Binance vs Coinbase

Viime vuosina kryptovaluuttoihin sijoittamisen suosio on noussut dramaattisesti muun muassa menestyneiden sijoittajien ansioista, jotka ovat onnistuneet tekemään tuottoisia kauppoja niillä. Luotettavan ja hyvämaineisen alustan löytäminen digitaalisen valuutan ostamista varten on kuitenkin yksi suurimmasta haasteista sijoittajille.

Missä tahansa ei kannata kryptovaluuttaan sijoittaa, mutta olemassa on kuitenkin useita erinomaisia vaihtoehtoja. Näistä kaksi suosituinta on Binance ja Coinbase.

Sisällysluettelo

Binance kryptovaluutta-alusta

Tietoa Binancesta

Binance on kryptovaluuttapörssi, joka on erikoistunut nimenomaan digitaalisiin valuuttoihin. Yksinkertaisesti sanottuna se on netissä toimiva alusta, josta voi ostaa, myydä tai vaihtaa eri valuuttoja kuten esimerkiksi kryptovaluuttaa. Changpeng Zhao aloitti Binancen toiminnan vuonna 2017 ja siitä tuli nopeasti yksi maailman suosituimmista kryptovaluutta-alustoista.

Se toimii 180 maassa sekä tarjoaa yli 100 kryptovaluuttaa, marginaali-, futuuri- ja optiokauppapalveluja.

Coinbase sijoitusalusta

Tietoa Coinbasesta

Coinbase on Bitcoin-pörssi, joka perustettiin vuonna 2012 ja jatkaa toimintaa yhä edelleen. Marraskuussa 2013 Coinbasesta tuli ensimmäinen amerikkalainen Bitcoin-pörssi, joka tarjoaa palveluja kryptovaluuttojen, kuten BTC:n, ETH:n ja LTC:n, ostamiseen ja myymiseen.

Binance vs Coinbase: maksut

Binance veloittaa huomattavasti vähemmän maksuja kuin muut kryptovaluuttapörssit, kun taas Coinbase on yksi kalleimmista. Binancen käyttö on poikkeuksetta edullisempaa kuin kuin Coinbasen.

Esimerkiksi Coinbase veloittaa tyypillisesti noin 0,50 prosentin transaktiomaksun sekä tämän lisäksi varojen varojen ostamisesta ja käyttämisestä saatetaan periä jopa 3,99 prosentin maksu. Binance taas käyttää järjestelmää, jossa sekä myyjältä että vastaanottajalta veloitetaan 0,015-0,1 prosenttia kummaltakin.

Coinbasen käytöstä veloitettavia lisäkustannuksia:

  1. Pankkisiirto: 10 $
  2. Nostot: 25 $
  3. Välittömät nostot: 1,5 % kaikista tapahtumista, minimiveloitus 0,55 $

Binance maker-taker -malli:

“Taker” -tapaukset ovat niitä sijoittajia, jotka ostavat valuuttaa markkinahintaan ja tilaus toteutuu välittömästi. Kun “maker” -tilanteessa taas kyse on siitä että kauppa on toteutunut, mutta pyyntöä ei toteuteta heti ja tällöin käyttäjältä veloitetaan niin kutsuttu päättäjämaksu.

Tarkemmat yksityiskohdat tästä ja siihen liittyvistä maksuista saat tutustumalla Binance-arvosteluun. Käyttäjiltä veloitetaan 0,1 prosentin maksu jokaisesta tapahtumasta, mutta näiden kulujen korvaamiseksi saat alennuksia maksamalla Binance Coinilla (BNB). Tätä valuuttaa voi ostaa vain Binancesta.

Maksu määräytyy kaupankäyntivolyymin mukaan (lasketaan Bitcoinin määrän mukaan) ja se laskee jopa 0,02 prosenttiin kaupankäyntivolyymin kasvaessa.

Binance vs Coinbase: saatavilla olevat kryptovaluutat

Saatavilla olevien kryptovaluuttojen osalta Binance tarjoaa laajemman valikoiman kuin Coinbase. Coinbaselta voi tehdä kauppaa yli 120 kryptovaluutalla, mutta Binancelta tarjolla on yli 500 kryptovaluuttaa.

Binance on tunnettu laajasta valikoimastaan suosittuja kryptovaluuttoja ja nousevia altcoineja. Lisäksi alustalle lisää jatkuvasti uusia kryptovaluuttoja, mikä tekee siitä sopivan paikan sekä aloittelijoille että alan todellisille asiantuntijoille.

Molemmilla alustoilla voit myös vaihtaa rahayksiköitä, kuten GBP, JPN ja USD, digitaalisiin valuuttoihin.

Kryptolompakko

Binance on kehittänyt “Trust Wallet” bitcoin-lompakon, jonka tarkoituksena on tehdä sijoittamisesta helppo ja pitää käyttäjien varat turvassa. Tämä sovellus toimii mobiililaitteissa ja tukee tärkeimpiä kryptovaluuttoja ja altcoineja. Voit siis huoletta säilyttää omat BTC:t, ETH:t ja muut kryptovaluutat tässä digitaalisessa lompakossa.

Coinbase on suosittu palvelu, jonka pääkonttori sijaitsee San Franciscossa, Kaliforniassa. Yritys tarjoaa nettilompakon bitcoinien ja ethereumin säilyttämiseen. He ovat kehittäneet ainutlaatuisen digitaalisen lompakon kryptovaluutalle, joka suojattu salasanalla ja biometrisellä pääsynvalvonnalla. Se on saatavilla Android- ja iOS-laitteille sekä verkkoselaimen kautta.

Binance ja Coinbase ovat tunnettuja kryptovaluuttapörssejä, jotka noudattavat asetettuja lakeja ja ovat luotettavia toimijoita. Niinpä on täysin turvallista tallettaa kryptovaluuttaa Binanceen tai Coinbaseen.

Turvallisuus

Molemmat kryptovaluuttapörssit toimivat samojen rahoitusvalvojien alaisuudessa ja noudattavat samoja turvallisuusstandardeja. Coinbasella on käytäntönä se, että he pyytävät käyttäjiltä paljon henkilökohtaisia tietoja ja parantavat sillä käyttäjätilin turvallisuutta ja tarkistusmenettelyjä.
Binance puolestaan ei kysele käyttäjiltään aivan yhtä paljon tietoja ja se antaa heille mahdollisuuden aloittaa kaupankäynnin heti rekisteröitymisen jälkeen.

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) on luvannut palauttaa kaikki USD-varat 250 000 dollariin asti ja molemmat alustat säilyttävät niitä turvallisissa, hyvin suojatuissa varastotiloissa.

On hyvä tietää, että 98 prosenttia Coinbasen kryptovaluuttavaroista säilytetään kylmässä varastossa, kuten holveissa ja tallelokeroissa. Heillä on vakuutus, joka kattaa loput 2 % kuumassa säilytyksessä säilytettävistä varoista, mutta se koskee vain Coinbasen turvallisuusrikkomuksia eikä käyttäjien itse aiheuttamia ongelmia.

Lue myös: AvaTrade kokemuksia

Helppokäyttöisyys

Binance ja Coinbase on suunnattu eri kohderyhmille.

Coinbase on yksinkertainen kaupankäyntialusta aloitteleville kryptovaluuttasijoittajille, jotka etsivät nopeita, helppoja ja turvallisia kaupankäyntimenetelmiä.

Binance tarjoaa yksinkertaisuudestaan huolimatta niin paljon eri ominaisuuksia ja mahdollisuuksia, että ensikertalainen olla hämmentynyt että mistä aloittaisi.

Binance on suunnattu käyttäjille, joilla on edes perustietoa kryptovaluutoista ja vaihtoehtoisista sijoitusmahdollisuuksista, kun taas Coinbase on pyrkinyt tekemään ostamisesta ja myymisestä mahdollisimman yksinkertaista.

Muut ominaisuudet

Coinbasen ja Binancen valuuttakaupan lisäksi on muitakin ominaisuuksia, jotka on syytä ottaa huomioon kun verrataan näitä kahta pörssiä.
Coinbasen muut ominaisuudet:

Binancen muut ominaisuudet:

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan molemmilla alustoilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Binance on tarkoitettu hieman kokeneemmille sijoittajille ja se sisältää laajan valikoiman eri kryptovaluuttoja ja altcoineja kaupankäyntiä varten. Alusta on myös käyttäjäystävällisempi siinä mielessä, että sen käyttö tulee sijoittajalle edullisemmaksi.

Coinbase taas toisaalta sopii paremmin aloittelijoille ja tarjolla on laajempi valikoima fiat-valuuttoja. Kulut ovat kuitenkin suuremmat sekä saatavilla olevien kryptovaluuttojen ja altcoinien määrä on rajallinen.

Riippuen siitä mitkä ovat omat mieltymykset ja vaatimukset, niin markkinoilta löytyy useita vaihtoehtoja mistä valita. Nämä kaksi tarjoaa erinomaista palvelua, jos niiden tarjoamat ominaisuudet osataan hyödyntää oikein.

Lisätietoja näistä ja muista kryptovaluuttapörsseistä löydät meidän vertailusivulta. 

Lue lisää: Binance arvostelu ja kokemuksia 2022