eToro: kokemuksia & arvostelu johtavasta sijoitusalustasta (2024)

Yksi maailman suosituimmista virtuaalisista kaupankäyntialustoista, eToro, on ehtinyt jo teini-ikään. Jo vuonna 2007 perustettu palvelu on vakaasti kasvattanut suosiotaan kasvaen johtavaksi, sosiaalisen kaupankäynnin alustaksi.

Mutta onko eToro todella sitä mitä se väittää olevansa, eli edullinen kaupankäyntialusta globaaleilla markkinoilla? Tällä sivulla kerromme miten eToro todella toimii ja jaamme eToro kokemuksia sekä tietoa palvelun hyvistä ja huonoista puolista.

Sisällysluettelo

eToro Vertailussa

Suosittelemme

Välityspalkkio

0 EURO

Tilinhoitomaksu

0 EURO

76% vähittäiskauppaa käyvistä CFD-tileistä menettää rahaa.

Sosiaalisen kaupan maailmanlaajuinen johtaja

Yli 30 miljoonan käyttäjän eToro erottuu hyvin muista kaupankäyntialustoista, sillä se tarjoaa hieman erilaisen kokemuksen tavanomaisiin sijoituspalveluihin verrattuna. Ota selvää, miksi miljoonat käyttäjät yli 140 maasta päättävät käydä kauppaa eTorossa.

Säännelty

Yrityksen toimintaa säätelee FCA ja CySec

Turvallisuus

Varojasi suojaavat alan johtavat suojausprotokollat

Yksityisyys

eToro ei koskaan jaa yksityisiä tietojasi ilman lupaasi

Vaikka eToro tarjoaa myös perinteistä sijoittamista osakkeisiin, on se on suunniteltu erityisesti sosiaalista sijoittamista (CopyTrading) varten. Sosiaalisessa sijoittamisessa myös aloittelevilla sijoittajilla on hyvät mahdollisuudet oppia alan parhailta ammattilaisilta. 

Palvelun kautta on mahdollista sijoittaa suureen määrään erilaisia sijoitusinstrumentteja, kuten osakkeisiin, johdannaisiin, valuuttoihin, sekä jopa, joista tarjolla ovat tunnettujen lisäksi hyvä määrä vähemmän tunnettuja vaihtoehtoja.

eToro tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden CFD (Contract For Difference) kauppoihin, eli hinnanerotussopimuksiin. Laajan tarjonnan ansiosta sijoittajat pääsevät käsiksi maailmanlaajuisesti monien eri pörssien ja yritysten osakkeisiin, sekä sijoitustuotteisiin. Monien mielestä eToro onkin se paras välittäjä osakesijoittamiseen sen laajan sijoituskohteiden valikoiman ansiosta.

eToro on jatkuvasti kehittyvä sijoituspalvelu

Palveluna eToro on kehittynyt jatkuvasti, tarjoten käyttäjilleen jatkuvasti suuremman määrän parempia ja helpompia työkaluja ja toimintoja. Kaiken lisäksi eToro tarjoaa myös suomenkielisen käyttöliittymän, sillä se toimii jo yli 140 eri maassa ja parillakymmenellä eri kielialueella.

Vaikka palvelu tarjoaakin suuren määrän toimintoja ja tuotteita, on sen hinnasto ja kustannukset varsin edullisia ja joissain tapauksissa, kuten suorissa osakekaupoissa täysin ilmaisia. Voikin siis sanoa eToron tarjoavan valtavan valikoiman kaikkea, laadukkaasti, edulliseen hintaan. Esimerkiksi siinä missä moni suomalainen pankki veloittaa jopa viisitoista euroa yhdysvaltalaisen yhtiön osakkeilla tehdyistä kaupoista, on se eToron kautta tehtynä kulutonta.

Isona miinuksena voi kuitenkin mainita kotimaiset osakkeet, joita ei eToron kautta ole mahdollista ostaa muuten, kuin CFD-tuotteina. Tämän vuoksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavien kannattaa turvautua mieluummin esimerkiksi Nordnetin osakesalkkuun. Voit lukea Nordnetin ja eToron eroista enemmän Nordnet vs Etoro vertailussamme.

Paljonko eToron kautta sijoittaminen maksaa?

Vaikka eToro tarjoaa yhden markkinoiden laajimmista valikoimista ja sen tarjonta on muutenkin todella monipuolista, on sen hinnasto silti yksin halvimmista. Suorat osakesijoitukset ovat välityspalkkioiltaan maksuttomia ja ETF:iä, eli pörssissä noteerattuja rahastoja voi ostaa ilman ostopalkkioita.

Alla olevassa taulukossa on lueteltu yleisimmät kulut, joita eToron käytöstä, sekä siellä tehdyistä kaupoista syntyy.

Luottettavuus ja turvallisuus

Erinomainen, SSL-suojattu

Säätely ja valvonta

Valvottu, FCA, CySEC ja ASIC:n finanssivalvonta

Asiakaspalvelu

Kyllä, käyttäjätuki englanniksi, sivut englanniksi ja suomeksi

Sijoituskohteet

Laaja valikoima, yli 1000 kohdetta. Osakkeet, ETF:t, CFD:t

Talletustavat

Luotto-/pankkikortti, pankkisiirto, Paypal, Neteller, Skrill

Minimitalletus

50 USD

Avausmaksu

0€

Kaupankäyntipalkkio osakkeille

0€

Kaupankäyntipalkkio Eurooppa-listatut ETF:t

0€

Salkkujen kopioiminen

0€

Tilinhoitomaksu

0€, kun kirjaudut ainakin kerran 12 kk aikana, muutoin 10 USD/vuosi

Nostopalkkio

0€, vain rekisteröidyttyäsi Sijoittaja.fi kautta, muille 5 USD

Mikäli et kirjaudu tilillesi kertaakaan 12 kuukauden aikana, alkaa eToro veloittamaan kuukausittain 10 dollarin suuruisen ylläpitomaksun. Tämän voi siis estää kirjautumalla sisään palveluun vähintään kerran vuodessa.

Osakesijoittaminen eTorossa

Palvelu mahdollistaa sijoittamisen lukuisiin osakkeisiin

eToron kautta osakkeita ostettaessa on hyvä huomioida, että Helsingin pörssissä noteerattujen suomalaisten yhtiöiden osakkeita ei voi ostaa aitoina osakkeina, vaan ainoastaan CFD:inä, eli hinnanerotussopimuksina. Suurin osa muista tarjolla olevista osakkeista on kuitenkin aitoja osakkeita ja tämä löytyy merkintänä jokaisen osakkeen kohdalla.

Myös CFD-kauppojen kohdalla lukee merkintä ”CFD-TRADE”, jonka ansioista näet varmasti kummasta kaupasta on kyse. Osakkeisiin voit sijoittaa suoraan ilman kuluja, mutta CFD-tuotteet eivät ole täysin kuluttomia. Suomen verotuksen vuoksi kannattaa kuitenkin suosia aitoja osakkeita, sillä CFD-kauppojen tappioita ei voi vähentää verotuksessa.

Osakkeiden kohdalla eToro tarjoaa myös hieman erikoisemman ominaisuuden, nimittäin voit ostaa osakkeista myös vain osia. Sinun ei siis tarvitse välttämättä sijoittaa montaa tuhatta yhteen kalliiseen Amazonin, Applen tai Teslan osakkeeseen, vaan voit ostaa vaikka vain 1,5 osaketta haluamastasi kohteesta.

Käyttäjätili eTorossa

Käyttäjätilin luominen eToron palveluun hoituu normaalin kaavan mukaisesti luomalla käyttäjätili sähköpostiosoitteen avulla ja keksimällä omavalintainen salasana, sekä täyttämällä tarvittavat tiedot itsestäsi, kuten nimi ja osoite.

Nykyisten EU:n rahanpesu- ja pankkisäädöksien mukaisesti myös eToro:n palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen ennen, kuin voit aloittaa kaupankäynnin tai tehdä maksuja tai nostoja. Rekisteröintiin, sekä vahvaan tunnistautumiseen on kuitenkin hyvät, selkeät ja suomenkieliset ohjeet, joita noudattamalla prosessi sujuu helposti.

Itse käyttäjätilin hallinta on helppoa ja ominaisuuksia voi mukauttaa jonkin verran vastaamaan mieleistään. Vaikka eToro on itsessään englanninkielinen palveluntarjoaja, on siitä saatavilla myös suomenkielinen versio. Se on yksi yli kahdestakymmenestä kielivaihtoehdosta, joita eToro käyttäjilleen tarjoaa.

Käyttäjätililläsi voit myös harjoitella sijoittamista virtuaalisen salkun avulla. Näin voit helpolla tavalla opetella sekä palvelun käyttöä, että sijoittamista ilman pelkoa pääoman menettämisestä.

eToron palvelussa tiedot luovutusvoitoista tai tappioista on itse toimitettava Verottajalle. Esimerkiksi Nordnet tekee tämän automaattisesti, joten siihen nähden vaivaa tulee huomattavasti lisää. Onneksi kuitenkin löydät helposti käyttäjätilisi erilliseltä tilinpäätössivulta ”vuosikertomuksen”, jonka lataamalla saat kaikki tarpeelliset tiedot Verottajaa varten.

eToro - Turvallisuus ja luotettavuus

Palvelu panostaa käyttäjätilien ja varojen suojaukseen erityisesti näin nykyaikana, jolloin kyberhyökkäykset ja käyttäjätilien kaappaaminen on jatkanut yleistymistään. Tämän vuoksi sekä palvelun salaukseen, alkuvaiheen tunnistautumiseen, että kirjautumisen yhteydessä tapahtuvaan kaksivaiheiseen tunnistautumiseen on panostettu kunnolla.

Palvelun turvallisuuteen on siis panostettu valtavasti, sillä eToro tavoittelee maailman suurimman virtuaalisen sijoituspalvelun roolia. Tavoitteeseen päästäkseen on palvelun turvallisuus mietittävä kunnolla alusta alkaen, eikä pientäkään riskiä tietomurrolle tai hakkeroinnille voi antaa.

Mikään palvelu ei ole 100% turvallinen, mutta eToro pyrkii vahvasti sitä kohti. Asiakkaiden luottamuksesta, sekä heidän rahojen turvallisuudesta pyritään pitämään kiinni mahdollisimman hyvin, jotta he jatkavat palvelun käyttöä ja uusia asiakkaita rekisteröityisi palvelun käyttäjiksi. eToro onkin tällä hetkellä yksi markkinoiden turvallisimmista kaupankäyntialustoista.

Sääntely ja lainsäädäntö

Turvallisuusvaatimuksista suuri osa tulee lainsäädännön ja sääntelyn kautta, joten jotkin näistä vaatimuksista jonkin verran hidastavat tai hankaloittavat palvelun käyttöä, kylläkin asiakkaan turvallisuuden vuoksi. eToro onkin saanut paljon huonoja arvosteluita juuri näistä sääntelystä ja laeista johtuvista syistä, joihin palvelulla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa.

Onkin tärkeää huomioida näiden rajoitusten todella tulevan viranomaisten taholta, joten jos esimerkiksi eToro pyytää sinua varmistamaan henkilöllisyytesi, kannattaa se tehdä. Näin voit jatkaa palvelun käyttöä normaalisti.

Mutta vaikka palvelu suojaa tietosi ja rahasi todella hyvin, ei se tarkoita että itse palvelua olisi hankalaa käyttää. Päinvastoin, eToron käyttö on turvatoimista huolimatta hyvin helppoa, sujuvaa ja nopeaa. Voitkin siis olla huoletta ja käyttää palvelua rauhallisin mielin, sillä eToro pitää huolen tilisi turvallisuudesta.

eToro ominaisuudet & hyödyt

Seurantaluettelon: jonka avulla voit seurata omistamiasi osakkeita tai sellaisia osakkeita, joiden seuraamisesta olet kiinnostunut

Sijoitussalkun: jossa näet helposti kaikki omistuksesi, sekä muutoksen omistamiesi omaisuuserien arvoissa.

Uutissyötteen: jonka avulla näet helposti ja nopeasti erilaisia uutisia ja tietoja, sekä analyysejä haluamistasi sijoituskohteista. Nämä tiedot helpottavat päätöksentekoa eri omaisuuserien kaupankäynnissä. Uutissyötteelle tulevia tietoa ja vinkkejä tuottavat ammattilaiset, joten ne toimivat hyvänä neuvona myös aloittelijoille.

Kaupankäynti markkinoilla: ominaisuuden avulla voit tarkastella eri omaisuuseriesi arvoja ja yleiskuvaa kokonaisvaltaisesti. Ominaisuus mahdollistaa sinun myös valita tietty maa tai pörssi, jonka tilannetta haluat tarkastella, nähden sen hetkiset tapahtumat kätevästi, yksinkertaisessa muodossa.

eToro-sovellus: joka on tarjolla sekä Androidille, että iOS:lle (Apple). Sovelluksen avulla näet helposti sijoitustesi arvon reaaliajassa ja voit hallinnoida kaikkea samaa, mitä tietokoneen avullakin. Sovellus on helppokäyttöinen ja sinun ei tarvitse lataamisen jälkeen tehdä muuta, kuin kirjautua sisään ja aloittaa käyttö, kunhan siis vain olet aiemmin rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi. Suosittelemme kuitenkin ensin tutustumaan työpöytäversioon tietokoneella, jolloin saat paremman käsityksen palvelun ominaisuuksista ja omista sijoituksistasi.

UKK-kirjasto: eToron kokoama kirjasto erilaisia vikatilanteita ja ongelmia varten on sangen laaja. Kannattaakin aina ensimmäisenä yrittää löytää vastaus etsimääsi asiaan eToron sivustolta. Näin et parhaimmassa tapauksessa joudu turhaan odottamaan vastausta asiakaspalvelusta. Vastauskirjasto on varsin laaja, sillä eTorolla on kokemusta vuosien ajalta myös erilaisten ongelmatilanteiden ratkaisemisessa.

Millaisia eToro kokemuksia muilla käyttäjillä on?

Muiden käyttäjien kokemukset eTorosta

Milllaisia mielipiteitä ja kokemuksia eTorosta muilla sijoittajilla sitten on netin keskustelufoorumien mukaan?

Erilaisia keskustelupastoja selatessamme tulimme siihen tulokseen, että eToro on paras kaupankäyntialusta myös muiden sijoittajien mielestä. Monen mielestä eToro on jopa se paras treidaus alusta mitä netistä löytyy.

Kaikki yli 30 miljoonaa palvelun käyttäjää eivät voi olla väärässä. Kyseessä on oltava turvallinen, helppokäyttöinen ja laaja kaupankäyntialusta, sillä muuten palvelulla ei olisi niin paljon käyttäjiä.

Kokosimme alle eToron hyvät ja huonot puolet sekä yleisimmät eToro kokemukset. Ominaisuuksien lukemisen lisäksi on myös hyvä suorittaa kattava välittäjävertailu sen parhaimman osakevälittäjän löytämiseksi.

eToron plussat ja miinukset

76% vähittäiskauppaa käyvistä CFD-tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Kaikki yli 18-vuotiaat suomalaiset voivat luoda tilin eToroon. Aloittaaksesi sijoittamisen tai treidaamisen palvelussa sinun tulee kuitenkin tehdä vähintään 50€ minimitalletus.
Ei. Osakkeiden suoraan ostaminen on eToron kautta ilmaista.
Kyllä voit. eToro tarjoaa mahdollisuuden ostaa myös osuuksia osakkeesta, jakaen sen muiden kanssa. Tätä mahdollisuutta on helppoa käyttää, eikä siihen tarvita ylimääräistä vaivaa.
Itse käyttäjätilin luominen ja sen ylläpito ei eTorossa maksa mitään, jos kirjaudut palveluun vähintään kerran 12 kuukauden aikana.
eToro on turvallinen ja luotettava palvelu, jolla on pitkä kokemus alalta ja sen toimintaa säätelevät monien eri maiden viranomaiset.
Kyllä, eTorosta löytyy kokonaan suomenkielinen versio.
Osakevälittäjältä löytyy puhelinsovellus sekä Android, että iOS (Apple) käyttöjärjestelmille.