Kraken kokemuksia (2023) - arvostelu suositusta kryptopörssistä

Bitcoin-pörssien suosio on kasvanut jatkuvasti. Krakenia pidetään yhtenä suosituimmista kryptovaluuttojen kaupankäyntialustoista. Raporttien mukaan sen vaihdon volyymi on yli 17 000 BTC:tä joka päivä.

Jesse Powell, Kraken-pörssin perustaja, perusti vuonna 2011 Krakenin Mt. Goxin korvaajaksi, Mt. Goxin vuonna 2011 kokeneen turvallisuuskatastrofin jälkeen. Yritys perustettiin tarjoamaan kaupankäyntiä kolmella kryptovaluuttaparilla: Bitcoineilla, Litecoineilla ja euroilla. Myöhemmin se laajensi tarjontaansa sisällyttämällä siihen lisää valuuttoja ja sallimalla marginaalikaupan.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä Kraken tarjoaa, miten voit perustaa tilin Krakeniin ja miten voit käydä kauppaa alustalla.

Sisällysluettelo

Halvempi vaihtoehto Krakenille

eToro Vertailussa

68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Kraken kryptopörssi

Mikä on Kraken?

Yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä Kraken, tarjoaa paljon ominaisuuksia ja omaisuuslajeja. Se tukee yli 50 omaisuuserän sekä seitsemän kansallisen valuutan kauppaa. Lisäksi vuoden 2022 loppuun mennessä Kraken, yksi Coinbasen tärkeimmistä kilpailijoista, saattaa listautua pörssiin.

Krakenin pääkonttori sijaitsee San Franciscossa, Kaliforniassa, ja sillä on maailmanlaajuinen kattavuus, sekä tuki. Vuoden 2021 alusta lähtien Kraken on ilmoittanut, että sen alustalle on rekisteröitynyt yli 3 miljoonaa uutta käyttäjää. Esimerkiksi USD, EUR ja CAD ovat fiat-valuuttoja, jotka voidaan vaihtaa kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoiniin , Litecoiniin , Ethereumiin, sekä moniin muihin muihin, Krakenin alustan avulla.

Kraken tukee monia kieliä, ja 60 prosenttia sen käyttäjistä tulee Yhdysvalloista. San Franciscossa sijaitseva kaupankäyntialusta on myös ollut edelläkävijä vivutetun marginaalikaupan alalla, ja sillä on kehittyneitä toimeksiantotyyppejä sekä tuki lyhyeksi myynnille.

Onko Kraken turvallinen?

Pörsseihin on viime aikoina murtauduttu, minkä seurauksena kryptokolikoita on varastettu miljoonien dollarien arvosta. Tämän vuoksi Kraken on ottanut käyttöön kehittyneitä turvatoimia, joihin kuuluvat kaksivaiheinen varmennus,, sähköpostivahvistukset nostoja varten, sekä salattu tallennus.

Kraken pitää 95 prosenttia kaikista talletuksista offline-tilassa,, maantieteellisesti hajallaan sijaitsevissa kylmävarastoissa. Asiakkaat voivat myös nostaa käteistä pyydettäessä, sillä yritys ylläpitää 100-prosenttisia reservejä.

Käytettävissä on myös lisäturvatoimia, kuten PGP/GPG-salaus ja yleisten asetusten aikalukko, joka antaa lisäsuojaa, kun käyttäjä on poissa

Asiakastuki on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä asiakaspalveluun live-chatin, sähköpostin tai puhelimen kautta. Henkilökunnan suorittama reaaliaikainen turvallisuusseuranta epäilyttävän toiminnan varalta, SSL-selaimen salaus sekä live-chat- ja sähköpostiapu kiireellisissä ongelmissa ovat joitakin muita Krakenin tarjoamia turvatoimia.

Alusta ja ominaisuudet

Kraken tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi nämä:

Yksinkertainen tilin luomisprosessi

Krakenin ainutlaatuinen myyntivaltti on sen yksinkertainen tilinluontimenettely, joka erottaa yrityksen muista kryptopörsseistä.

Tilin luominen Krakeniin on todella yksinkertaista. Uuden tilin rekisteröimiseen tarvitset vain sähköpostiosoitteen, turvallisen salasanan ja noin kahdesta kolmeen minuuttia aikaa, jonka jälkeen tilisi on luotu.

Kun olet vahvistanut tilisi vaadituilla asiakirjoilla, Kraken lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa annetaan ohjeet tilin todentamiseksi.

Monipuoliset treidaus mahdollisuudet

Kryptovälittäjä matalilla treidauskuluilla

Krakenin ainutlaatuisia myyntivaltteja ovat myös sen kehittyneet treidaus mahdollisuudet ja marginaalikaupan saatavuus.

Marginaalikaupankäynti antaa tilillesi vipuvaikutuksen, jonka avulla voit parantaa voittojasi, riippuen siitä, mihin asetat marginaalin tason. Jos markkinat liikkuvat esimerkiksi sinun eduksesi ja asetat 1000 dollarin arvosta BTC:tä, kun marginaalin taso on 2X, voit saada voittoja jopa kaksi kertaa enemmän.

Krakenin tarjoamien kaupankäyntivaihtoehtojen kirjo on erinomainen ja se tarjoaa kaupankäyntiin monia erilaisia työkaluja ja tarjouksia. Voit asettaa esimerkiksi stop-, tai loss-limit-tarjouksia tai hyödyntää monia muita erilaisia kaupankäyntitapoja.

Kraken tarjoaa marginaalikauppaa, joka on eräänlainen spekulatiivinen sijoitusmuoto, jossa lainaat rahaa saadaksesi voittoa hinnan laskusta. Lyhyeksimyynnissä lainataan kryptoja, jotta voidaan hyötyä laskevista markkinoista. Tämä toiminto kuitenkin vaatii asiantuntijan apua ja Krakenin henkilökunnan aktiivista tukea.

Mobiilisovellus

Toinen Krakenin käytön etu on sen mobiilisovellus, jonka avulla pääset käsiksi tileihisi muutamalla klikkauksella. Tämä tarjoaa mukavuutta niille, jotka ovat liikkeellä ja haluavat päästä käsiksi rahoihinsa milloin ja missä tahansa.

Sovelluksessa on lisäominaisuus, jonka avulla voit tarkastella tilaus- ja tapahtumahistoriaa tien päällä. Mobiilisovelluksen versio, joka saattaa mahdollistaa sekä varojen tallettamisen että nostamisen, on kuitenkin vielä alkutekijöissään.

Android-käyttäjät puolestaan saavat käyttöönsä kaikki ominaisuudet. Sovellus on ladattavissa Google Play Storesta. Voit tarkistaa tilitietosi milloin ja missä tahansa, jos sinulla on vakaa internetyhteys ja matkapuhelinverkon kuuluvuus.

Alhaiset kustannukset

Yritys markkinoi itseään “alan alhaisimpien kaupankäyntipalkkioiden tarjoajana”, ja tämä on jokseenkin totta. Tällä hetkellä Kraken veloittaa 0,9 prosenttia stablecoin-ostoista ja 1,5 prosentin maksun bitcoin-tapahtumista sekä vain 0,5 prosentin maksun verkkopankkitapahtumista.

Kraken tarjoaa myös toisen etuuden nimeltä Market Maker, joka vähentää ostojen ja myyntien transaktiomaksuja volyymin mukaan. Myynti-maksu on 0,16 prosenttia ja osto-maksu 0,26 prosenttia, jos sijoittajan kaupankäyntivolyymi on 50 000-100 000 dollaria 30 päivän aikana.

Yritys veloittaa 0,00 % myynti-palkkioita ja 0,10 % osto-palkkioita yli 10 miljoonan dollarin kuukausittaisesta volyymista. Yrityksen vähimmäispalkkio BTC/EUR-parin kauppaa kohden on noin 0,13 dollaria, kun taas maksimipalkkio, joka voidaan veloittaa mistä tahansa määrästä kauppoja, on noin 10 dollaria.

Krakenin maksut perustuvat toteutuneiden kauppojen määrään. Maksurakenne eroaa merkittävästi muista kryptopörsseistä, ja maksut vaihtelevat 0,25 prosentista 5 prosenttiin. Talletus- tai nostokuluja ei ole, mutta pankkisi saattaa kuitenkin veloittaa nostoista.

Krakenin palkkiot ja provisiot

Krakenissa käytävästä kaupankäynnistä perittävät maksut ovat kiinteitä, ja maksujen määrään vaikuttava aikavälin pituus kannustaa kaupankävijöitä lisäämään likviditeettiä.

On tärkeää huomata, että Kraken veloittaa useimpien pörssien tapaan transaktiomaksut kaupankäyntikohtaisesti. Kaupankäyntimaksu vaihtelee kaupankäyntivolyymin mukaan (esimerkiksi 0,16 %, kun 30 päivän kaupankäyntivolyymi on 50 000 dollaria tai alle).

Alusta tarjoaa OTC-palvelun kauppiaille, jotka tekevät kauppaa huomattavia määriä, mutta eivät ole silti ole säännöllistä kauppaa tekeviä kauppiaita. OTC-palvelun kaupankäyntimaksut ovat kustannustehokkaampia kuin perus- tai noteerausvaluutan, koska volyymi mitataan kaupankäyntivaluutassa.

Lopuksi kaupan kohteena olevaa valuuttamäärää käytetään Krakenin maksujen laskemiseen (oletusarvoisesti). Tietyntyyppisten valuuttojen osalta voit kuitenkin käyttää omia valuuttojasi. Katso lisätietoja Krakenin maksurakenteesta täällä.

Krakenin tukemat kryptovaluutat

Suosittu ja yksi likvideimmistä kryptovaluuttapörsseistä, Kraken tukee alustallaan yli 50 kaupankäyntiparia, joista suurimmassa osassa perusvaluuttana toimii Bitcoin (BTC). Myös muut yhdistelmät käyttävät perustanaan fiat-valuuttoja tai vakaita kolikoita, kuten euroa ja Yhdysvaltain dollaria. Tässä on luettelo suosituimmista tuetuista digitaalisista valuutoista:

Näin voit käydä kauppaa kryptovaluutalla

Klikkaa “Exchange” (vaihto) näytön vasemmassa reunassa olevasta valikkopalkista päästäksesi alkuun Krakenin kanssa. Voit lajitella kryptovaluuttoja hinnan, volyymin tai markkinakapasiteetin mukaan kaventaaksesi hakuasi. Kun olet löytänyt jonkin sinua kiinnostavan kohteen, napsauta sitä ja paina sitten vihreää “Osta”-painiketta.

Tämä on yksinkertainen opas siitä, miten voit ostaa Ethereum Classicia fiat-valuutalla (esim. USD, EUR tai GBP) käyttämällä Binance Interchange Service -palvelua ja Android- ja iOS-laitteisiin saatavilla olevaa sovellusta. 

Aloita syöttämällä kaupankäyntisummasi ylälaatikkoon. Kaupankäyntimaksu vähennetään kokonaissummasta.

Jos ostaja on valmis saattamaan kaupan päätökseen, kauppa toteutuu. Tämän jälkeen tilausnumero ja ostoksen kokonaissumma vahvistetaan molemmat näytölläsi. Jos haluat muuttaa jotain, palaa selaimeesi ja tee tarvittavat muutokset. Muussa tapauksessa napsauta vihreää “vahvista tarjous” -painiketta jatkaaksesi kaupankäyntiä.

Asiakastuki

Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Krakeniin sähköpostitse tai live-chatin kautta saadakseen apua. Krakenin tiimi vastaa nopeasti ja yleensä saa ongelmat ratkaistua muutamassa minuutissa. 24/7-asiakaspalvelun lisäksi Krakenilla on helppokäyttöinen tukikeskus yleisimpien ongelmien ratkaisemiseksi.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että jos haluat ottaa sijoittamisen vakavasti, Kraken on erinomainen kryptovaluutta-alusta. Krakenin kustannukset ovat vain hieman suuremmat kuin muiden kaupankäyntipaikkojen, mutta poikkeuksellisen hyvän asiakaspalvelun ja turvatoimien ansiosta maksut ovat sen arvoisia.

Usein kysytyt kysymykset

Valitettavasti Kraken ei ole tarjolla suomenkielisenä.
Kyllä on. Kraken tarjoaa helppokäyttöisen ja toimivan mobiilisovelluksen.
Kyllä tarjoaa. Krakenin valikoimaan kuuluu suurempien valuuttojen lisäksi myös pienempiä kryptovaluuttoja, joiden avulla voit käydä kauppaa ja tehdä voittoa.
Kyllä on. Voit rekisteröityä Krakeniin hyvin helposti ja nopeasti, jonka jälkeen saat ohjeet henkilöllisyytesi vahvistamiseen. Tämän jälkeen voit aloittaa kaupankäynnin Krakenin avulla.