Coinmotion kokemuksia & arvostelu (2023)

Kryptoihin sijoittaminen ei ole koskaan niin yksinkertaista kuin miltä se näyttää. On useita tekijöitä, kuten turvallisuus ja toiminnallisuus, joita on syytä pohtia ennen sijoittamisen aloittamista. Asiakkailla, jotka haluavat sijoittaa suurempia summia Bitcoinin markkinoille, on rajalliset OTC (over-the-counter) -vaihtoehdot.

Coinmotionin avulla kauppiaat voivat ostaa Bitcoinia OTC-tasolla turvallisen ja käyttäjäystävällisen alustan kautta. Coinmotion tarjoaa erinomaisen hinnoittelun, nopean alustan, SEPA-maksut ja helppokäyttöisen käyttöliittymän.

Tässä artikkelissa käydään läpi Coinmotionin tarjoamaa alustaa, sekä autamme sinua päättämään, sopiiko se tarpeisiisi, jos haluat aloittaa sijoittamisen kryptovaluuttoihin.

Sisällysluettelo

Coinmotion-Logo

Mikä on Coinmotion?

Coinmotion on suomalainen rahoitusyhtiö, joka perustettiin vuonna 2012. Kyseinen kryptovaluutta välittäjä tarjoaa turvallisen ja yksinkertaisen palvelun rahojen siirtämiseksi kryptovaluuttamarkkinoille ja sieltä pois, sekä helpon sisäänkirjautumisen ja monia erilaisia pankkipalveluita.

Coinmotion on kryptovaluuttapörssi, joka tarjoaa sekä fiat- että kryptokauppamahdollisuudet. Coinmotionin missio on helpottaa ihmisten pääsyä kryptovaluuttoihin ja samalla valistaa yleisöä lohkoketjuteknologian kasvunäkymistä.

Coinmotion on kryptovaluuttasijoitusalusta, jonka avulla kuka tahansa voi päästä kryptomarkkinoille mahdollisimman vähällä vaivalla ja pääomalla. Voit ostaa kryptovaluuttoja suoraan pankkitililtäsi SEPAn tai muiden maksutapojen avulla.

Avaa ilmainen Coinmotion tili alla ja nauti 50% edullisemmista vaihtokuluista ensimmäisten 30 päivän ajan käyttämällä linkkiämme.

Säilytä kryptovaluuttaa turvallisesti

Tilin avaaminen

Voit luoda tilin Coinmotioniin menemällä pääsivulle ja klikkaamalla “rekisteröidy”. Tämä vie sinut lomakkeelle, jossa sinun on annettava kaikki pyydetyt tiedot, sekä seurattava annettuja ohjeita.

Ennen tilisi vahvistamista sinua saatetaan pyytää antamaan muita tunnistetietoja. Tämä johtuu siitä, että Coinmotion noudattaa kaikkia voimassa olevia lakeja ja määräyksiä. Yhdysvalloissa yritys on luokiteltu Money Service Business (MSB) -yritykseksi, mikä tarkoittaa, että sen on noudatettava tiukkoja KYC- ja AML-sääntöjä.

Kun tilisi on vahvistettu, voit tallettaa tai nostaa rahaa menemällä “Tili”-sivulle ja valitsemalla “talletus” tai “nosto” -vaihtoehdon.
Sinulla on oltava varoja jossakin seuraavista valuutoista, kun teet talletuksia tai nostoja Coinmotion-tililtäsi: BTC, LTC, XLM tai ETH. Pienin talletus tai nosto on 0,01 BTC, LTC, XLM tai ETH.

Kun olet tehnyt talletuksen tai kotiutuksen, kestää yleensä alle 24 tuntia, ennen kuin rahat näkyvät tililläsi.

Jos pyydät kotiutusta, kestää noin 10 minuuttia, ennen kuin maksutapahtuma on valmis. Odota sen jälkeen, että tapahtuma vahvistetaan (kestää yleensä 5-10 minuuttia).

Voit aina tarkistaa myyntisi tilan “historia”-alueelta!

Hinnasto

Uudet asiakkaat, jotka luovat tilin yritykseen, saavat ilmaisen palvelun. Menettely on yksinkertainen ja nopea, mutta sinun on vahvistettava sähköpostiosoitteesi ennen kuin se otetaan käyttöön, sekä annettava luottokorttitiedot tilin vahvistamista varten.

Tämä on samanlaista kuin muissa kryptovaluuttameklariyrityksissä, ja se on turvallisuuden kannalta hyvä ajatus, etenkin kun tililläsi suoritetaan fiat-valuuttatapahtumia.

Coinmotionin hinnasto

Tilin avaus

0 €

Tilinhoitomaksu

0 €/kk

Rahansiirrot tilisiirrolla tai verkkomaksupalvelulla

kulu 0 %

Rahan siirtäminen palveluun maksu- tai luottokortilla

kulu 1,2 %

Varojen säilytys aikalukitussa Holvissa

1 €/kk

Kryptovaluuttojen vaihto alustan sisällä

0 €

Kryptovaluuttojen alustan ulkopuolelle siirtämisen kustannukset määräytyvät markkinaolosuhteiden mukaan.

Eurojen nostaminen omalle pankkitilille

0,90 €/siirto

Laskujen maksaminen

0,90 €/lasku

Korkotilin vuosikorko

5 %

Coinmotion debit kortin tilaus

2,50 €

Onko Coinmotion turvallinen alusta?

Coinmotionin ensisijainen turvallisuus perustuu sen “Multisig-varastointiin”, jonka ansiosta vain kukaan yksittäinen henkilö ei voi siirtää varoja ulos palvelusta.

Yritys säilyttää vain pienen määrän asiakkaiden kolikoita online-lompakoissa varotoimenpiteenä. Loput säilytetään offline-tilassa lompakoissa, jotka on suojattu holveissa, mikä tekee niistä turvallisia hakkereita ja pahantahtoisia toimijoita vastaan, jotka saattavat yrittää varastaa rahaa keskitetyiltä palvelimilta.

Kun olet ladannut ja synkronoinut Coinmotion-lompakkosi, siirry Exchange-välilehdelle ja noudata Coinmotionin käyttöohjeissa esitettyjä ohjeita. Voit myös käyttää Poloniexin mobiilisovellusta tai työpöytäohjelmistoa päästäksesi käsiksi varoihisi Coinmotionin turvallisessa, hyvin suojatussa säilytystilassa. Tämä vaihtoehto on käytettävissä, jos omaisuutesi turvallisuus on tärkein prioriteetti.

Yrityksen korkeampiin turvallisuustasoihin kuuluvat kehittyneimmät kaksivaiheiset tunnistussvaihtoehdot, joita voit käyttää tilisi suojaamiseksi entisestään.

Coinmotionin alusta ja ominaisuudet

Voit ostaa ja käydä kauppaa Bitcoinilla, sekä muilla kryptovaluutoilla suoraan Coinmotionin alustan työpöytä- ja mobiilisovelluksessa.

Yritys tarjoaa erilaisia talletusvaihtoehtoja, joten voit joko käyttää sen tarjoamaa tiliä rahan siirtämiseen luottokortilla tai lähettää rahaa suoraan pankkitililtäsi.

Seuraavaksi käsittelemme Coinmotionin tärkeimpiä palveluita ja ominaisuuksia.

Pankkipalvelut

Coinmotionin yksityis- ja yritystilit ovat molemmat hyviä valintoja, mutta se kumpi on sinulle parempi vaihtoehto riippuu tarpeistasi. Coinmotionin pankkipalvelut sopivat parhaiten yksityishenkilöille, sekä yrityksille, jotka haluavat ostaa, käydä kauppaa, säilyttää tai sijoittaa kryptovaluuttoihin henkilökohtaisemmin.

Henkilökohtaisiin pankkipalveluihin kuuluvat virtuaalivaluuttoihin liittyvät uutiset ja tapahtumatiedotteet sekä säännölliset markkina-analyysit.

Säästö- ja korkotili

Coinmotion säästötili

Coinmotionin säästö- ja kortotilit ovat hyviä vaihtoehtoja niille sijoittajille, jotka haluavat monipuolistaa kryptovaluuttaomistuksiaan pitkällä aikavälillä,. Voit avata palveluun säästötilin, joka siirtää rahaa automaattisesti joka kuukausi bitcoiniin tai muihin eri virtuaalivaluuttoihin. Automaattisia maksuja voidaan suorittaa kumpaankin suuntaan, eli myös kryptovaluutoista euroiksi.

Coinmotionin kuukausittaisen säästösuunnitelman vähimmäissumma on 10 euroa kuukaudessa. Voit tehdä muutoksia tai lopettaa suunnitelmasi milloin tahansa. Tässä korkotilin hyvät ja huonot puolet:

Korkotilin plussat

Korkotilin miinukset

Varojen siirtäminen ja säilytys on ilmaista

Kun nostat rahaa, sinulta veloitetaan siirtomaksu

Lainatuotteilla on korkeintaan 30 päivän laina-aika, joten varoja ei tarvitse sitoa pitkäksi aikaa

Käteisvarojen nostaminen voi kestää 30 päivää

Tesseract ja Coinmotion ovat vähentäneet riskejä valitsemalla laina-alustat huolellisesti.

Verohallinto ei saa automaattisesti tietoja Coinmotionin korkotuloista.

Korollinen tili nostaa sekä pääoma- että korkotulojen korkoa.

Voit saada paremman koron lainaamalla rahaa itse kryptolainausalustalta.

Tili kerryttää korkoa päivittäin

Yksinkertainen tapa tienata rahaa käyttämällä kryptovaluuttoja, joita sinulla jo on.

Coimotion-lompakko

Sijoittajat, jotka haluavat säilyttää kryptovaluuttansa verkossa, voivat käyttää Coinmotionin Holvi -palvelua.

Tämä on myös suosittu valinta aloittelijoille, jotka ostavat bitcoineja ensimmäistä kertaa. Monet yksityishenkilöt säilyttävänsä bitcoininsa lompakossa, koska heillä on vielä vähän tietoa kryptovaluutoista ja he sijoittavat verrattain pieniä summia.

Käyttämällä Coinmotion-lompakkoa sinun ei tarvitse lähettää kryptovaluuttaa mihinkään, joka voi olla etenkin aluksi epävarmuutta aiheuttava tekijä. Kokemuksen ja tiedon kartuttua sijoittajat yleensä siirtyvät käyttämään muita lompakoita ja siirtämään kryptovaluuttoja alustalta toiselle.

Coinmotion Debit -kortti

Ensimmäisen pohjoismaisen kryptovaluuttakortin tarjoaa Coinmotion yhteistyössä Mastercardin kanssa.

Coinmotion Debit on liitetty Coinmotion-tiliisi. Kortin avulla voit käyttää tilisi rahoja missä tahansa kaupassa, joka tukee Mastercard-korttimaksuja.

Korttia voi käyttää esimerkiksi:

 • Käteisen nostamiseen pankkiautomaatista
 • Verkko-ostokset ovat yksinkertaisia ja käteviä
 • Ruoan, bensan ja vaatteiden ostamiseen
 • Jos tililläsi olevien ostosten kokonaismäärä ylittää nykyisen saldon, et voi suorittaa maksua. Et voi siis kerryttää velkaa Coinmotin Mastercard debit -kortilla.

Syötä VISA- tai Mastercard-tietosi Coinmotion-sovellukseen ja saat korttisi 5-7 arkipäivän kuluessa.

Kortin tilaaminen maksaa vain 2,50 euroa.

Korttiin ei liity säännöllisiä maksuja, mutta sen käytöstä aiheutuu tiettyjä kuluja.

Näet olennaisimmat kulut ja käyttörajoitukset alta:

 • Latausmaksu: 0 €
 • Vähimmäislataus: 10 €
 • Enimmäislataus 500 €/kerta ja 20 000 €/vuosi
 • Minimikotiutus: 1,50 € EUR
 • Maksimikotiutus 300 €/päivä
 • Korttimaksut netissä ja myymälöissä: 0 €

Rahansiirrot Coinmotionissa

Coinmotion tarjoaa useita vaihtoehtoja rahansiirtoihin, jos sinulla ei ole pankkitiliä tai haluat mieluummin käyttää muuta maksutapaa bitcoinin ostamiseen ja myymiseen.

Suomalaiset asiakkaat voivat tallettaa palveluun euroja käyttäen pankki- tai luottokorttia, SEPA-maksuja, Paytrailia tai Klarnaa. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan maksutavan rahansiirtoihin.

Sinulla on myös mahdollisuus käyttää niin sanottuja “pikamaksuja” SOFORTin kautta. SOFORT on maksupavelu, joka on saatavilla tietyissä maissa, kuten Saksassa, Itävallassa, Alankomaissa, Sveitsissä, Italiassa, Espanjassa, Turkissa, Belgiassa ja Puolassa. Valitettavasti palvelun käyttö ei ole kuitenkaan mahdollista Suomessa.

Coinmotion tarjoaa todella edulliset hinnat kryptojen ostamiseen pankkisiirrolla. Palvelu ei veloita ollenkaan välityspalkkioita talletusten tekemisestä ja ainoastaan 0,90 euron kulun kotiutuksista.

Näin voit käydä kauppaa kryptovaluutalla

Pankkisiirrolla tehtävä talletus on yksi parhaista tavoista siirtää rahaa Coinmotion-tilillesi maksamatta suuria kuluja. Valitse valikosta “talletus” ja valitse sitten siirtomenetelmäksi “pankkisiirto”.

Täytä sitten kaikki eteesi aukeavan sivun tyhjät kohdat, mukaan lukien nimesi ja pankkitilisi numero (tilisiirtoja varten). Tapahtuman vahvistaminen saattaa kestää jonkin aikaa, mutta kun se on vahvistettu, näet tekemäsi siirron historiasta.

Napsauta ylävalikosta “kauppaa”, kun talletus on vahvistettu. Tämä vie sinut sivulle, jossa kaikki valuuttaparit on lueteltu (esimerkiksi siis Euro-Bitcoin tai Bitcoin-Ethereum). Valitse sinulle sopiva valuuttapari ja seuraa sitten ohjeita! Saatat joutua odottamaan hetken, että muut käyttäjät tekevät toimeksiantoja haluamallesi kauppaparille ennen kuin toimeksiantosi hyväksytään.

Kun tilauskannassa ei ole enää positioita, näet näytölläsi avoimet toimeksiannot ja kaupankäynti-ikkunan. Täällä voit tehdä toimeksiannon tai yksinkertaisesti valita sinulle sopivan toimeksiannon. Näin helppoa kryptovaluuttakauppa on Coinmotionissa!

Coinmotionin asiakastuki

Coinmotion tarjoaa live-chatin, joka on saatavilla maanantaista sunnuntaihin klo 8.00-18.00 (UTC). Jos et pidä live-chatistä, voit esittää kysymyksiä tai ottaa esille mahdollisia ongelmia myös sähköpostitse. Coinmotion on ylpeä toimivasta asiakastuestaan.

Coinmotion Oy yhteystiedot ja asiakaspalvelu:

 • Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä
 • +35860030088 (ma-pe 13-16, 0,96 €/min)
 • Info[@]coinmotion.com

Yhteenveto

Coinmotion on loistava kryptovaluuttapörssi aloittelijoille, sillä se tarjoaa kaiken mitä uudet kryptosijoittajat tarvitsevat yhdessä ja samassa paikassa. Coinmotionin sivut on rakennettu yksinkertaisuutta silmällä pitäen, mutta se tarjoaa silti riittävästi ominaisuuksia edistyneemille sijoittajille ja treidaajille.

Coinmotion tarjoaa myös useita työkaluja kaupankäynnin ja sijoittamisen tueksi. Jos etsit yksinkertaista ja turvallista tapaa ostaa tai myydä kryptovaluuttoja, suosittelemme Coinmotionia lämpimästi!

Avaa ilmainen Coinmotion tili alla ja nauti 50% edullisemmista vaihtokuluista ensimmäisten 30 päivän ajan käyttämällä linkkiämme.

Usein kysytyt kysymykset

Coinmotion on suomalainen yritys, jonka toimipaikka sijaitsee Jyväskylässä.

Kyllä. Sinun pitä olla vähintään 18-vuotias, jotta voit avata asiakkuuden Coinmotioniin.

Kyllä on. Voit saada jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetun PrePaid-Visa -kortin, jolla sujuu niin päivittäiset ostokset, kuin muutkin tarvittavat maksut.

Kyllä on. Coinmotionin kautta pääset hyödyntämään kryptovaluuttoja, sekä fiat-valuuttoja laskujesi maksamiseen.

Kyllä on. Coinmotion toimii Finanssivalvonnan alaisuudessa ja sitä säätelevät tiukat lait, joita valvoo Suomen viranomaiset.