Steikkaus: ansaitse passiivisia tuloja kryptovaluutalla

Jos harrastat kryptovaluutta sijoittamista, olet varmasti kuullut steikkaamisesta. Steikkaamalla sijoittajat voivat ansaita passiivisia tuloja kryptovaluutastaan.

Mutta mitä crypto staking tarkalleen ottaen on? Kerromme tällä sivulla kaiken mitä sinun tulee tietää steikkaamisesta.

Mitä on Crypto staking eli steikkaaminen?

Tunnetko termin “tallettaminen” kryptovaluutan yhteydessä? Tänään käymme läpi tarkemmin mitä se merkitsee.

Kun osallistut kryptovaluuttojen tallettamiseen, niin suostut siirtämään digitaalisia varojasi lohkoketjuverkon tukemiseen. Vastineeksi tämän vastuun ottamisesta lohkoketjualusta korvaa palkitsee sinut useammilla kyseisen valuutan kolikoilla. Palkkion suuruus perustuu siihen kuinka monta kolikkoa steikkaat ja sen hetkisiin olosuhteisiin markkinoilla.

Syy siihen miksi kryptotalletuspalkkioita ansaitaan on se, että kryptovaluutan haltija laittaa kolikkonsa töihin validoimalla transaktioita lohkoketjussa. Tämä Proof of Stake -niminen prosessi auttaa turvaamaan ja todentamaan transaktioita ilman, että tarvitsee turvautua kolmannen osapuolen maksuprosessiin tai pankkiin.

Steikkaamisen hyödyt

Kryptotalletusten tekeminen tarjoaa monia etuja, jos mietit: “onko kryptovaluutan tallettaminen sen arvoista?”. Se on esimerkiksi ympäristöystävällisempää kuin kryptovaluutan louhiminen.

Tallettamalla kryptovarojasi autat myös pitämään lohkoketjun turvallisena ja sujuvana – ilman että sinun tarvitsee investoida ylimääräisiin laitteisiin kuten louhinnassa. Lopuksi sidosryhmät ansaitsevat omistuksilleen korkoa paljon helpommin kuin muut sidosryhmät.

  1. Passiiviset tulot
  2. Lohkoketjun toiminnan edistäminen
  3. Helpompaa ja ekologisempaa kuin bitcoin-louhinta

Parhaat kryptovaluutta-alustat steikkaamiseen

Olemme koonneet luettelon palkitsevimmista kryptovaluutta-alustoista, joissa voit saada kohtuullisen tuoton kryptovaluutallesi.

Voit ansaita korkoa tallettamalla useita uusia kryptovaluuttoja, kuten Solanaa, Polkadotaa, Cardanoa ja Ethereumia. 10-20 prosentin tuotot vuodessa eivät ole harvinaisia. Seuraavaksi tarkastelemme kahta parasta kryptotalletusalustaa:

Binance

Binance on yksi parhaista sivustoista kryptotalletusten tekemiseen, koska siellä on laaja valikoima kolikoita ja korkeat palkkiot. Binance mahdollistaa 11 DeFi-kolikon ja 76 Locked-kolikon tallettamisen ja löydät alustalta joitakin parhaista kryptotalletuskolikoista.

Palkkiot talletuksesta ovat melko korkeat, joten se on loistava valinta kaikille, jotka haluavat päästä mukaan kryptotalletusten tekemiseen.

Otetaan esimerkiksi Luna Coinin vuotuinen prosenttituotto (APY). Nykyinen korko on huikeat 25,39 %. Kaikki Binancen tuottopalkkiot ovat avoimesti esillä heidän verkkosivuillaan – sen lisäksi he ovat joustavia sen suhteen kuinka kauan voit säilyttää kolikkoja. Esimerkiksi ennen kuin ne siirretään takaisin Spot-lompakkoosi, niin voit tallettaa ne kuinka pitkäksi aikaa tahansa 90:n ja 15:sta päivän väliltä.

Binance-alusta on monimutkaisuudestaan huolimatta varsin käyttäjäystävällinen. Se sisältää useita huippuluokan ominaisuuksia ja on loppupelissä erittäin helppokäyttöinen. Foorumi on avoimesti vuorovaikutuksessa asiakkaidensa kanssa ja ongelmiin voi saada vastaukset nopeasti.

Kraken

Kraken tukee yli 80 kryptovaluuttaa, joten se on erinomainen vaihtoehto sekä yrityksille että yksityisille sijoittajille. Lisäksi Krakenilla on maailmanlaajuinen tuki lähes 200:ssa eri maassa.

Kaikki asiakkaat voivat saada Krakenin talletusspalkkioita. Toisin kuin Binancessa, Krakenissa ei vaadita vähimmäistalletusaikaa, joten voit aloittaa palkkioiden ansaitsemisen välittömästi. Voit purkaa talletuksesi muutaman tunnin kuluttua ja saada silti suhteutetut palkkiot seuraavana maksupäivänä.

Jokainen Krakenin käyttäjä saa käyttöönsä heidän koulutusmateriaalit sekä pääsyn Android- ja iOS-mobiilisovelluksiin.

Steikkaus riskit

Monet teistä epäilemättä miettivät, että “onko kryptovaluutan tallettaminen turvallista?”. Kryptovaluuttojen tallettamiseen liittyy tiettyjä riskejä, joita haluamme korostaa. Ensimmäinen niistä on se, että jos haluat purkaa kryptotalletuksesi niin sen purku saattaa jossain tapauksissa kestää vähintään seitsemän päivää.
Toiseksi kun talletat kolikkoja, niin lukitset ne tietyksi ajaksi etkä voi myydä niitä tai tehdä niillä mitään muuta sinä aikana.

Muista myös, että kryptovaluuttojen hinnat voivat laskea nopeasti ja ne ovat epävakaita. Jos tallettamiesi omaisuuserien hinnat laskevat huomattavasti, niin se voi helposti mitätöidä niistä ansaitut korot. Jälkimmäinen on ylivoimaisesti suurempi riski, jonka kohtaat kryptotalletuksessa.

Yhteenveto

Kun otetaan huomioon mahdolliset voitot, steikkaus voi olla kannattava tapa ansaita rahaa passiivisesti. Jos etsit loistavaa kryptopörssiä steikkaamiseen, vertaa parhaat kryptopörssit meidän sivustolle ja valitse sinulle kannattavin vaihtoehto.