eToro vs Coinbase: kumpi kaupankäyntialustoista on parempi?

Kryptovaluuttaan sijoittamisesta on tullut todella suosittua viime vuosina. eToro ja Coinbase ovat kaksi suosittua kaupankäyntialustaa niiden ostoon ja myyntiin.

eToro on sosiaalinen kaupankäyntialusta, jonka avulla käyttäjät voivat sijoittaa kryptovaluuttaan, osakkeisiin tai muihin sijoituskohteisiin netissä. Yrityksen perustivat vuonna 2007 kaksi veljestä, Yoni ja Ronen Assia ja sen pääkonttori sijaitsee Lontoossa, Englannissa.

Coinbase taas on amerikkalainen yritys, joka ylläpitää netissä digitaalisen valuutan kaupankäyntialustaa. Sivustolla käyttäjät voivat ostaa, myydä tai säilyttää eri kryptovaluuttoja. Brian Armstrong ja Fred Ehrsam perustivat yrityksen vuonna 2012 toimintaa pyöritetään San Franciscosta, Kaliforniasta, käsin.

Tässä artikkelissa vertaamme eToroa ja Coinbasea toisiinsa. Katsotaanpa mitkä ovat kunkin alustan ominaisuudet sekä palveluiden vahvuudet ja heikkoudet.

Sisällysluettelo

eToro Vertailussa

68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Etoro on paras osakevälittäjä

Tietoa eTorosta

Toiminnan alkamisesta lähtien eToro on ollut yksi suosituimmista alustoista kryptovaluutan, osakkeiden ja eri sijoituskohteiden kaupankäynnissä. Sillä on yli 17 miljoonaa käyttäjää noin 170 maassa, joissa kryptovaluutat ovat sallittuja.

Palvelu alkoi saada suosiota uusien ja kokeneiden jälleenmyyjien keskuudessa, kun he esittelivät CopyTrader-ominaisuuden vuonna 2013. Kerromme tästä tarkemmin lisää myöhemmin tässä artikkelissa. Alusta sopii sijoittajille, joilla on perustiedot valuuttakaupasta ja haluat sosiaalisen ympäristön sijoittamiseen.

Coinbase sijoitusalusta

Tietoa Coinbasesta

Coinbase on taas yksi suosituimmista digitaalisiin valuuttoihin keskittyneistä kryptovaluutta-alustoista ja sen avulla käyttäjät voivat ostaa, myydä tai tallentaa eri kryptovaluuttoja.

Tämän lisäksi Coinbase tarjoaa API:n kehittäjille ja yrityksille, jotka haluavat integroida bitcoin-maksut liiketoimintaansa. Niitä on saatavana yli 100 maassa ympäri maailmaa ja kauppoja tehdään yli 400 miljardin dollarin edestä neljännesvuosittain.

eToro vs Coinbase: maksut

Suurin ero näiden kahden alustan välillä on maksujen suhteen. eToro maksaa 0,75 – 5 % erotuksen per kauppa, kun Coinbase puolestaan veloittaa noin 0,50 %:n maksun kaikista tapahtumista.

Lisäksi Coinbase veloittaa “Coinbase Cost” -kuluja, kiinteää maksua tai prosenttiosuutta valitusta maksutavasta riippuen.

Jos teet valuuttakaupan Coinbasessa ja vaikka poistaisit sen välittömästi, sinun tulee maksaa siitä verot. Lopullinen kauppa kuitenkin valmistuu, kun olet sen itse hyväksynyt. Palveluhinnaston löydät tästä.

eToro ei taas veloita yleensä mitään kryptovaluuttojen kaupankäynnistä, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Ennen kun nostat varoja näistä palveluista on huomioithan, että molemmat palvelut veloittavat nostoista. Esimerkiksi Coinbasella SEPA-nostot maksavat 25 dollaria ja eToron nostoista veloitetaan 5 dollaria.

eToro vs Coinbase: mitä kryptovaluuttoja on saatavilla?

Molemmilla alustoilla on saatavilla lähes samat määrät eri kryptovaluuttoja. Artikkelin kirjoitushetkellä Coinbase tarjoaa yli 120 kryptovaluuttaa ja eTorossa niitä löytyy noin 110.

Jos haluat tutustua uusiin ja tulevaisuuden kryptovaluuttoihin, niin siinä tapauksessa Coinbase on parempi valinta, koska eToro ei yleensä lisää uusia kolikoita ennen kuin ne ovat saavuttaneet tietyn tason ja luottamuksen sijoittajien keskuudessa.

Nettilompakko

Coinbase on yksi harvoista palveluista, joka tarjoaa sisäänrakennetun valuutanvaihdon ja voit tallettaa sinne omat valuutat. Tämä on kätevää, koska sinun ei tarvitse huolehtia valuuttakaupan jälkeen varojen siirtämisestä jonnekin turvallisempaan paikkaan.

Tässä ovat tärkeimmät erot eToron ja Coinbase-alustojen välillä:

  1. Coinbase on kaikkien käytettävissä ja sen voi avata jopa ei-Coinbase -käyttäjät, kun taas eToro on vain rekisteröityneille käyttäjille. 
  2. Coinbasella voit siirtää valuuttaa pörssiin ja sieltä takaisin, kun taas eTorolla sitä ei ole mahdollista tehdä.
  3. Coinbase ei veloita käyttäjiltä valuutan siirtämisestä lompakosta toiseen, mutta eTorolla siitä veloitetaan 0,5 % per tapahtuma.
  4. Coinbase voi sijoittaa BTC, BTC Cash, Litecoin, ETH, Ethereum Classic, XRP, Stellar Lumens, DOGE ja useisiin muihin valuutoihin kuten ERC20-tokeneihin, USDC:n ja DAI:n. eToro tukee ainoastaan Bitcoinia, Bitcoin Cashia, Ethereumia, Litecoinia ja Stellaria.

Turvallisuus

Kun sijoitat dollareihin, niin kauppoja säätelee ja valvoo Yhdysvaltain hallitus. Kryptovaluutan osalta ei kuitenkaan voida tarjota samanlaista suojaa tai valvontaa.

Niinpä Coinbase tunnetaan yhtenä luotettavimmista ja turvallisimmista pörssitoimijoista nykyään. Lisäksi he tarjoavat kaksivaiheisen todennuksen ja monia muita suojausominaisuuksia käyttötilin suojaamiseksi.

eToro pitää huolen palvelun turvallisuudesta ja heillä on myös käytössä kaksivaiheinen todennus ja salasanan salaukset.

Helppokäyttöisyys

Molempien alustojen käyttöliittymä on suhteellisen yksinkertainen. eTorolla on kuitenkin pieni haaste käytettävyyden suhteen.

Heidän alustansa on suunniteltu sosiaalista mediaa ajatellen ja sen avulla voit helposti seurata muita sijoittajia, kopioida heidän tapahtumiaan ja keskustella heidän kanssaan suoraan palvelun kautta.

Coinbasella on taas selkeä ja helppokäyttöinen muotoilu, mutta se voi olla alkuun sekava niille, jotka eivät tunne kryptovaluuttakauppaa.

Muut ominaisuudet

Se missä eToro eroaa Coinbasesta ja muista alustoista on se kuuluisa CopyTrader. Tämä on ominaisuus, jonka avulla voit kopioida jonkun muun sijoittajan tekemät kaupat tai sijoitussalkun automaattisesti tällä alustalla.

Uusille sijoittajille tämä on loistava tapa oppia kokeneemmilta ja tehdä onnistuneita kauppoja niiden pohjalta. Pääset seuraamaan muita sijoittajia, tarkastelemaan heidän suorituskykyä, lukemaan heidän päivityksiä ja keskustelemaan suoraan heidän kanssaan.

Vastaanvanlaista Coinbasella ei ole tarjota, mutta voit ottaa käyttöösi erinomaisia työkaluja ja asetuksia, jotka hälyttävät automaattisesti kun kryptovaluuttamarkkinoilla tapahtuu jotain tärkeää. Muilla alustoilla on suuri haaste päihittää eToron kehittämiä ominaisuuksia ja heidän luomaa sosiaalista puolta sijoitukseen, koska se on jotain täysin ainutlaatuista.

Yhteenveto

eToroa ja Coinbasea verrattessa on otettava huomioon, että molemmat tarjoavat täysin erilaisia ominaisuuksia ja etuja. Coinbase voi olla erinomainen valinta niille, jotka haluavat keskittyä nimenomaan kryptovaluutan kaupankäyntiin ja tulevat hyötymään sisäänrakennetusta nettilompakosta ja ensiluokkaisesta suojauksesta. eToro taas sopii kaupankäyntialustana niille, jotka kaipaavat sijoittamiseen vinkkejä ja sosiaalisempaa puolta sekä haluavat sijoittaa paremmin tunnettuihin kryptovaluutoihin.

Oikean alustan valitseminen riippuu edelleen siitä, mitä etsit. Saat lisätietoja eTorosta, Coinbasesta ja muista osakevälitysalustoista vierailemalla verkkosivustollamme. Sinun ei tarvitse kuin vastata vain muutamaan kysymykseen ja autamme löytämään parhaan mahdollisen alustan kryptovaluuttakauppoihin juuri sinun tarpeisiin.

Lue myös:

eToro vs Degiro: Kumpi sijoitusalusta on parempi?

eToro vs Plus500: kumpi kaupankäyntisovelluksista on parempi?

eToro vs Nordnet? Sijoituspalveluiden merkittävimmät erot (2022)

AvaTrade kokemuksia vuonna 2022

68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.