DEGIRO kokemuksia 2023

Nykypäivän markkinoilla monet kaupankäyntialustat väittävät tarjoavansa parhaita palveluja, mutta vain harvat todella tarjoavat niitä. Tämän takia asiakkaiden on itse vertailtava ja valittava palvelu, joka tarjoaa heille parhaat mahdollisuudet kaupankäyntiin ja lisäksi arvioitava onko palvelu luotettava.

DEGIRO on eurooppalainen kryptovaluuttoihin ja palveluihin erikoistunut yritys. Se on tunnettu edullisesta kaupankäyntipalvelustaan sekä toimivasta ja kattavasta alustastaan kaupankäyntiin ja sijoittamiseen netissä. Tämän ansiosta DEGIRO onkin noussut yhdeksi Euroopan tunnetuimmista alustoista.

Lue tuoreita DEGIRO kokemuksia alta ja tutustu välittäjän ominaisuuksiin ja sen todella edullisiin hintoihin.

Sisällysluettelo

Mikä on DEGIRO?

DEGIRO aloitti tarjoamaan palveluitaan yksityishenkilöille 23. syyskuuta 2013. Ensin heidän palvelut suunnattiin vain hollantilaisille käyttäjille ja heille tehtiin mahdolliseksi pääsy kansainvälisille osake- ja kryptovaluuttamarkkinoille.

Vuonna 2020 Flatex osti DEGIROn kokonaisuudessaan ja yhtiö omistaa nyt sen kokonaan. Yritys kuitenkin säilytti jo hyvin tunnetun DEGIRO-nimen, vaikka se yhdistyi yhdeksi suureksi yritykseksi.

DEGIRO oli vuoden 2020 lopussa yksi 160 suurimmasta Saksassa noteeratusta yrityksestä ja vuoden 2021 alussa Degiro BV fuusioitui FlatexDEGIRO Bank AG:hen.

Vuonna 2015 DEGIRO UK aloitti toimintansa osakevälittäjänä, jonka tarkoituksena on tarjota palveluja erityisesti Euroopan maissa asuville ihmisille. Tällä hetkellä se tarjoaa palvelujaan 18 eri maassa.

Yritys on rekisteröity FCA:n (Financial Conduct Authority) alaisuuteen ja lisäksi se toimii BaFin:in ja DNB:n (De Nederlandsche Bank) valvonnassa.

Katsotaanpa joitakin DEGIROn hyviä ja huonoja puolia:

Plussat

Haittoja

Se veloittaa halvimmat palkkiot ETF-rahastoista, osakkeista, joukkovelkakirjoista ja liikkeellelaskuista.

Kurssien liikkeet näkyvät 15 minuutin viiveellä ja reaaliaikaisista live-hinnoista veloitetaan vuosimaksu.

Sitä säätelevät ja valvovat useat eri sääntelyviranomaiset.

Se ei tarjoa vivutusta CFD-sopimuksiin, forexiin ja kryptovaluuttoihin.

Sen verkkoalusta ja mobiilisovellus ovat keskenään synkronoituja.

Palvelu ei tarjoa demotiliä.

Onko DEGIRO turvallinen?

Jos DEGIRO jostain syystä ajautuisi maksukyvyttömäksi, niin sen asiakkaiden varat olisivat Saksan lain mukaan suojattuja. Sijoittajien korvausjärjestelmä korvaisi sijoittajille tappiot 90 prosenttisesti, kuitenkin enintään 20 000 euroon asti.

Saksan talletussuojajärjestelmä kattaa tappiot 100 000 euroon asti siinä tapauksessa, jos rahat on sijoitettu FlatexDEGIRO Bank AG:hen DEGIRO Cash -tilille. Se sijoittaa asiakkaiden käteisvarat rahamarkkinarahastoon heti, kun ne saapuvat maksutoimeksiannon mukaisesti.

Näiden lisäksi yritystä valvoo Alankomaiden DNB. FlatexDEGIRO Bank AG:tä valvoo Saksan rahoitusvalvontaviranomainen Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin). Degiro on siis hyvin vahvasti valvottu palvelu eri EU:n alaisten viranomaisten toimesta.

Sijoitusalusta ja sen ominaisuudet

DEGIROlta löytyy verkkopohjainen sijoitusalusta, jonka kautta voit käydä kauppaa myös DEGIROn kehittämän mobiilisovelluksen avulla. Kaupankäyntialusta on helppokäyttöinen ja sen kielivaihtoehdot tukevat kymmeniä eri kieliä. Alusta sisältää myös monia eri toimintoja, kuten:

1. Kaksivaiheinen kirjautuminen ja suojaus

DEGIRO käyttää Google Authenticatoria yksi- ja kaksivaiheiseen kirjautumiseen. Lisäksi voit liittää tilillesi pääsyä varten käyttöön Face ID:n ja Touch ID:n niin verkko- kuin mobiilialustalla.

2. Helpot hakutoiminnot

Hakutoiminto näyttää sinulle kaikki sijoituksesi kohteittain sekä niiden omaisuusluokat ja valuutat.

3. Tilauksen tekeminen

Limit, market, stop loss ja stop limit ovat toimeksiantotyyppejä, joita voidaan käyttää eri toimeksiantojen antamiseen. Stop loss ja stop limit ovat käytettävissä myös DEGIROn palvelussa.

4. Ilmoitukset ja hälytykset

Vaikka DEGIRO lähettää vahvistukset toteutuneista kaupoista sähköpostitse, niin se ei tarjoa hinta hälytys -ominaisuutta.

5. Salkku- ja tapahtumaraportit

DEGIROn verkkoalusta tarjoaa salkku- ja palkkioraportteja, joista näet hallussa olevat varat ja kaupoista aiheutuneet transaktiokustannukset.

6. Verkko- ja mobiilialusta

Ohjelmisto on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja voit myös käydä kauppaa DEGIROn verkko- tai mobiilialustalla lähes missä tahansa. Sen mobiilisovellusta on myös helppo käyttää ja navigointi siellä on helppoa.

7. Karttatyökalut

DEGIRO mahdollistaa 20 erillistä teknistä indikaattoria ja yhdeksän piirtotyökalua, joiden avulla kauppiaat voivat analysoida omaisuuserien hintoja.

Mistä voit käydä kauppaa DEGIROssa?

DEGIROn alustalla on asiakkaiden käytössä 50:tä eri pörssiä 30:stä eri maasta. Seuraavassa on lueteltu joitakin sijoitusinstrumentteja, joiden avulla voit käydä kauppaa DEGIROn alustalla:

Palvelu ei mahdollista sijoittamista muihin omaisuusluokkiin kuten CFD:hen, valuuttamarkkinoihin tai kryptovaluuttoihin, kuten bitcoiniin. Kauppaa voidaan käydä korkeintaan näihin omaisuuseriin sijoittavilla ETF-rahastoilla.

Palkkiot ja maksut

DEGIROn palkkiot ovat huomattavasti alhaisemmat kuin muiden vastaavien yhtiöiden veloitukset, sillä alusta veloittaa vain nimellisen kaupankäyntipalkkion. Kerromme alla DEGIROn hinnastosta enemmän:

Osakkeet

Iso-Britannian osakkeista veloitetaan 1,75 puntaa per kauppa, kun taas Euroopan unionin alueella olevien osakkeiden maksu on 3,90 euroa.

Yhdysvaltojen ja Kanadan osakkeista ei peritä maksuja lainkaan (tämä sisältää kuitenkin ulkoiset kustannukset, kuten amerikkalaisen talletustodistuksen hallussapidon), kun taas Australiasta, Hongkongista, Japanista ja Singaporesta ostetuista osakkeista on maksettava 5,00 euron maksu.

Joukkovelkakirjat

Belgian, Ranskan, Saksan, Alankomaiden, Portugalin ja Saksan valtion joukkovelkakirjoilla käytävästä kaupasta peritään 2,00 euron masu. OTC-obligaatioiden kaupasta perittävä hinta on 35 euroa.

Sijoitusrahastot

Euronext-rahastopalvelujen ja pörssissä noteeraamattomien sijoitusrahastojen peruspalkkio on 3,90 euroa. Tämän lisäksi DEGIRO perii 0,20 prosentin vuotuisen palvelumaksun, joka veloitetaan salkun arvosta kuukauden viimeisenä päivänä kerran kuukaudessa. Kaupankäynti Morgan Stanley Liquidity -rahastoilla on kuitenkin maksutonta.

Joukkovelkakirjat

Yhdysvaltain optiokauppaa lukuun ottamatta, palvelu perii kaikista joukkovelkakirjakaupoista 0,75 euron maksun.

Futuurit

Kaupankäynti futuureilla maksaa 0,75 euroa sopimusta kohden, lukuun ottamatta Yhdysvaltojen futuureja, joiden hinta on 0,75 dollaria sopimusta kohden.

Ulkomaan valuutat

Maksu manuaalisesti toteutetuista valuuttakaupoista on 10,00 € + 0,25 %. Jos taas käytät DEGIROn Auto FX trader -palvelua, niin veloitus laskee vain 0,25 prosenttiin.

Tilin avaaminen

Palvelussa on tarjolla erityyppisiä tilejä, joilla on erilaisia etuja. Esimerkiksi Custody-tili tarjoaa turvaa varoille ja Basic-tili on taas edullinen vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat käydä kauppaa optioilla ja futuureilla, tarvitset Trader-tilin.

Tilin avaaminen DEGIROlle onnistuu näiden seuraavien vaiheiden kautta:

Kun hakemuksesi on valmis, voit aktivoida DEGIRO-tilisi siirtämällä minkä tahansa summan 0,01 eurosta/dollarista alkaen.

Voit tallettaa varoja pankkisiirrolla tai nettilompakoilla, kuten Trustlyllä ja Sofortilla. Käteistä on mahdollista nostaa suoraan linkitetylle pankkitilille. DEGIRO ei veloita talletuksista tai nostoista mitään maksuja.

Aloita kaupankäynti DEGIROSSA

DEGIRO tarjoaa useita kaupankäyntivaihtoehtoja, kuten pörssinoteerattuja rahastoja (ETF), futuurisopimuksia ja osakkeita. Jos haluat käydä kauppaa esimerkiksi osakkeilla, niin sinun tulee toimia seuraavasti:

Asiakastuki

DEGIROn asiakaspalvelutiimi on tavoitettavissa useilla eri kielillä, mikä on loistava asia. Lisäksi voit puhelimitse saada heiltä paljon hyödyllistä tietoa sijoittamisesta. Livechat-vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole, vaikka sähköposti- ja puhelintuki ovatkin käytettävissä.

Yhteenveto

DEGIRO tarjoaa yhden kilpailukykyisimmistä sijoituspalveluista, sillä se antaa asiakkaille mahdollisuuden käydä kauppaa useissa pörsseissä ja eri sijoitusinstrumenteilla ja arvopapereilla. Sen alusta on käyttäjäystävällinen ja suoraviivainen käyttää.

Hinnanerosopimukset, valuuttakauppa ja kryptovaluutat eivät kuitenkaan ole saatavilla DEGIROn alustalla. Voit kuitenkin verrata Degiron ominaisuuksia muiden välittäjien kanssa ja pohtia mikä on itsellesi paras vaihtoehto.