Paras Bitcoin lompakko (2023) - Säilytä kryptovaluuttaa turvallisesti

Kryptovaluutat kiinnostavat hyvin monia ihmisiä, mutta niihin liittyvien tietojen oppimisprosessi voi olla haastava. Siihen liittyy paljon erilaisia asioita, jotka on tiedettävä heti alusta alkaen.

Kryptovaluuttalompakko on yksi tärkeimmistä työkaluista, joka liittyy olennaisesti siihen kun ollaan tekemisissä kryptovaluutan kanssa. Tässä on vuoden 2023 parhaat kryptolompakot, mukaan lukien niin kutsutut kylmät ja kuumat lompakot.

Sisällysluettelo

Säilytä kryptovaluuttaa turvallisesti

Mikä on kryptolompakko?

Kryptovaluuttalompakko on alusta tai ohjelma, jonne voit tallentaa varat yksityisen käyttäjätunnuksen sekä salasanan taakse. Saat käyttöösi tiliä vastaavan tunnuksen, jota tarvitaan kryptovaluutan käyttämiseen lohkoketjuksi kutsutussa avoimessa pääkirjassa.

Lompakko ei säilytä itse kryptovaluuttaa vaan se tallentaa vain tiedot, joita tarvitaan kryptovaluutan käyttämiseen tietyssä osoitteessa lohkoketjussa.

Jos haluat vaihtaa bitcoineja muihin kryptovaluuttoihin tai kryptopörsseissä, tarvitset kryptovaluuttalompakon osoitteen.

Kryptovaluuttalompakoita on kahta eri tyyppiä: kuumia ja kylmiä. Katsotaanpa, mistä niissä on kyse.

Kuuma lompakko

Kuuma lompakko on mikä tahansa kryptovaluuttalompakko, jossa on nettiyhteys tai jota isännöidään verkossa. Se voi olla mobiilikryptovaluuttalompakko tai verkkopohjainen lompakko.

Tavoitteena on, että se on jatkuvasti yhteydessä nettiin. Monet kryptopörssit tarjoavat yleensä omia lompakoitaan kaupankäynnin helpottamiseksi.
Kuuman lompakon eli hot walletin käytön haittapuolena on se, että sinun on siirrettävä bitcoineja lompakkoon ja lompakosta nopeasti.

Kuuma lompakko voidaan myös hakkeroida helpommin kuin kylmä lompakko.

Kylmä lompakko

Kylmät lompakot puolestaan ovat spektrin toisessa päässä, kuin kuumat lompakot. Kylmät lompakot eivät ole yhteydessä nettiin.
Kylmäsäilytys tarkoittaa kryptovaluuttojen säilyttämistä offline-tilassa.

Niiden säilyttämiseen käytetään fyysisiä laitteita tai jopa paperinpaloja. Kun säilytät kryptovaluuttaa kylmässä lompakossa, se poistetaan netistä, jolloin sitä on vaikeampi varastaa. Tämän seurauksena siihen on mahdotonta hyökätä, koska se ei ole yhteyksissä nettiin.

Paperilompakot ovat toisenlainen kylmä lompakko. Ne ovat QR-koodeilla varustettuja paperilappuja, joita voi valmistaa kotona. Sinun tarvitsee vain skannata QR-koodit päästäksesi käsiksi kryptovaluuttoihisi ja käydäksesi niillä kauppaa.

Kylmät lompakot ovat paljon turvallisempia, koska hakkerit eivät pääse niihin käsiksi. Toisaalta, jos kadotat tai tuhoat ne, menetät pysyvästi pääsyn kryptovaluuttoihisi.

Parhaat kuumat kryptolompakot vuonna 2023

Mikä on paras bitcoin lompakko vuonna 2022?

Jos haluat käyttää kuumaa lompakkoa kaupankäynnin helpottamiseksi, tarjolla on useita loistavia vaihtoehtoja.

Exodus

Exodus-lompakko tukee satoja eri kryptovaluuttoja. Sen tärkein myyntivaltti on, että se tukee useita vaihtoehtoisia altcoineja bitcoinin lisäksi. Voit vaihtaa yhden kryptovaluutan toiseen antamatta mitään henkilökohtaisia tietoja. Riittää kun rekisteröidyt käyttäjäksi.

Electrum

Electrum on bitcoiniin erikoistunut lompakko, joka toimii erinomaisesti niin tietokoneella kuin mobiililaitteilla. Se erottuu muista niin, että se toimii kaikissa tunnetuimmissa käyttöjärjestelmissä.

Electrum on kuuma lompakko, jossa pääset omiin tietoihin käsiksi käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Toinen tärkeä ominaisuus on, että se ei ole koskaan poissa käytöstä.

MyCelium

MyCelium on suosittu bitcoin-lompakko, joka tarjoaa erinomaisen turvallisuuden ja yksityisyyden. Sillä on nopea pääsy BTC-verkkoon ja se käyttää täysin avointa lähdekoodia. Voit myös yhdistää sen muihin lompakoihin.

MyCelium on palkittu useaan otteeseen parhaana mobiilisovelluksena kryptovaluutan ostoon, myyntiin ja säilyttämiseen.

Näiden lisäksi jotkin kryptopörssit, kuten Binance ja Gemini, tarjoavat sinulle oman kryptovaluuttalompakon.

Parhaat kylmät kryptolompakot vuonna 2023

Jos etsit parasta suojaa ja turvallisuutta, niin silloin kannattaa valita kylmä lompakko. Esittelemme alla markkinoiden suosituimmat kylmät bitcoin-lompakot.

Trezor

Trezor-lompakko on helppokäyttöinen ja kätevä bitcoin-lompakko ja kryptovaluutta-alusta. Pääset kätevästi käsiksi omiin varoihin henkilökohtaisella 12-24 pituisella palautusavaimella.

Lompakko on myös alustarajat ylittävä, joten sitä voidaan käyttää lähes minkä tahansa muun kryptolompakko-ohjelman kanssa.

Ledger

Ledger on yksi kryptomarkkinoiden tunnetuimmista yrityksistä. Se on kehittänyt useita kylmiä lompakoita, joilla kullakin on omat ominaisuutensa ja hintansa.

Ledger Nano S tallentaa digitaaliset varasi turvallisesti käyttämällä räätälöityä käyttöjärjestelmää (BOLOS) ja CE AEL5+ -sertifioituja Secure Element (SE) -siruja, mikä tekee siitä erittäin turvallisen kryptolompakon.

SafePal

SafePal-kryptovaluuttalompakko tarjoaa merkittävää turvallisuutta kryptovaluuttasijoittajille ja -kauppiaille, koska sen itsetuhomekanismi estää haittaohjelmien hyökkäykset.

Xapo bitcoin-lompakossa on useita turvaominaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin turvallisen. Näitä ovat muun muassa kaksivaiheinen todennus ja avainten poistotyökalu, jolla voit kätevästi lisätä ja poistaa kryptovaluuttoja.

Yhteenveto

Sekä kuumilla että kylmillä lompakoilla on etuja ja haittoja. Kaikki riippuu ihan siitä, että mitä haluat tehdä kryptovaluutoilla.

Kylmä lompakko on paras vaihtoehto, jos haluat sijoittaa ja säilyttää kryptovaluuttaa pitkään.

Jos taas haluat ostaa ja myydä kryptovaluuttaa useita kertoja päivässä, niin silloin järkevämpi vaihtoehto on kuuma lompakko.

Harkitse siis kumpi näistä sopii itsellesi parhaiten vai sopisiko itselle näiden kahden eri lompakon yhdistelmä. Kylmä ja kuuma lompakko, kun soveltuvat eri käyttötarkoituksiin.

Muista lukea kryptovaluuttalompakoita koskeva oppaamme oppiaksesi käyttämään ja hyödyntämään lompakoita oikeaoppisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Kylmä lompakko tarkoittaa offline-tilassa olevaa lompakkoa, joka ei ole jatkuvasti yhteydessä nettiin.

Kuuma lompakko tarkoittaa online-tilassa olevaa lompakkoa, joka on jatkuvasti yhteydessä internetiin.

Kyllä on. Ne ovat ominaisuuksiltaan erilaiset, joten ne on helppo erottaa toisistaan.