Plus500 kokemuksia & rehellinen arvostelu CFD-palvelusta

Yksi markkinoiden suurimmista ja kansainvälisimmistä sijoitusalustoista, Plus500, on CFD-kauppaan erikoistunut palvelu. Plus500 on listattu Lontoon pörssiin, joten palvelua säätelevät tiukasti erilaiset kansainväliset viranomaiset.

Plus500 perustettiin Israelissa vuonna 2008 ja EU:n alueella se on rekisteröity Kyprokselle, jonka arvopaperiviranomaiset ja pörssivalvonta valvoo alustan toimintaa. (Plus500CY Ltd:n numero toimiluvalle on 250/14)

Sisällysluettelo

Plus500 Vertailussa

Arviomme:

Välityspalkkiot

0 EURO

Tilinhoito

0 EURO

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia välineitä, joissa on suuri riski nopeasta rahan menettämisestä vivutuksen vuoksi. 77% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Harkitse, ymmärrätkö, miten CFD:t toimivat, ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Plus500 kaupankäyntialustan ominaisuudet

Plus500 kaupankäyntialustan ominaisuudet

Plus500 alusta on rakennettu asiakasystävälliseksi ja se on suunniteltu etenkin mobiilikäyttäjät silmällä pitäen. Palvelun alusta taipuukin puhelimille ja tableteille, jopa perinteistä verkkoselainta paremmin.

Kielivaihtoehtoja palvelu tarjoaa myös varsin runsaasti, tarjoten sekä itse alustan, että asiakaspalvelun monella eri kielellä, mukaan lukien suomeksi. Tämä mahdollistaa sijoittamisen aloittamisen siis lähes kaikille ihmisille ympäri maailmaa.

Itse alustan toiminnot, sekä visuaalinen ilme on pyritty tekemään selkeäksi, helppokäyttöiseksi ja laadukkaaksi. Palvelu sopiikin loistavasti aktiivisille ja kokeneemmille sijoittajille, joille päiväkauppa on ensisijainen sijoitustapa.

Vaikka palvelu mahdollistaakin monia asioita, se ei kuitenkaan anna kauheasti vaikutusvaltaa omien sivujen mukauttamiseen. Et siis käytännössä voi muuta kuin tyytyä oletuksena tarjottuun näkymään.

Kun teet toimeksiantoja alustan kautta, niiden läpimenon toteutumisprosentti on hyvin korkea, joten palvelussa olevien instrumenttien ja positioiden likviditeetti on korkea. Toimeksiantojen tekoon voit käyttää myös automaattisia työkaluja, joiden joukosta löytyy mm. ”Stop loss” toiminto.

Palvelun asetuksista löytyy myös mahdollisuus ennalta asetettuihin hintahälytyksiin. Näiden laittaminen ei maksa mitään ja hälytykset voidaan lähettää tekstiviestinä tai sähköpostina, jolloin saat tarvitsemasi tiedon haluamasi instrumentin arvon kehityksestä

Plus500 Plussat ja miinukset

Plus500 tarjoaa asiakkailleen turvallisen ja helppokäyttöisen kaupankäyntialustan, joka on suunniteltu asiakkaiden tarpeet huomioiden. Alla olevasta taulukosta näet alustan (merkittävimmät) hyvät ja huonot puolet. 

Plussaa Plus500 palvelussa ovat varsinkin:

Miinuksia Plus500 palvelussa puolestaan ovat:

Erittäin helppokäyttöiseksi suunniteltu kaupankäyntialusta, jolla navigointi on helppoa ja kaupankäynti verrattain tehokasta

Varsin rajallinen määrä erilaisia tuotteita ja sijoitusinstrumentteja

CFD-kauppojen kustannukset ovat hyvin alhaiset

Palvelu ei tarjoa kuin pienen määrän erilaisia työkaluja, jotka auttavat kaupankäynnissä

Voit helposti luoda itsellesi demotilin, jonka avulla harjoittelet palvelun käyttöä, sekä kaupankäyntiä ilman riskiä pääoman menettämisestä

Palvelun tarjoama koulutusmateriaali on varsin keskivertoa, eikä varsinaisesti tuo paljoa lisäarvoa

Plus500 palvelun hinnasto

Kaupankäyntialusta tarjoaa matalat CFD-kauppa kulut

Kuten aiemmin jo tuli todettua, tarjoaa Plus500 sijoittajille varsin alhaiset kulut. Halusimme kokeilla palvelua, jotta voisimme tarjota sinulle tietoa palvelusta, sekä sen ominaisuuksista ja hinnoista.

Testasimme palvelua hyvän aikaa, jonka kautta saimme kokemusperäistä tietoa todellisesta toimivuudesta ja kuluista suhteessa toisiin toimijoihin.

Meitä kiinnostivat varsinkin palvelun mahdollistama kaupankäynti johdannaisilla, sillä niiden kustannuksien sanotaan olevan varsin edullisia. Tavoitteena oli saada selville miten suureksi keskimääräinen osto ja myyntihintojen erotus, eli ”spread” muodostuu.

Testasimme palvelua monelta eri osa-alueelta saadaksemme vertailuaineistoa erilaisista sijoitusmahdollisuuksista sekä niiden kuluista.

Vertailimme niin valuuttakauppaa, osakekauppaa, kuin kaupantekoa erilaisilla indekseillä. Kustannuksiksi muodostui jokaista treidiä kohden sijoitetulle, 2 000 euron suuruiselle pääomalle noin 1,3€ – 15€, riippuen sijoitustuotteesta.

Muut kulut

Vaikka palvelu onkin edullinen, on sillä joitain kuluja, jotka kannattaa huomioida. Palvelu edellyttää käyttäjiltään aktiivisuutta ja jokaisen käyttäjän olisikin kirjauduttava palveluun vähintään kerran kolmen kuukauden sisällä, sillä muuten palvelu veloittaa 10 euron palkkion jokaisesta kolmesta kuukaudesta, jolloin sinne ei ole kirjauduttu.

Myös rahansiirtojen suhteen kannattaa olla tarkkana. Jos siirrät palvelusta alle 100 euron suuruisen summan, peritään siitä 10€ palkkio. Samoin jos alustalta nostetaan rahaa ulos yli 5 kertaa kuukaudessa, veloitetaan siitä myös 10€.

Maksuttomat talletukset

Voit siirtää alustalle pääomaa täysin maksutta. Palkkioita tai maksuja ei siis peritä tallettamisesta. Suosittelemme kuitenkin käyttämään ensisijaisesti pankki-, tai luottokorttia, PayPalia tai muita nettilompakoita, jolloin rahat siirtyvät käyttöösi välittömästi.

Siirtämällä rahat tilisiirtona voit joutua odottamaan niiden siirtymistä jopa viisikin arkipäivää. Voit tutustua tarkemmin Plus500 palvelun sivuilta löytyvään hinnastoon sivuston FAQ-osion tiedoista.

Kuka voi avata Plus500 tilin?

Plus500 palvelulla on käyttäjiä ympäri maailmaa. Globaalina toimijana Plus500 mahdollistaa kaupankäynnin monilla eri markkinoilla ja monien eri maiden kansalaisille. Plus500 palveluun on mahdollista rekisteröityä lähes kaikkien maiden asukkaiden, paitsi sellaisten maiden, joiden raskas lainsäädäntö tekee palvelun käytön hankalaksi. Tällaisia maita ovat mm. Iran, Kanada, Kuuba, Syyria ja USA.

Palvelu vaatii käyttäjiltään kuitenkin täysi-ikäisyyttä, joka todennäköisesti ei tule kenellekään yllätyksenä, sillä se on kriteerinä kaikissa muissakin sijoituspalveluissa.

Kuinka suuri on Plus500 vaatima minimitalletus?

Palveluun on talletettava rekisteröitymisen yhteydessä vähintään sata euroa. Tätä vaatimusta noudattamalla saat tilisi rekisteröityä ja aloitettua kaupankäynnin alustalla. Sijoitussalkussa ei siis tarvitse olla kovin paljon rahaa sijoittamisen aloittamiseksi.

Miten avaan tilin palveluun?

Kuulutko siihen enemmistöön, joka ei pidä kaikenlaisten lippulappusten ja hirveän työläiden selvitysten tekemisestä? Silloin voimme suositella Plus500 käyttöä, sillä palveluun voi rekisteröityä hyvin helposti: saat sijoitustilin käyttöösi vain muutamassa minuutissa. 

Palveluun on helppoa avata myös harjoittelua varten tarkoitettu ”demotili”, jonka avulla pääset sijoittamaan leikkirahalla sekä tutustumaan alustan ominaisuuksiin käytännössä. Demotili on helppo myös päivittää täysiveriseksi Plus500-tiliksi todistamalla henkilöllisyytesi.

Henkilöllisyyden todentaminen tapahtuu hyvin simppelisti. Lähetät palveluun kuvan voimassa olevasta passistasi tai ajokortista, sekä laskusta, jossa näkyy tämänhetkinen kotiosoitteesi. Lasku voi myös olla ruutukaappaus esimerkiksi verkkopankin verkkolaskusta.

Nykyisten lainsäädännön tiukat vaatimukset vaativat Plus500:ta tuntemaan asiakkaansa, joten heidän on tehtävä tarkkaa työtä. Tämä turvallisuusaspekti suojaa myös asiakkaita.

Alusta tarjoaa kuitenkin nopean käsittelyn sekä hakemuksille, että asiakaspalveluun tehdyille yhteydenotoille.

Jos sinulla tulee kysyttävää tai tarvitset apua tilin luomisen kanssa, voit olla yhteydessä Plus500:n asiakaspalveluun, joka vastaa kysymyksiisi ja tarjoaa apua myös suomeksi.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia välineitä, joissa on suuri riski nopeasta rahan menettämisestä vivutuksen vuoksi. 77% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Harkitse, ymmärrätkö, miten CFD:t toimivat, ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Plus500 kokemuksia — kannattaako välittäjää käyttää?

Plus500, kuten kaikki osakevälittäjät yleisestikin, jakavat mielipiteitä, mutta me voimme palvelua suositella. Varsinkin vähän kokeneemmat treidaajat hyötyvät palvelun käytöstä, sillä se on ketterä ja toimii sujuvasti sekä luotettavasti. Palvelun luotettavuus on ollut positiivisella tavalla esillä myös medioissa ja palvelu huolehtiikin aktiivisesti tilien turvallisuudesta.

Kaupankäyntialustan suurin huono puoli on kuitenkin se, että kauppaa voi käydä vain johdannaisilla. Et siis voi käydä kauppaa oikeilla osakkeilla, vaan ainoastaan CFD-tuotteilla.

Helppokäyttöisyys kuitenkin nostaa pisteitä alustalle ja siihen on myös oikeasti panostettu. Voidaankin sanoa, että palvelun toimivuutta on rakennettu asiakas edellä. Toimivuuden lisäksi haluamme suositella palvelua nostaa sen oikeasti edullinen hinnasto.

Usein kysytyt kysymykset

Kaikki täysi-ikäiset ihmiset voivat rekisteröityä käyttämään Plus500-sijoitusalustaa.

Kyllä, Plus500-palvelulla on laadukas ja helppokäyttöinen demotili, jonka avulla voit harjoitella kaupankäyntiä sekä alustan käyttöä ilmaiseksi.

Kyllä, Plus500 tarjoaa nopean ja laadukkaan suomenkielisen asiakaspalvelun.

Minimitalletus palveluun on 100 euroa.

Voit siirtää rahaa yleisimmillä pankki-, ja luottokorteilla, sekä tilisiirtona ja e-lompakoilla. Välittömien rahansiirtoihin tekemiseen suosittelemme kuitenkin maksukorttien ja e-lompakoiden käyttöä.

Kyllä, Plus500 tarjoaa mahdollisuuden hyvinkin isoon vivutukseen, jonka suuruus riippuu kaupankäynnin kohteena olevasta sijoitusinstrumentista.