseen. Tulevaisuuteen ei kuitenkaan voi nähdä ja myös NFT-sijoittamiseen liittyy riskejä.

Voit halutessasi rekisteröityä vaikka kaikkien kryptopörssien käyttäjäksi.

Kyllä ovat. Jokainen suosittelemamme palvelu on EU:n tai USA:n viranomaisten tiukan sääntelyn alla ja ne panostavat käyttäjien varojen suojaamiseen.